Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MisiekBartek

Logest - jak działa???

Polecane posty

Gość MisiekBartek

Hejka! Moja dziewczyna przyjmuje Logest od dwoch tygodni. Tabletki chyba sie przyjely, krwawienie skonczylo sie wraz z okresem, teraz juz czuje sie niezle. Mam takie pytanie: jak dziala Logest w ciagu siedmiu dni po 21-dniowym cyklu przyjmowania? No bo jak kobieta przyjmuje tabletki przez te trzy tygodnie to potem robi 7 dni przerwy, w trakcie ktorych powinno wystapic krwawienie.Mnie interesuje czy w ciagu tego tygodnia niebrania tabletek jest sie w pelni zabezpieczonym przed ciaza i dlaczego mimo nieprzyjmownia tabsow. Ginekolog twierdzi ze tak, ale nie za bardzo chce to wyjasnic, a mnie to bardzo interesuje. Prosze wytlumaczcie mi to na prosty chlopski rozum Bede wdzieczny! Pozdrawiam wszytkich forumowiczow!!!

W czasie przerwy kobieta jest zabezpieczona. Tabletki powodują zatrzymanie owulacji, a to uniemożliwia zajście w ciążę. Podczas 7-dniowej przerwy owulacja nie pojawia się, musi minąć cały cykl, a nawet kilka cykli bez tabletek, by owulacja wróciła. Dlatego podczas 7-dniowej przerwy nie można zajść w ciążę.