Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitriuka38

Separacja a małoletnie dzieci- czy sąd może odmówić?

Polecane posty

Gość kitriuka38

Oboje chcemy zgodnie wnieść o separację ale mamy dzieci 12 lat i 1,5 roku wszędzie pisze że sąd może odmówić .............. Czy jest tu ktoś kto mimo tego że ma dzieci dostał separację.

Gość kitriuka38
Nikt nie był w takiej sytuacji....

Gość czerwona 7777
jeśli obydwoje tego chcecie to Sąd nie powinien mieć zastrzeżeń.

Gość kitriuka38
Jesteś tego pewna , miałaś taką sytuację lub , znasz kogoś kto bez problemu otrzymał separację mając dzieci????????? Pytam bo wiem że sąd może nie udzielić separacji ze względu na dobro małoletnich dzieci , jeśli takie prawdopodobieństwo istnieje( odmowy) to żal kasy na wniosek i opłaty skarbowe.........A wiem że można taką umowę też notarialnie zrobić ale niestety potem nie ma pewności że mąz będzie płacił alimenty.............

sąd może wszystko, bo jest niezawisły jeśli nie udowodnisz rozkladu pożycia we wszystkich trzech dziedzinach, to pewnie nie orzeknie separacji, bo nie będzie miał podstaw

Gość sajnirem
jestes pewna że oboje tego chcecie??? tej sepracji sadowej bo od tej pory kiedy sąd ja orzeknie to co Ty zarobisz i to co on zarobi jest osobno liczone jako do podziału majątku. Więc sie zastanów, sąd nie ma tu nic do gadania sepracja to jeszcze nie rozwód, pewnie się zgodzi tylko musicie mieć mocne argumenty np. ratrowanie małżeństwa ale jeśli nie taki wasz amiar zastanów sie lub skorzystaj z porady prawnika.

Gość nikodemka
ewo w jakich dziedzinach ma sąd orzekac ???? napisz mi bo ja jestem w sepracji ale nie sądowej tylko takiej słownej do tego z inicjatywy męża, miała ona oznaczac ratowanie małżeństwa ale jakos stało sie inaczej, jeszcze bardziej się od siebie oddalilismy a ja mam zamiar niedługo wneśc o rozwód.

Gość yettana
jeżeli udowodnicie rozpad małżeństwa , to chyba nie powinno być problemu.Jesteście dorosłymi ludźmi i w naszym "demokratycznym państwie" nikt nie może wam nakazać być razem. Gorzej jest zazwyczaj z rozwodem. Do Ewy 33 - to,że Sądy są niezawisłe, nie oznacza,że mogą wszystko.Niezawisłość oznacza co innego czyli,że w sprawowaniu swojej władzy mają bowiem podlegać wyłącznie Konstytucji i ustawom, a nie podlegać żadnym naciskom z zewnątrz. Szkoda bardzo, żeby Sądy mówiły nam z kim i jak mamy żyć.

W powyższym poście należy usunąć spację przed przecinkiem, zaraz po cyfrach, inaczej link nie będzie działał (jest to jakieś zabezpieczenie antyspamowe na forum).

Gość Marta_1975
Dzięki za link, papric.