Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luckira

Jakie mogą być przyczyny wiecznego niewyspania??

Polecane posty

Zasypiam ciągle o tej samej godzinie (22.30), pokój jest wywietrzony, zawsze czysta pościel, piżama, ja wykąpana. Nie muszę rano tak szybko zwlekać się z łóżka, więc śpię zazwyczaj do 8, a gdzieś od kilku tygodni jestem wykończona. Autentycznie chce mi się spać, a śpię tyle co zawsze. Dosłownie idę z zamkniętymi oczami, przysypiam na siedząco. Nie kładę się w ciągu dnia, bo potem mam problemy z zaśnięciem w nocy. Czego mi brakuje? Od ponad miesiąca biorę magnez, ale chyba nie pomaga. Nie mogę przez to się skupić, skoncentrować, mam problemy z pamięcią. Nie mam żadnej depresji, nie jestem przygnębiona, nie płaczę. Dlaczego sen nie daje mi wypoczynku? Do jakiego lekarza powinnam z tym iść??

Gość ewelinay23
hej czytajac twoja wypowiedz przypominam sobie siebie sprzed roku, tak jakbys napisala o mnie, wkoncu wybralam sie do lekarza zrobilam poziom hormownow TSH (badanie krwi), wyszlo w normie ale tak czesto jest i poszlam do endykronologa, zrobialm zdjecie usg tarczycy, wyszlo cos tam i dostalam leki po 1 miesiacu stosowania czułam sie juz super, wkoncu wyspana, moglam sie uczyc i normalnie funkcjonowac, wiec ty tez lepiej wybierz sie do lekarza

ja mam tez takie objawy, ale w moim przypadku to alergia...cięzko mi się oddycha, więc jestem niedotleniona :O...

Gość ewelinay23
zrobilam maly blad ten lekarz to endykrynolog

Gość ****mmm***
Albo to cukrzyca..

Gość ****mmm***
a nie ENDOKRYNOLOG ? ? :D

Gość ewelinay23
zeby sprawdzic co to jest wizyta u lekarza najpierw pierwszego kontaktu jest obowiazkowa

Gość ewelinay23
a moze endokrynolog:) nie pamietam:P

Niedawno byłam u dermatologa, żeby coś mi poradził na wypadające włosy. Dostałam skierowanie na badanie krwi pod kątem tarczycy i wyniki były w normie, więc to raczej nie tarczyca.

Gość min
moze zbyt malo zelaza. czy magnezu

Gość clarins
a moze Chroniczny Zespol Zmeczenia?

Gość clarins
a raczej Zespol Chronicznego Zmeczenia :D

Od dawna podejrzewałam, że mam niedobór magnezu, dlatego biorę magnez od ponad miesiąca, ale chyba nie działa na mnie.:( Nie wiem czy mam niedobór żelaza, nie mam innych objawów towarzyszących anemii. Jem też sporo potraw, które to żelazo zawierają. Nie mam też obfitych miesiączek, ale mogę spróbować brać to żelazo.:) Cukrzycy raczej na pewno nie mam, bo mam w domu aparat do mierzenia cukru i wyniki mam w normie. Może to rzeczywiście Zespół Chronicznego zmęczenia? Mam nadzieję, że lekarz pierwszego kontaktu nie zbagatelizuje mojego problemu, bo już nie raz reagował skwitowaniem: \"To nerwica\":P

Od dawna podejrzewałam, że mam niedobór magnezu, dlatego biorę magnez od ponad miesiąca, ale chyba nie działa na mnie.:( Nie wiem czy mam niedobór żelaza, nie mam innych objawów towarzyszących anemii. Jem też sporo potraw, które to żelazo zawierają. Nie mam też obfitych miesiączek, ale mogę spróbować brać to żelazo.:) Cukrzycy raczej na pewno nie mam, bo mam w domu aparat do mierzenia cukru i wyniki mam w normie. Może to rzeczywiście Zespół Chronicznego zmęczenia? Mam nadzieję, że lekarz pierwszego kontaktu nie zbagatelizuje mojego problemu, bo już nie raz reagował skwitowaniem: "To nerwica":P

Gość Za mało jodu
Kup jakiś preparat z jodem np. Kelp.

Gość cbadefg
- anemia (zrób hemoglobinę) - niskie ciśnienie krwi (mierz sobie 3x dziennie)

Złe odżywianie się albo z długo śpisz... A też może dlatego że się pogoda zmieniła. Ja tak mam za zwyczaj jak śpię ok. 8-9h. Ale jak śpię ok. 6-7 to jest OK.

Gość spróbuj tego
A może wieczorem połóż się troszkę wcześniej i rano wstań też wcześniej, weź prysznic używając do niego żelu energizującego, np grejpfrutowego Lirene (tego antycell), tusz zakończ zimną wodą. Może to doda Ci od rana energii...

Gość ożeszsz
Przesilenie wiosenne. Moze preparaty wielowitaminowe, herbatki z żeń-szeniem.

Gość cube
jakiś miesiąc temu też miałam tak, że wstawałam bardziej zmęczona niż się kładłam, ale u mnie to była wina materaca..po prostu nie czułam różnicy czy śpię na podłodze, czy na łóżku, ale zmieniłam materac na http://materace.sklep.pl/product_info.php?cPath=24&products_id=42 i teraz śpię jak dziecko...lateksowe materace chyba jednak są najlepsze, nie mówię, że to musi być również przyczyną Twojej bezsenności, ale może wygodny materac jakoś pomoże?