Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluniaa24

Jakie ciasta upiec na komunię ???

Polecane posty

Gość kluniaa24

Mam pomóc kuzynce w pieczeniu ciast na komunię. Nie bardzo wiem jakie ciasta się serwuje na takich przyjęciach. Może ktoś jest w tym temacie oświecony ?

Gość po przeczytaniu bełkotu
ja najbardziej lubie smaczne :)

Jeśli masz trochę wprawy w pieczeniu, to upiecz jakieś pyszne i takie, które juz kiedys piekłaś i które ci wychodzi. To chyba nie do końca jest dobry moment na jakies eksperymenty... Proponuję sernik, panią walewską i jakis miodowy w stylu stefanki. :-)

Gość mój dom.......
ja polecam jakiś ze śmietaną-może torcik albo takie zwijane

babka, jakieś z owocami, sernik, murzynek przekładany marmlodą i masą kremową czy poza tym ciastem tort komunijny będzie?

Gość kluniaa24
Tort będzie :-) A ja mam upiec jakieś takie wyszukane,bo podobno świetnie mi wychodzą.. Piekę często,ale chciałam zrobic coś,czego jeszcze nie jedli :-)

eee, to jak wyszukane to może pleśniak, ananasowiec, chałwowiec albo miodownik. Piekłaś? Ja lubię piec karpatkę, pleśniaka, szarlotkę, murzynka z masą z dodatkiem kaszy mannej lub proste ciasto z owocami.

Gość kluniaa24
Piekłam miodownika,karpatkę i pleśniaka. A ten ananasowiec i chalwowiec mnie zainteresował,zaraz zerknę na przepis :-)

rzeczywiście, te dwa ciasta są pyszne ale dla typowych łasuchów, bardzo słodkie ja też zerknę w swoje przepisy, to może sobie o czymś jeszcze przypomnę

jeszcze metrowiec i ciasto z brzoskwiniami z puszki (na syropie z brzoskwiń gotuje się budyń, zalewa pokrojone, ułożone na cieście owoce, posypuje wiórkami kokosowymi i jeszcze chwilę zapieka)

Gość niee wieeem
Jesli jest ciepło z bita smietana odpada bo może sie zmarnować... Najlepiej jakies rafaelo czy cos takiego. Ważne zeby było lekkie a nie zapychające :)