Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

dziewczyny jak radzicie sobie z jelitówką u waszych dzieci?? Moja 11miesieczna córeczka ma to paskudztwo od piątku, nic nie je, picie wlewam w nią na sile bo tak sie boje ze wyląduje mi w szpitalu. Podaje, orsalit, smecte i marchwiankę. Dzisiaj zjadła troche gotowanych jabłek, pozniej mam zamiar podac jej ryz z marchewką. Bardzo dużo śpi, jest słaba i praktycznie z wulkanu energii zrobiła sie przytulanka, nie odzywa sie, nie śmieje sie, cały czas siedzi u mnie na kolanach i po prostu sobie na mnie leży. martwię sie, czy coś jeszcze mogę zrobić??

i jeszcze jedno pytanie, czy to normalne ze przy jelitówce dziecko ma gorączkę??

Gość fantazjaaaaaa
Hej!!!! Gorączka przy tzw grypie żołądkowej, jelitowej to zupełnie normalne - córcia jak była mniejsza przechodziła przez to dwa razy.Wymioty, biegunka, gorączka.Dobrze,że dajesz dziecku duzo picia,bo to ważne.Wymioty i biegunka odwadniają i to bardzo szybko maleńki organizm.Jedzenia za bardzo dziecku nie dawaj - tylko lekkostrawne kleiki(marchew - ryż),żadnych surowych owoców, nic na mleku.Ja bym z jabłek w ogóle zrezygnowała,bo mają właściwosci przeczyszczające.Taki stan może trwać nawet i do 5 dni.Na gorączkę możesz zastosować okłady i czopek odpowiedni do wieku dziecka - o ile nie ma biegunki.