Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co znaczy dla was słowo MODA

Co znaczy dla was słowo MODA ?

Polecane posty

Gość Co znaczy dla was słowo MODA

Co znaczy dla was słowo : MODA ?

Gość Moda ma dla mnie
wiele znaczeń i pozytywnych i negatywnych. Mogę wymienić te inne słowa z którymi kojarzy mi się moda. 1) Zabawa 2) Inspiracje 3) Sztuka 4) Dyktatorstwo 5) Naśladownictwo

teraz wszyscy kopiują, połowa dziewczyn z mojej budy chodzi podobnie, wręcz identycznie ubrana, i mówią że mają swój \'orginalny styl\';o żaden orginalny, włozy se taka czerwone spodnie, niebieska podkoszulke chuste i tak zapieprza 200osób...załosne;o dla mnie moda to ubieranie czegoś co mi sie podoba, nie koniecznie to musi być w kazdym magazynie...np.wielkie swetry, dżinsy \'ogrodniczki\', lenonki, zwyczajne polo, zakręcone włosy a la nieład i wtedy czuje sie naprawde modna, bo to jest mój własny styl

Gość konkretny gość
Moda (wartość modalna, dominanta, wartość najczęstsza) jedna z miar tendencji centralnej, statystyka dla zmiennych o rozkładzie dyskretnym, wskazująca na wartość o największym prawdopodobieństwie wystąpienia, lub wartość najczęściej występująca w próbie. Dla zmiennej losowej o rozkładzie ciągłym jest to wartość, dla której funkcja gęstości prawdopodobieństwa ma wartość największą. Moda może być szczególnie użyteczna gdy wartości zmiennej obserwowanej nie są liczbowe - co uniemożliwia (bez przypisania wartości liczbowych) zastosowania m.in. mediany czy średniej arytmetycznej. Np. dla realizacji (ciągu zaobserwowanych wartości) {jabłko, gruszka, jabłko, pomarańcza, gruszka, banan, jabłko} dominantą jest jabłko.

Gość kamka23
konkretny gościu pytanie jest co dla WAS znaczy słowo moda, a nie dla wikipedii :-O

Gość konkretny gość
ale ja się z tą opinią całkowicie zgadzam :D

Gość kamka23
to nie jest opinia tylko definicja

Gość konkretny gość
czepiasz sie :o

Gość kamka23
nie. po prostu jestem ... konkretna :-P