Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrachuczekajacajutra

po jakim czaie ginekolog moze stwierdzic ciaze

Polecane posty

zapomnialam polknac o czasie tabletki z pierwszego opakowania a w tygodniu poprzedzajacym ten fakt wspolzylam z chlopakiem mialo to miejsce 2 dni temu, na ulotce napisane jest zeby skonsultowac sie z lekarzem co mam zamiar jutro zrobic. ale czy ginekolog jest juz w tak szybkim czasie w stanie wykluczyc lub potwierdzic ciaze i czy polega to na zwyklym badaniu czy czyms bardziej skomplikowanym?

Gość desw
Tak on ma rentgen w oczach!

pytam powaznie, bo nie wiem jak to wyglada? czy ktos sie orientuje?takie uwagi jak wyzej sa mi zbedne.

ciąże można wykryć nie wcześniej niż embrion zagnieździ się w macicy co się dzieje (o ile dobrze pamiętam) 7 - 10 dni po zapłodnieniu... ale wiesz...myśle że nie jest znowu takie duże prawdopodobieństwo że zaszłaś.... a lekarz tego nie wykryje za żadne skarby

o dziekuje za poważna odpowiedz:) boje sie poniewaz byla to pierwsza tabletka po 7 dniowej przerwie i na ulotce jest napisane zeby sie skonsultowac z lekarzem ale po co skoro nie moze jeszcze wykryc ciazy...tabletke powinnam polknac w sobote o 22:00-22:30 a zrobilam to w niedziele o 11:30 wiec uplynelo kolo 13,5 godiny. a wiem ze plemniki zeby przezyc musza miec odpowiedni sluz do tego a ja podczas tego stosunku ostatniego odczuwalam straszna suchosc wiec nie wiem czy jest to mozliwe ale toche sie wystraszylam, moze jednak poczekam tydzien i zrobie test.

wiesz... plemniki bywają całkiem żywotne... ale nie martw się tym... ale na twoim miejscu nie brałabym już tabletek dopóki się nie upewnie na 100% że nie jestem w ciąży... najlepiej przed zażyciem kolejnej tabletki idź do lekarza lub zadzwoń żeby się skonsultować czy jest jakakolwiek możliwość zajścia... ja myśle że organizm nie dostaje od razu owulacji jak tylko się pomylisz czy coś... ale lekarzem nie jestem... napewno o ciąze się nie martw bo od takiego martwienia tylko się świruje:-) życze powodzenia!

tak zagnieżdżenie następuje około 7 dni autorko a czy na ulotce nie pisało że nie wzięcie przez 36 godzin powoduję dopiero przerwanie cyklu a wcześniej powinnaś wsiąść normalnie tabletkę a później kolejną o planowanej porze ?

nie niestety nie ma czegos takiego na mojej ulotce, biore mikrogynon 21 i jest tylko ze jesli nie przekroczy 12 godzin to ok u mnie przekroczylo 1,5 h. no i ze jaryzykowniejsze jest pominiecie tabletki na poczatku opakownaia jesli w tygodniu poprzedzajacym ten fakt odbyl sie stosunek

no to chyba że tak , osobiście uważam że tak szybko zdolność do zapłodnienia nie została przywrócona wiec bym się nie martwiła ale konsultacja ze swoim lekarzem nie zaszkodzi

tak jest, zadzwonie do niej jutro , mam nadzieje ze dowiem sie czegos konkretnego bo zeswiruje tu. dziekuje Wam za pomoc

Gość Maleńka1818
Witam!! Spóźnia mi się okres. Zazwyczaj miewam go regularnie...moze kilka razy mi się spoźnił góra dwa dni. Ost.miesiączkę miałam 10 lipca...dziś mamy 20 sierpnia a ja nadal jej nie mam! współżyłam z chłopakiem 24 lipca, czy to możliwe, ze jestem w ciąży? Mam popołudniami straszne parcia, ost. jestem bardzo senna. Potrafie spac dwa razy w ciagu dnia, a mimo to przespie cala noc. Zauwazyłam rowniez, ze moje piersi jakby sie powiekszyly, a brzuszek zaokraglil. Zresztą nie tylko ja to zauwazylam...znajomi również. Proszę o szybka odp.

Gość jiohjnuhnmjmn
wspolzylas w dniu ksiazkowej owulacji wiec ciaza mozliwa