Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamociaze

czy może dojść do zapłodnienia

Polecane posty

Gość pytamociaze

jeżeli stosunek odbył się w noc z 4/5 dzień okresu, który wyjątkowo trwał właśnie 4/5 dni, a nie jak zwykle 5-6 (cykl 28dniowy)? wiem, że to dni niepłodne, ale minął prawie miesiąc, a pojawiają się pewne objawy ciąży. zdaję sobie sprawę, że to jeszcze o niczym nie świadczy, ale zastanawiam się czy teoretycznie mogło dojść do zapłodnienia?

Teoretycznie to ja bym zrobiła test i problem z głowy. Jak minął miesiąc od stosunku to test już będzie wiarygodny na to 99 %

Gość pytamociaze
pewnie ze najlepiej test, ale dopiero sobie jakos tak dzisiaj poskładałam to wszystko w całość:) obrzmiałe, bolesne piersi, odruch wymiotny na widok kawy i słodyczy, dzisiaj lekkie brązowawe plamienie (25 dzień cyklu)

Piersi mogą być nabrzmiałe i bolesne przed miesiączką, plamienie też, a odruchy wymiotne to raczej autosugestia.. Myślę, że to było by za wcześnie na takie objawy.. Brązowawe plamienie jest zazwyczaj podczas zagnieżdżania się zarodka.. Ale przed miesiączką też może takie wystąpić.. Jeśli nie dostaniesz @ to zrób test :)

Gość pytamociaze
dzięki ja tez tak sądzę:) z autosugestią, to wątpię, bo te odruchy miały miejsce na długo przed tym jak wpadłam na to, że to może mieć cokolwiek wspólnego z ciążą;) a piersi i plamienie o tyle mnie zdziwiło, że nigdy nie miało miejsca przed miesiączką ale i tak podzielam twoje zdanie:)

No wiesz czasem się zdarza, że kobieta ma krwawienie w tym okresie co powinna je dostać będąc w ciąży Wiem bo ciotka, mojego faceta miała w dwóch ciążach przez 3 miesiące. Najlepiej zrobić test (polecam Pre-Test albo Quick Vue) albo beta hCG z krwi to już 100 % pewność :)

Gość pytamociaze
zgadza się:) a teraz dobranoc, bo rano trzeba wstać