Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

powody nadżerki

Polecane posty

chcialabym sie zapytac jakie są powody nadżerki?? i czy przez nadżerkę można mieć problemy z zajściem w ciążę??

Tak naprawde lekarze nie wiedzą co jest powodem nadżerek... może to być słaba flora bakteryjna w pochwie spowodowana np lekami antykoncepcyjnymi, antybiotykami itd... ale napewno jest jeszcze wiele powodów takich jak wirus HPV... ale powiem ci tak: moja mama przez kilka naście lat męczyła się z nieustającymi nadżerkami i infekcjami... potem nagle przeszło... co do zagrożenia... nadżerka może powodować bezpłodność ale jak jest długo nieleczona, może też powodować raka szyjki macicy... a i jeszcze słyszałam że nieleczona jak się sama wchłania to zostawia jakieś blizny czy zrosty co może być problemem w czasie porodu... ale to ostatnie to nie jestem pewna ;-)

Gość helpppppp meeeee
ja tez mam nadzerke ale bardzo mala moja gina powiedziala ze 70 procent mlodych kobiet z tym sie boryka ale jest nie grazna bynajmniej u mnie bo jest mega mala wiec nie ma powodow do paniki najlepiej sie zbadac i zapytac lekarza jesli planujesz dziecko . no i co najlepsze moze sie samoistnie zagoic i po sprawie w wiekszosci przypadkow tak jest np u mojej babci :)