Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes1223

efekt zelixy

Polecane posty

Gość agnes1223

hej mam pytanko po ilu tabletkach widac juz efekty ???? po ilu tyg spadnie pierwsze kg.?(1-4kg)

Gość kajair
wejdz na zelixa-kto zna

Chlorowodorek sibutraminy jest pochodną amfetaminy, która m.in. hamuje głód. W zbyt dużych dawkach wpływa na układ krążenia, hormonalny oraz na ośrodkowy układ nerwowy: zaburza pracę serca i mózgu, powoduje m.in. napady paniki i gwałtowne skoki ciśnienia, upośledza koncentrację. W Polsce dostępne są tylko dwa leki na otyłość, które zawierają sibutraminę: meridia i zelixa. Oba na receptę, przyjmowane wyłącznie pod ścisłą kontrolą lekarza po uprzednich badaniach, przy wykluczeniu wielu przeciwwskazań i w dawce maksymalnie 15 mg na dobę. Tymczasem w odchudzających kapsułkach jest aż 46 mg pochodnej amfetaminy.

W internecie pojawiły się też ostrzeżenia: "Moja mama jest po kuracji tymi tabletkami i dzisiaj poszła do lekarza, bo zauważyła niepokojące objawy. Ma prawdopodobnie niewydolność nerek i to przez te tabletki, które brała tylko miesiąc"; "Nie kupujcie tego gówna, już wiele osób wylądowało po tym w szpitalach z uszkodzeniami nerek i wątroby. Skład preparatu, który widnieje na opakowaniu, to lipa"; "Po tym świństwie odpłynęłam. Psychoza, trzy tygodnie przerwy w życiorysie"; "Trzy dni brałam to świństwo polecone przez koleżankę. Straszna susza w ustach, zawroty głowy i brak koncentracji. Trzymajcie się od tego z daleka".

Gość jesteś bez sensu
A ja biorę i już schudłam 8 kg objawów ubocznych nie mam, bo wcześniej zrobiłam dokładne badania czy moge brać chyba komuś zazdrościsz, że schudł i tak to jest lek tylko na receptę i nie dla każdego raczej dla ludzi z rozumem