Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhh65645

dwóch jednocześnie a poczucie moralności

Polecane posty

Gość hhhh65645

Sytuacja taka: poznałam faceta, całowalismy sie, kontakt się urwał. Krótko po nim (doslownie parę dni) poznałam kolejnego faceta, kilka spotkań - również pocałunek. Teraz ten pierwszy kontaktuje się ze mną i jest wyraźnie zainteresowany (wtedy wyjechał). Sumienie mi podpowiada żeby wybrac jednego i spotykać się tylko z nim, drugiego olać. A rozum.... cóż..... kiedyś miałam pewną sytuację: poznałam faceta, spotykalismy się kilka tygodni. W tym czasie, na spotkaniu u znajomych poznałam kogoś innego, obiektywnie patrząc - lepszego (nie wiem, miał lepszy charakter, byłam oczarowana nim totalnie itd), ale uznałam że muszę być fair i powiedzialam że widuję się z kimś innym. 2 dni później facet z którym sie spotykalam powiedział że wraca do Polski.... jego dziewczyna o której nie raczył wspomnieć kiedyś. Urwał ze mną kontakt. A ja tego drugiego juz nigdy nie spotkalam, czego bardzo żałowalam. Wiec jak to jest? Grać fair i już teraz wybrac jednego? Czy moze na tym etapie dac sobie na luz i poznać obu, a wyboru dokonać potem?

Gość czarna_róża
NIe fair to się zaczyna dopiero wtedy, kiedy któremuś z nich coś obiecujesz, zobowaiązujesz się. A przed tym... hulaj dusza.:D Możesz, spokojnie możesz obu poznawać dowoli, a jak się zdecydujesz, to dokonasz wyboru. Oby właściwego.:D

Gość fuuuuu
no jasne, dopóki się nie zacznienie formalizować to możesz się spotykac i nie musisz niczego "na wyrost" wyjasniać. nie strasz facetów wyznaniami i zobowiązaniami, no bo co? od razu z nimi ślub chcesz brać czy jak? spotykacie się, poznajecie, gadacie, chodzicie do kina i na kolacje - i to wciąż NIE JEST zobowiązanie czy zwiazek, dopóki ON ci czegoś nie zaporponuje...

byłam w identycznej sytuacji... tylko ze ja nie urwałam kontaktu z zadnym i dobrze, bo z tym z którym chciałam być, nie wyszło, odszedł, wiec też dobrze ze cały czas go jednak poznawałam... też mnie moralność zjadała, ale cały czas tłumaczyłam sobie ze przecież nie jestem z zadnym z nich, więc dlaczego nie moge sie z nimi spotkać...zresztą w tych zcasach spotkac odpowiedniego faceta, który bedzie chciał kobiete do związku a nie do sexu to jak szukać igły w stogu siana.

Gość hhhh65645
Dlaczego nie fair? Ponieważ ja nie chcialabym by mi robił tak ktoś, z kim umawiam się na randki. :) Myślę że nikt by nie chciał. Ale z drugiej strony - prawda jest taka że nie wiem na którego się zdecydować.

Gość uupu8uupppp

Gość hhhh65645
wypowie się ktoś jeszcze?

:D:D:D: czytając temat spodziewałam sie innej historii:D