Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba jestem

Chyba jestem w ciąży-kiedy do lekarza?

Polecane posty

Gość Chyba jestem

Podejrzewam, że jestem w ciąży. Okres mi się spóźnia, mdli mnie, zamierzam zrobić test. Jeśli się okaże, że jestem w ciąży, kiedy mam się wybrać do lekarza? I co lekarz robi na takiej pierwszej "ciążowej " wizycie? Chodzi mi o badania.Dziękuję i pozdrawiam

Gość spokojnie zrób test
mdłości nie pojawiają się tak od razu. Jak będziesz mieć 2 kreski na teście, wtedy do lekarza, a ponieważ będzie to przeciętnie ok. 5-6 tygodnia, dopochwowe usg pokaże pęcherzyk ciążowy. A później seria badań krwi (około 8-10, nie liczyłam) i moczu i 4 tygodnie do nastepnej wizyty. Aha, jak 2 kresek nie będzie, a dalej będzie się spóźniał, to i tak do lekarza, żeby to nie było nic innego.

Gość Chyba jestem
Ok, dzięki

Gość agatunia sie pyta
ja uprawialam z chlopakiem petting , nasienie znalazlo sie w okolicach pochwy, wystraszylam sie i zaczełam robic testy ciazowe, pierwszy test zrobilam 7 dni po pettingu , nestepny w dniu spodziewanej@ , nastepny po terminie @ nastepny 3 tygodnie po terminie @ a nastepne co kilka dni ZROBIŁAM 7 testów , WSZYSTKIE ROBILAM ODRAZU PO WSTANIU Z ŁÓŻKA RANO , wszystkie wyszły negatywne , ale mam obawy bo mam mdłosci i bóle kregosłupa i zalodka.... DODAM JESZCZE ZE TEN FACET ZE MNA ZERWAŁ , WYJECHAL NA STALE DO KANADY i juz niewróci , boje sie o to ze dziecko nie bedzie mialo ojca pomóżcie .. nie biore tabl

Gość agatunia sie pyta
ja uprawialam z chlopakiem petting , nasienie znalazlo sie w okolicach pochwy, wystraszylam sie i zaczełam robic testy ciazowe, pierwszy test zrobilam 7 dni po pettingu , nestepny w dniu spodziewanej@ , nastepny po terminie @ nastepny 3 tygodnie po terminie @ a nastepne co kilka dni ZROBIŁAM 7 testów , WSZYSTKIE ROBILAM ODRAZU PO WSTANIU Z ŁÓŻKA RANO , wszystkie wyszły negatywne , ale mam obawy bo mam mdłosci i bóle kregosłupa i zalodka.... DODAM JESZCZE ZE TEN FACET ZE MNA ZERWAŁ , WYJECHAL NA STALE DO KANADY i juz niewróci , boje sie o to ze dziecko nie bedzie mialo ojca pomóżcie .. nie biore tabl

najlepiej wybrac sie tak ok 6-8 tyg wtedy juz widac bujace serduszko malenstwa :-) na pirwszej wizycie lekarz tez pobiera cytologie ja dostalam skierowanie na: -morfologie -cukier -mocz -cytomegalie -wzw -hpv -toksoplazmoze powodzenia!!!!