Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam jedno male

Work Tax Credit-pytanie do mądrych,proszę o pomoc

Polecane posty

no to damy na ogolnym otoz od kwietnia (bo w uk rok finansowy zaczyna sie od kwietnia)do pazdziernika (do uk przyjechalam w listopadzie) pracowalam w pl.w aplikacji jest prosba o zaswiadczenie o dochodach nawet sprzed przyjazdu do uk.nie zarobilam duzo,na funty bedzie to pewnie z 1200.problem polega na tym czy im w ogole mowic ze pracowalam,jesli tak jak zaswiadczyc to ze pracowalam.czy moze w ogole im tego nie mowic. dodam ze aplikacja wypelniona,wszystkie dokumenty wyslane.co teraz robic jak zapyta o okres przed przyjazdem do uk

Ja tam zawsze wolę mówić prawdę - taki zarobek z Polski niewiele zmieni w Twojej sytuacji, a dokument potwierdzający to albo PIT albo zaświadczenie od pracodawcy (to drugie wydaje się prostsze). Wielu Polaków oszukuje robią g.ne.interesy, psują opinie innym, a później jak ich złapią na kłamstwie to płaczą, że muszą zwracać kasę.

Nie martw się oni jeszcze ze trzy razy przyśłą Ci papiery dotyczące tej sprawy:-)))

nie chodzi o to ze ja chce zatajac,ale... nie moge im wyslac oryginalnego PITA bo jak zaginie to masakra w pl bedzie na wypadek kontroli,moge im wyslac jedynie ksero ale nie wiem czy oni to zaapcetuja.zesz w pipe moglam nie pracowac w pl za te marne grosze