Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monka2511

Miał ktoś usuwane znamie badź pieprzyka?

Polecane posty

Gość monka2511

Ja mam takiego dużego pieprzyka na szyi chce go usunąć ale się boje!!!! Moze mi ktos powie czy po takim zabiegu zostaje blizna i czy to bardzo boli!!!

Gość usuń ale u chirurga plastyczne
bo u normalnego to może zostac slad - na kase chorych u plastyka, idziesz do dermatologa, mówisz ze cię to boli a ona cie wysle na kase chorych na usuniecie , moja kolezanka tak miala

Gość madamka34
monka ja mialam usuwane dwa pieprzyki-bezbolesnie na szcescie wyniki wyszly ok,polecam naprawde miejscowosc Grzawa super obsluga i refundacja nfz,blizny sa tak malutkie ze jakbys chciala jezobaczyc to tylko przez lupe:-)

Gość Antka234
no ja tez mam ten problem:(mam dosc duzego pieprzyka na szyi i po pierwsze boje sie isc do lekarza a po drugie te blizny itp:(

ja mam pieprzyk na piersi, jest duzy ma jakies 6 mm srednicy. teraz poszlabym na kontrol w tygodniu bo mialam isc w pazdzierniku ale sprawy sie dziwnie potoczyly w moim zyciu i wcale zapomnialam. z jednej strony chcialabym usunac a z drugiej jakos lyso by mi bylo, bo mam go odkad pamietam

Gość madamka34
Drogie dziewczyny nie ma sie co bac naprawde polecam Grzawe-musialam tam jechac 4 godz.ale bylo warto!!!

Gość monka2511
Bardzo dobrze Cie rozumien ja najbardziej sie obawiam tego znieczulenia w szyje i tego ciecia bo pod tym znamieniem mam żyłe

Gość monka2511
a ja mam od dziecka to znamie tyle ze ono teraz bardzo szybko sie powieksza i bardzo nieładnie wygląda, wstydze sie chodzic w bluzce na ramiaczkach i z duzym dekoldem

Gość madamka34
Nie chce tu nikogo straszyc,ale wiesz ze powiekszajacy sie pieprzyk jest bardzo niebezpieczny-a idzie lato!!!!

Gość monka2511
jestem zapisana na zabieg ale dopiero na 12 czerwca

Gość pytanko mam
a czy po usunięciu pieprzyka można się normalnie opalać??

Gość Antka234
hmm mi sie chyba on jakos nie powieksza,mam w zasadzie 3 takie nie za ładne,na szyi,na piersi,i na brzuchu..mam 17 lat i boje sie:(opalac sie nie opalam wiec tym sie nie przejmuje ale jakos boje sie usunąc;(

Gość pytanko mam
I w jaki sposób usuwają pieprzyki wycinają czy zamrażają?? czy to boli??

Gość monka2511
Radze Ci czym wczesniej je usunąc, załuje że ja tego nie zrobiłam bo teraz jest duze ryzyko ze zostanie mi blizna, ale tak samo jak Ty bałam sie i nadal boje

Gość monka2511
wycinaja i wypalaja tyle ze ta druga metoda jest gorsza gdyz nie mogą później wysłać wycinka do badania i nigdy nie dowiesz sie czy nie było w nim komórek rakowych

Gość Antka234
hmm czyli jednak wyciac to?chyba faktycznie czas pojsc do lekarza rodzinnego po skierowanie....ale sie boje:(:(:(buziaki

ja miałam usuwane - to nie boli bo się znieczula, no co wy.. na żywca wycinać.. brr :P ja miałam własnie tak, jak osoba chyba w 2 poście napisała - skierowanie od swojego lekarza ogólnego, do usunięcia - usuwane w prywatnej klinie plastycznej - blizny praktycznie niewidoczne, jak się nie opalam to niewidoczne. oplalać nie można W OGÓLE przez min 3 miesiące. ja miałam skalpelem wycinane, żeby można było zbadać, po wymrażaniu czy laserowaniu nie można zbadać całego znamienia.

Gość monka2511
Ja mam skierowanie od dermatologa do chirurga i 12 czerwca lece na zabieg tyle ze sie boje