Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tetlejkaa

Burczenie przelewanie sie w jelitach ......

Polecane posty

Juz padam :/ Mam takie dziwne burcznie przelewanie sie w jelitach juz od dawna,ale teraz jest coraz gorzej.Poszlam do lekarza i przepisałam mi takie tabletki Debridat,ale nie powiedzial co to za choroba.Burczy mi caly czas niezaleznie czy sie ruszam czy nie.Tylko ze niedawno jeszcze takich \"atakow\" co jakis czas a teraz jest tak caly czas co chwile mam uczucie ze mi burknie :( Czy ktoras tez tak ma ? I czy ktorejs te tabletki pomogly ?

Gość Ja Anonim
Jestem po gastroskopii.Wykryto u mni wrzód na dwunastnicy wielkości około 7 mm.Co ciekawe nigdy nie bolał mnie brzuch.Jedynymi objawami były nudności (zawsze rano i po obfitym posiłku albo niewielkiej ilości alkoholu).W sumie nie przeszkadzało mi to za bardzo bo wiedziałem co robić żeby nie czuć się źle.Dopiero gdy pojawiły się wzdęcia po posiłkach i rano poszedłem do lekarza.Oprócz wzdęć jest również burczenie w brzuchu i uczucie takiego przelewania.Praktycznie objawy te występują w różnych sytuacjach.Raz jest to rano innym razem wieczorem.Raz przed jedzeniem innym razem po posiłku.Nie wiem czy to typowe dla wrzodów i czy po wyleczeniu wrzodów dolegliwości ustąpią.Miał ktoś ten problem?Mam nadzieje że nie jest to zespół jelita nadwrażliwego.Objawy podobne a z tego co czytałem wyleczenie tej choroby jest praktycznie nie możliwe.Pozdrawiam!

Gość aleve7
debridat jest na zepsol jelita drazliwego, duzo osob to ma!!!!! wiem straszne to,ale trzeba nauczyc sie z tym zyc!:)a stres pogarsza te dolegliwosci

Gość adsa
ja też biorę debridat już drugi tydzień i jestem zachwycona!!!

Gość Ja Anonim
Pomaga debridat na te burczenia śmieszne i przelewania?Dziwne bo wzdęć nie mam już a dalej brzuch się odzywa