Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annnnnnna

Sposoby na parzenie słoneczne

Polecane posty

Mam do Was prośbę, macie jakieś cudowne sposoby na oparzenia słoneczne? Mój facet jest cieślą, pracuje po 10h na otwartym słońcu. Mieszkamy w UK, mam jeszcze zPolski Altacet, i zanim przyjdzie mi dostawa od rodziców kolejnych żelów, czy macie jakies sprawdzone sposoby na tego typu dolegliwości, pomijając kremy z wysokim faktorem i spraje chłodzące dostępne w drogeriach? Dziś idę po kolejny zapas chemicznych specyfików, a moze ktos zna jakieś \"babcine\" niezawodne sposoby? słyszałam o kwaśnym mleku, jak robic takie okłady? chodzi o kark i ręce przede wszystkim. Z góry dzieki.

Gość altacet tu nic nie pomoże
bo to jest na skręcenie mięśni a nie na oparzenia słoneczne :-) W aptece mozna takie specjalne mleczko chłodzące kupić na oparzenia. Dobrze też spsikać się przed wyjściem na słońce specjalną pianką na oparzenia Panthenol. Tez do kupienia w aptece

Altacet - Preparat stosuje się w stłuczeniach, obrzękach stawowych i pourazowych oraz w obrzękach spowodowanych oparzeniem I-stopnia. Źródło: http://www.altacet.pl/ Pomaga od lat, chłodzi i zaczerwienienie znika.