Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi1981

Jakie zabawki dla 5 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Mam pytanko czym najchętniej bawią się Wasze dzieci? My już wypróbowaliśmy matę edukacyjną-wogóle nie interesowała córkę, grzechotki i gryzaki chce wepchnąć całe do buzi i jest płacz. Sama juz nie wiem co jej kupic... Możecie wkleic jakieś linki do zabawek, które u was sie sprawdziły?

moje dziecko zamiast zabawek zawsze najbardziej interesowaly przedmioty codziennego uzytku, typu: plastikowa butelka po mineralnej, kartonik po chusteczkach itp. dopiero teraz ( ma 9 mc ) zaczynaja ja pomalu interesowac zabawki, ale i tak hitem jest np. pilot albo lyzeczka:) szkoda kasy na zabawki, poczekaj az do nich dorosnie

Gość Mama spryciarza
Zgadzam sie z powyzszym wpisem. Nasz syn ma caly pokoj zabawek, chyba ja mam wieksza przyjemnosc w ich kupowaniu i bawieniu sie nimi, niz on. Dla naszego dziecka najlepsza zabawka jest to, co nie jest zabawką...... Teraz ma 15 miesiecy, tak bylo od poczatku i zostalo mu do dzis. Duzo chetniej bawi sie szufelka izmiotka, pomaga rozwieszac pranie niz siedzi ze swoimi samochodzikami...

no wlasnie... chcemy uszczesliwic dziecko zabawka ale ono odkrywa swiat po swojemu:) na prawdziwa zabawe przychodzi czas poznieej:)

Najlepiej takie z atestem, na to zwracałabym uwagę w pierwszej kolejności. W zasadzie te dobre, duże sklepy, które oferują artykuły dla dzieci maja dobre produkty, więc radziłabym w takich właśnie miejscach kupować. Zazwyczaj tam tez jest taniej.

Moja córeczka też ma 5 miesięcy i uwielbia się bawić misiem ABC który do niej mówi kiedy go naciśnie... niby miś jest dopiero od 6 miesiąca ale Nadusia bardzo go lubi i naprawdę jest warty swojej cenny . POZDRAWIAM:)

Gość domi30
Najlepsza zabawka to mama;))))) moge z moja piekna bawic sie caly dzien na lozku i nie ma mowy o zadnym marudzeniu...a zabawka zajmnie sie 5 min i juz placz talze drogie mamy wszystkie zabawki ida w odstawke i do zabawy z dziecmi;))))

Mój synek miał taką matę gimnastyczną, właściwie używaliśmy samego stojaka z zawieszonymi na nim zabawkami. Mały potrafił z 15 min się tym zająć.

domi,rozumiem,ze nie sprzatasz, nie gotujesz,nie chodzisz do kibla,masz tylko jedno dziecko wiec mozesz z nim lezec i tiutiac 24h/d...w porzadku,super...ale moze pomysl, ze sa mamy ktora maja wiecej obowiazkow, wiecej dzieci, chca czasmi poczytac gazete, a dziecko moze w tym czasie zajac sie zabawka... ps. az mi sie wierzyc nie chce,ze pisze takie oczywistosci...:O:O

Gość mamamamaa26
kup "'pana metke"

Gość Fallusia
Moja corka uwielbia swoja karuzelke nad lozeczkiem. Patrzy sie na te swoja zwierzyne, cos im tam opowiada i potrafi tak z pol godziny, czasem nawet dluzej, jak zasnie :) Mate tez kocha, ciagnie zabawki na nogi, kopie je i piszczy z zadowolenia. Moze wasza mata jest dla dziecka za nudna, zbyt stonowana? Nie wiem, nie chce sie wymadrzac :) A tak poza tym to zabawki ja niespecjalnie interesuja, najbardziej lubi byc noszona na rekach albo w nosidelku i ogladac sobie swiat. Mysle, ze 5 miesiecy to jeszcze za wczesnie, zabawki sa interesujace troche pozniej

Gość kasica1986
Moja córcia ma 5 miesięcy i od dawna interesuje się grzechotkami i ogolnie co by jej w rączki nie dać to wkłada do buzi (wyrzynają się ząbki), uwielbia kolorowe rzeczy i obojętne czy to szmatka iczy szelka zabepieczająca w foteliku :D wszystko się nadaje ale najbardziej lubi swój mocno zużyty już gryzak i piramidkę edukacyjną z różnymi elementami zawieszaną na szczebelkach łóżeczka oczywiście wiszące zabawki powodują płacz a nie zainteresowanie bo nie może ich wziąć w rączki a potem do buzi więc u nas sprawdza się bardziej wszyskto to co może pooglądać i podotykać (karuzela odpada). Co do maty edukacyjnej to dopiero teraz zaczęła ją interesować bo nauczyła się (od miesiąca) przekręcać na brzuszek więc leży sobie na brzuchu i bawi się różnymi doczepionymi elementami. Jeżeli twój maluch nie wykazuje zainteresowania zabawkami to zacznij się sama z nią bawić, ja na przykład bardzo często biorę małą przed lustro i robię miny a ona się cieszy albo robimy samolocik (trzymanie na samolocika) albo pokazuję książeczki któe mają duże kolorowe obrazki a mała to uwielbia i zaraz zjadła by wszystkie te kolorki które widzi:D...jest mnóstwo możliwości, Wejdź na net i wpisz w wyszukiwarkę zabawy dla 5 miesięczniaka i tam bedzie mnóstwo wskazówek....na materialne zabawki przyjdzie jeszcze czas, póki co ona pewnie chce kontaktu z tobą:)

Gość gość
Moja córeczka uwielbia to co wokół, ale nie koniecznie zabawki, np szeleszczącą folię, sznurki o różnej grubości i fakturze, wstążki,butelki po mineralnej, więc nie kupuję jej zabawek, poza tym sama jej zaczęłam szyć zabawki, i mam przy tym dużą satysfakcję i nie nakręcam przemysłu plastikowych zabawek których tyle w supermarketach, choć są tez i wartościowe zabawki, i jest ich coraz więcej(ale są bardzo drogie) , np. czarno białe książeczki, z tym że samemu tez można taką zrobić:) http://taksobieszyje.blogspot.com/

Gość mamałobuza
u nas sprawdziły się: butelka plastikowa, reklamówka, opakowanie po chusteczkach i wszystko co szeleści :) zabawek jest masa, karuzele, projektory, maty, bujaki, huśtawki i inne a on właśnie woli rzeczy codziennego użytku :) ale przyznam rację wypowiedzi wyżej najlepszą zabawką jest MAMA- pociąganie za włosy, nos, szczypanie po twarzy, gryzienie itp:) zapewne wiecie o czym mówię aha i najważniejsze ślinienie mamy :)

Gość gość
Warto sprawdzić na tej stronie http://jokomisiada.pl/ oni mają pogrupowane zabawki wg wieku dziecka więc na pewno znajdziesz coś dla siebie.