Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie moge.

Te cholerne przebarwienia............. juz nie mam sil

Polecane posty

Gość juz nie moge.

Mam przebarwienia po trądzikowe....... byłam na trzech zabiegach pilingu w gabinecie dermokosmetycznym- troszke pomogło ale nie jakoś super............. Urzywam jużprawie 2 miesiące kremu glicko a który ma w sobie 12% kwas glikolowy.... troche pomoglo przez te 2 miesiące ale nadal te przebarwienia tkwia na mej buzi............. mam już dość ;( zwłaszcza ze już tak ciepło się robi... może powinnam to odstawić i poopalać się to bedzie mniej widoczne? Ludzie ja już naprawde nie mam sił ;( czy któres z was znikneły okropne przebarwienia po tym tradziku? czy ja to bede miala juz do końca życia? ;((

Gość Ale najtańszego sposobu
nie stosowałaś. Okłady z wody utlenionej - jakie to proste i wybielające.

Gość juz nie moge.
a jak się robi takie okłady??

Nasączasz watę wodą utlenioną, kładziesz na twarz i musisz trochę poleżeć (0,5 godz.) - bo na stojąco ścieka. Widziałam na allegro wodę utlenioną w żelu - może do twarzy będzie lepsza - nie ścieknie.

Ocet bergeniowy wybiela skórę i usuwa plamy, np. potrądzikowe, po środkach antykoncepcyjnych, po opalaniu. Działanie zewnętrzne na skórę i błony śluzowe: przeciwzapalne, ściągające, antyseptyczne, wybielające skórę (hamujące powstawanie melaniny i usuwające plamy - hiperpigmentacje), przeciwłojotokowe, przeciwtrądzikowe. 1 część świeżych liści lub kłączy rozdrobnionych zalać 3-5 częściami gorącego octu spożywczego 5-6%, odstawić na 7 dni, przefiltrować. więcej tu: http://www.luskiewnik.pl/monografie/bergenia .html

H. Różański poleca na blizny trądzikowe Hirudoid: Hirudoid (Sankyo) - krem, żel - preparat zawierający polisiarczan mukopolisacharydu. Hirudoid może być wykorzystany do leczenia blizn i plam pozapalnych po trądziku. Polisiarczan mukopolisacharydu zawarty w preparacie działa silnie przeciwzapalnie, przeciwwysiękowo, przeciwobrzękowo, regenerująco i rozmiękczająco. Aktywuje resorpcję wysięków i krwi z przestrzeni międzykomórkowych. Poprawia przepływ krwi, odżywienie i dotlenienie skóry. Przyśpiesza gojenie i uelastycznia skórę ułatwiając jej wygładzenie. Poprawia uwodnienie skóry. Hirudoid można nabyć w aptekach i w sklepach zielarskich. Stosuje się go miejscowo wcierając 2 razy dziennie, stosując równocześnie delikatny masaż. W razie plam potrądzikowych zalecamy równoczesne (naprzemian) stosowanie preparatów wybielających (woda utleniona, kwas azelainowy, nadtlenek benzoilu, hydrochinon, arbutyna).

Gość hop hop hop