Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllala

czy dobrze zrobie jadac na wywolanie porodu bo juz jeden termin minal

Polecane posty

Gość allllala

jeden z usg mialam na 5 maja a drugi z okresu na 11 maja jechac i powiedziec aby mi wywolali czy czekac bo ja juz nie moge chodzic

...hmmm mi wywołali właściwie na życzenie bo na konkretny dzień umówiłam się z lekarzem...niestety małemu się nie śpieszyło urodził się dopiero po 4 dniach wywoływania :P

Zrobią Ci usg, jesli ciaza nie jest przenoszona(to widac po lozysku) to nie beda wywolywac na sile.Ja tak mialam-termin na 29 sierpnia, 4 sierpnia poszlam do szpitala na wywolanie, lekarz uznal ze ciaza jednak nie jest wcale przenoszona i wyglada jakby sie dziecko akurat szykowalo do porodu-nie mylil sie bo na drugi dzien urodzilam sama bez zadnych srodków.

hmm a warto tak sie meczyc z wywolaniem jesli nie ma potrzeby juz rodzic? moze lepiej poczekac te kilka dni i..wyspac sie na zapas:)

pochrzanilam daty-mialam termin na 29 sierpnia,a do szpitala poszlam 4 wrzesnia oczywiscie:D sorki:)

Gość ona2682
jeszcze poczekaj,bo jak sie okaze ze to nie czas to po co masz tam w taka ladna pogode bezproduktywnie lezec w tym szpitalu?? u mnie bylo podobnie,termin z okresu mialam na 3 sierpnia a z usg na 11 no i faktycznie urodzilam 11 ale nie szlam do szpitala 3 tylko lekarz powiedzial ze jak sie nic nie bedzie dzialo to zebym tego 11 wpadla do nich,no i poszlam rano a tu nic,zero skurczu ,nic rozwarcia,tylko zaczelam sie stresowac tym ze bede tam musiala lezec,no ale kolo 17 porod sam sie zaczal

Daffodile masz rację nie warto się męczyć z wywoływaniem...poród wywoływany według mnie to koszmar :o

Gość SanSan
zawsze liczy sie termin z okresu a nie usg poza tym jezeli nic sie nie dzieje to odesla cie z kwitkiem u nas gin w dniu terminu z @ daje skierowanie do szpitala z terminem na tydzien pozniej jakby do tego czasu nic sie nie dzialo i wtedy dopiero cos robia

Gość Zoilllllllllllllllllllllllllll
licz termin z okresu nie z USG ;) masz jeszcze pare dni możesz spokojnie poczekac

a ja mialam termin kalendarza na 29 sierpnia a z usg na poczatek wrzesnia:) ten drugi sie sprawdzil ale faktycznie lekarze licza wg kalendarza

Przede wszystkim skonsultowałabym się ze swoim lekarzem. Swoją drogą - mam pytanie do Was. Mówicie o tych terminach z USG - jak to jest? Lekarz od USG daje Wam na tym pśmie z wynikiem normalnie datę porodu? Ja mam zawsze napisane który to tydzień wg pomiarów, czyli teoretycznie też mogę powiedzieć że wychodzi mi np. tydzień przed terminem z @, ale żadnych dat na tym świstku nie mam.

mi w 1 ciazy z usg zawsze termin wychodzil szybciej niz z @ na miesiac przed porodem termin z usg wyszedl na 7.04 a termin z @ mialam na 29.04 i lekarz nigdy nie bral pod uwage terminu z usg, zawsze i wszedzie pytano sie mnie o termin z ostatniej @ mi termin z usg wyliczala maszyna od usg, gin mierzyl a ona liczyla termin i tak mialam zawsze na wydruku ale gina nigdy ta data z usg nie obchodzila

termin miałam jeden na 6 czerwca, drugi na 8 czerwca. o 9 i 10 czerwca chodziłam codziennie na badanie ogólne i ktg - wolałam pomęczyć lakarza i mieć pewność że wszystko z moim maluszkiem ok - może troszkę panikowałam, ale lekarz sam dla mówił że woli mnie widzieć codziennie, potem umówiliśmy się że jakby nic się nie działo to mam przyjść w niedziele ok 10 rano - Synek chyba usłyszał bo urodził się w niedziele o 9:50 :)

Ja mam termin z @ na 21. maja, z usg wychodzi tydzień wcześniej. mam się pojawiać raz w tygodniu na ktg a jak dotrwam do tego 2. (bardzo wątpliwe), to wtedy mam się zgłosić do szpitala.

Ja osobiście szłam na prowokację gdy drugi tydzień przekroczyłam termin

Gość aaaaaaajaaaaaaaaaaaaa
z OM 29.12 z usg 19.01; 11.01;12,01. w szpitalu biorę pod uwagę datę z OM. i dobrze urodziłam 14 stycznia.Łożysko w rekach połoznej sie rozchodziło a mały miał całą skórę wysuszoną (ewidentny efekt przenoszenia)