Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca złośnica

Jak powiedzieliście rodzicom ze bierzecie ślub?

Polecane posty

my najpierw zaklepiemy datę a potem chyba przygotuję uroczyste spotkanie i: Mamo, Tato pobieramy się ....

Gość cartedorr
Po fakcie:D

Gość cartedorr
A po co robic szopki z jakims uroczystym spotkaniem?? Nie mozna tego normalnie powiedziec?

moja mama zapytala, co mi sie tak swieci na palcu:D domyslila sie :P

my już zaręczeni jesteśmy od 1,5 roku

Gość zorganizowaliśmy spotkanie
naszych rodziców żeby się poznali, a oni się już domyślili z jakiego powodu to spotkanie.

hmm my powiedzieliśmy normalnie że się pobieramy

a może wasz narzeczony prosił o rękę rodziców?

Gość iberianlynx
a może wasz narzeczony prosił o rękę rodziców? To chyba nie te czasy...

U mnie nie było żadnych szopek. Przesadzamy sobie z mamą kwiatki i rzucam jej prosto z mostu: wiesz, w grudniu bierzemy z X. ślub. I już. Zwłaszcza że mamie kopara opadła z wrażenia ;)

no tak..prosto z mostu jest fajne...ale chyba wolałabym z narzeczonym razem to powiedzieć.

No dla mnie same zaręczyny były wielką niespodzianką, więc im wieczorem już po wszystkim napisałam smska hehehe w którym dawkowałam napięcie już nie pamiętam dokładnie ale opisałam jak krok po kroku jak to wyglądało - jak ktoś oglądał "Igraszki losu" to pewnie kojarzy scenę oświadczyn. W każdym razie ponoć czytali go 3 razy zdążyli się popłakać i wtedy zadzwonili z gratulacjami :D potem ja dostałam od nich mmsem zdjęcie otwartego szampana. Fajne to było, takie uroczyste.

A u mnie był totalny zaręczynowy zaskok :) to, że się niebawem pobierzemy, nie było niczym zaskakującym, bo jesteśmy razem już baaardzo długo, ale zaręczyny były oficjalne i nie miałam pojęcia,że w leniwą i domową niedzielę nastąpią :) Ja w powyciąganym dresiku, a tu przybył Jeszcze-Nie-Mąż z kwiatami dla mej mamusi i różyczką dla mnie, wyjąkał przemówienie (był tak przejęty, że zapomniał, co chce powiedzieć), poprosił o mą rękę, po czym: kolanko-pierścionek-łezka-TAK i uroczysta kolacyjka :))) GENIALNE !!!!

Krusyna widze że Ty byłaś równie niewpasowana strojem w ta uroczystość jak i ja :P ja wracałam z pracy 1 lutego a że to był piątek to na luzie raczej ubrana byłam i cóż może i w walentynki bym się spodziewała ale tak to pełen zaskok, zwłaszcza co do formy w jakiej to zrobił hehe

Hihi... mój strój był rzeczywiście kompletnie nie na miejscu!!! no i nie powiem, żebym się komfortowo czuła, ale właściwie sam był sobie winny - mógł mnie uprzedzić, to bym się migusiem doprowadziła do stanu używalności ;) Jedyne co wówczas było w moim wyglądzie na miejscu to pierścionek ;)

No wyobraź sobie że moje zaskoczenie było niemniejsze. Wchodzę do domku a tam ciemno palą się tylko świeczki ułożone na podłodze w kształt serca a wśrodku nich stoi pudło, On sobie siedzi na fotelu z różą i się uśmiecha, ja stoję wryta a on że może rozpakuję swój prezent? Więc zaczęłam otwierać pudło a tam mniejsze i mniejsze i tak do 5 razy... a w najmniejszym było małe czerwone serduszko.... już po trzecim pudle ręce mi się trzęsły jak galareta :) no to otwieram to pudełko a ono puuuuste!!! I mówi do mnie że najpierw mam powiedzieć że za Niego wyjdę, no to powiedziałam że tak i dał mi różę a pierścionek był w jej płatkach :D Zawsze myślałam że oświadczy mi się na plaży albo w restauracji albo przy rodzicach ale byłam pewna że wyczuję TEN moment a tu nic!!!!!! :D:D:D

Dejzi... mnie też urzekła ta historia :D na tyle że aż za mąż wychodzę :P hehehe jak czasem czytam Twoje złośliwości to przypomina mi się scena z jakiejś bajki: żmija pyta: "Cy ja jestem jadowita?" - ktoś tam mówi: " nie a dlaczego pytasz"??? żmija: "bo chyba właśnie ugryzłam się w język....." :D tylko za cholercię nie pamiątem co to za baka była....

Hihi... Dejzji mnie powala :))) wypowiada się zawsze i na każdy temat, nawet jak nie ma nic ciekawego do powiedzenia ;) Broneczka ---> fajny ten Twój Prawie-Mąż :) sprytnie to obmyślił :) poczułaś wielkie WOW???? bo do mnie dopiero w tym momencie doszło, że to na pewno TEN :)

No oczywiście już wcześniej wiedziałam ze to TEN, mimo że się krotko znamy, upewniam się w tym każdego dnia :) Mamy szczęście trafiłyśmy na super facetów ;) :D

Gość no tak dejzi
zaprasza aż 2 osoby... biedactwo nie ma życia toważyskiego:P czekają e ślubem aż 2 osoby znajdą hihihhi

Gość basic
dejzi po tym co napisalas o swoim otoczeniu (zwlaszcza rodzinie), juz wiemy dlaczego jestes taka wredna... :) biedactwo

No dziewczyny ulżyło mi...Myślałam, że tylko ja powiedziałam TAK w dresie... Co najgorsze byłam prosto spod prysznica i miałam wieelką szopę na głowie :) A rodzicom powiedzieliśmy jakoś tydzień po...Tak poprostu :D Łezki, radość, szampan, kolacja :)

ja pierdole ale tu siedzą nieuki!!!!!!!!!!!!!!!!! Pytanie jest: Jak powiedzieliście rodzicom ze bierzecie ślub? a wszystkie paniusie opowiadają o zaręczynach!!! zaręczyny to zaręczyny..przecież od razu po nich nikt się nie hajta!!! tylko po jakimś czasie..no chyba że w dniu zaręczyn określiliście konkretną datę...

Gość my sie zareczylismy za granica
i nie bylo tam rodzicow. jak przyjechalismy to pokazalam im pierscionek, ale mi nie uwierzyli :P to dluga historia dlaczego nie uwierzyli... po prostu strasznie dlugo chodzilismy ze soba, najmlodsza tez nie jestem a oni juz od conajmniej 6 lat bardzo chcieli mojego slubu i w koncu chyba zwatpili... powiedzieli, ze nie uwierza dopoki daty konkretnej nie bedzie. no i jak ustalilismy date to wyslalam im smsem ta date. bo akurat byli na zakupach, nie bylo ich w domu wiec wyslalam smska :D mama odrazu zadzwonila i sie ucieszyla bardzo. odrazu obdzwonila wszystkie ciotki aby ich zaprosic na wesele!!!

Ty się złośnica nie gorączkuj bo złość piękności szkodzi :D i się wczytaj w posty to wycedzisz bo większość opisała też jak rodzice się dowiedzieli - my np o razu w dniu zaręczyn określiliśmy wstępną datę :) Wrzuć na luz.

Opcja 1Zbunkruj gdzieś w szafie szampana, przyjdżcie do domu we dwójkę, powiedzcie "Mamo, tato zaręczyliśmy się" poczekaj aż minie szok :) i przynieś kieliszki+trunek. Proste i zawsze sie sprawdza. Opcja 2 bardziej tradycyjna- Twój mężczyzna kupuje trunek i kwiaty, przychodzi do Was do domu i prosi o rękę Twoich rodziców. Można to zrobić żartobliwie, wcale nie musi to być pełna powagi chwila- niech coś wymyśli.

broneczka śmierdzi od ciebie

TAK...w dniu zaręczyn określiliśmy przybliżoną datę, a podczas mega oficjalnego spotkania - jedni i drudzy rodzice + my - ją dookreśliliśmy... Poza tym chyba nie jest czymś specjalnie dziwnym, że zaręczyny bezpośrednio łączą się z następującym po nim ślubem, prawda Filologiczna Specjalistko???

Gość bejbuśka**23
Jak my się zaręczyliśmy to nie ustaliliśmy żadnej daty ślubu było wo zbyt wcześnie naszym zdaniem...minęły prawie 2 lata od zaręczyn i dopiero coś planujemy...