Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbb

maść Pulmex Baby na katar czy to nie lekka przesada????

Polecane posty

Gość bbbbb

teściowa się uparła poszła i kupiła, myśli że najmądrzejsza i wszystko wie!!! dziecko od rana ma katar i przez to głos zmieniony, ale nic poza tym jest żywa ciągle się bawi, gorączki też nie ma!!! kiedyś przy przeziębieniu też się uparła zapytałam pediatrę to powiedziała że w niektórych przypadkach takie smarowanie maściami rozgrzewającymi może tylko dziecku zaszkodzić!!! w ulotce jest napisane że ta maść działa wykrztuśnie dziecko w nocy kaszel zacznie męczyć i będę musiała jeszcze syrop przeciw kaszlowy dawać, a ona ma tylko katarek!!!! co robić????

Gość bbbbb
a ktoś używał tą maść???

Używam tej maści, jak słyszę, że Małemu coś w piersiach się dzieje. Tak też zalecała lekarka. Ale nie na katar! Na katar (aby ułatwić oddychanie) używam maści majerankowej:)

mnie tez na katar lekarz zalecal masc majerankowa :)

Gość bbbbb
a ile ta maść majerankowa kosztuje????

Gość bbbbb
była w aptece, kupiłam mała się rozpłakała jak jej posmarowałam bo pierwszy raz coś takiego, natrę ją jak będzie spała!!! :-) w mojej kosztowała 2,5 ale tu zawsze drogo!!

Gość bbbbb
wysmarowałam małą stópki i klatkę piersiową ! :-)

Gość bbbbb
agniecha dziękuję za poradę

Gość martus2607
radze uwazac na masc Pulmex Baby zwlaszcza jesli dziecko lub ktos w rodzinie jest alergikiem. u mnie corka dostala takiego uczulenia po masci ze przez tydzien lezalysmy w szpitalu,a do tej pory na nic nie miala alergii(ma 12mc-y).

Gość ruda.
Pulmex Baby jest hitem dla całej mojej rodzinki.Zwykle używamy jej na noc,w przypadku przeziębienia.Nie trzeba np. dziecka kąpać bladym świtem jak człowiekowi się spieszy do pracy ,a po drodze do przedszkola.A z tym czosnkiem to prawda.

Gość aaanna
Maść Pulmex Baby jest rewelacyjna na katar, ale czy ktoś wie jak często może być stosowana? Moja córcia (4latka) chodzi do przedszkola i bardzo często ma katar i kaszel, więc nie wiem czy możemy tak bezkarnie ją często stosować. Zaznaczę że tylko stosujemy jej na noc jak jest duży katar. Proszę o poradę i z góry dziękuję :)

U nas ta maść też się super sprawdza. Jak tylko widzę że z małym coś się dzieje czy ma zatkany nosek to go smaruję. My stosujemy dwa razy dziennie. Ale mój synek ma dopiero 16 miesięcy.

Gość Magdabrzoza
Myślę, że użycie maści rozgrzewającej gdy dziecko nie może oddychać jest uzasadnione. Niestety moja córcia ma uczólenie na Pulmex baby, a dziś biedulka obudziła się z katarem i teraz nie może spać dziecina tylko się budzi co chwilkęi płacze. Ma prawie 2 latka i nie powinno się używać nic z kamfora, ale dziś chyba kupię Vic i spróbuję delikatnie ją posmarować dla wzmocnienia inhalacji. Podobno jest też odpowiednik olejku OilBas w maści - może uda mi się znaleźć... U mnie maść majerankowa również się nie sprawdza, dziecko od razu ściera ją z noska więc nie ma szansy przetrwania.

Gość ska26
Mo synek właśnie przez tą maśc wylądował w szpitalu. Po prostu zaczynala sie infekcja czyli katarek więc chcąc pomóc mojemu 9 mies dziecku posmarowalam mu troszcze klatke piersiową i plecki na noc myśląc ze jak sie rozgrzeje to infekcja sie nie pogłębi... I co/????następnego dnia było o wiele gorzej dostał kaszlu a po poludniu bezdechu i okropnie mu oddech świszczał. Pojechałam do szpitala od razu go na oddział wzieli i stwierdzili zapalenie obustronne oskrzeli , i okazało się że właśnie główną przyczyną była ta maśc. Lekarki powiedziały mi żeby absolutnie nie używac takich maści do ukonczenia przez dziecko 3 lat gdyż one przyczyniaają się do bezdechów oczywiście nie u wszystkich dzieci tak sie to objawia ale radzę uważac. Pozdrawiam

Gość ska26
Mo synek właśnie przez tą maśc wylądował w szpitalu. Po prostu zaczynala sie infekcja czyli katarek więc chcąc pomóc mojemu 9 mies dziecku posmarowalam mu troszcze klatke piersiową i plecki na noc myśląc ze jak sie rozgrzeje to infekcja sie nie pogłębi... I co/????następnego dnia było o wiele gorzej dostał kaszlu a po poludniu bezdechu i okropnie mu oddech świszczał. Pojechałam do szpitala od razu go na oddział wzieli i stwierdzili zapalenie obustronne oskrzeli , i okazało się że właśnie główną przyczyną była ta maśc. Lekarki powiedziały mi żeby absolutnie nie używac takich maści do ukonczenia przez dziecko 3 lat gdyż one przyczyniaają się do bezdechów oczywiście nie u wszystkich dzieci tak sie to objawia ale radzę uważac. Pozdrawiam

Gość gabza21
ja też stosuję tą maść już bardzo długo i nic się nie dzieje! małemu bardzo niewielka ilosc dokładnie rozsmarowuje na pleckach i klatce piersiowej mial brzydki katar i kaszlał i pomogło całą noc przespał i nie przeszkadzał mu już katarek i kaszel.Jestem zadowolona, ale oczywiscie nie wolno przesadzac ja stosuje tylko przez 3 dni a potem tylko krople:) pozdrawiam

Gość ska jaaasnenenen
tak,przez pulmex dziecko dostało zapalenia oskrzeli,bajki opowiadasz

Gość Pulmex baby nie uzywałam
ale Vick vaporub jak najbardziej. Maść rewelacja. i teściowa wcale nie przesadza. U mnie, jak nie jest to jakaś większa infekcja, która zaczyna się katarem, a jedynie faktycznie katar, to po nasmarowaniu stóp maścią, zrobieniu nebulizacji z soli fizjologicznej w ciągu dnia, podaniu wit. c i syropu z aloesem katar mija po jednym, góra dwóch dniach.

Gość gość
czytam wypowiedzi i jedne smiesza inne szokuja. my po raz pierwszy uzylismy pulmex-u, maly ma 10 miesiecy. reakcji alergicznych nie ma, zapalenia oskrzeli tez nie ma na szczescie (co za pomysl ze to od masci???), niestety katar nie zniknal tez magicznie po jednej nocy; jednak faktycznie po kapieli i pozadnym oczyszczeniu i zakropieniu nasa kroplami nasivin 0,01 synek do rana spi bo masc ma dzialanie inchalacyjne bardziej przez co nosek jest dluzej drozny. polecam (cudowne dzialanie masci majerankowej mozna miedzy bajki wlozyc bo dzieciak szybciej ja wyciera niz ja nia go smaruje). musze na przyszlosc pamietac i wyprobowac ten czosnek. pozdrawiam i zycze zdrowia wszystkim bobasom

Gość gość
U nas maść majerankowa skutkuje na katarek u 8 miesięcznego bobasa :)

Gość ela88
a czy ten czosnk można powiesić gdzies kolo łóżeczka 5 miesięcznemu dziecku?

Gość gość
Ja cos kiedyś próbowałam z tym czosnkiem.. ale tak waliło w pokoju.. ze zabrałam to dziecku.. skoro dla mnie zapach był drażniący.. to co dopiero dla maluszka zaraz pod nosem..

Gość gość
ta maść jest już wycofana bo próbowałam ją kupić bo mi się skończyła. Ja zawsze nią smarowałam dziecko jak tylko zaczynała mieć katar. i jestem z niej zadowolona. pomagała!!!!!!!

Gość gość
Od pulmex baby zapalenie oskrzeli, kto takie bajki opowiada, poprostu dziecku tak szybko rozwijała się choroba ze maść nie była w stanie jej powstrzymac,