Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POSMUTNIAŁA

Powrót do pracy -problem

Polecane posty

Gość POSMUTNIAŁA

Witajcie, jestem w ciązy i byłam na zwolnieniu lekarskim. Umówiłam się w firmie tak ze idę ze wzglądu na moja chorobę na zwolnienie do określonego czasu. był to okres 8 mcy. Poniewaz musiano na moje miejsce przyjąć inną osobe przyjęto dziewczynę która miała umowe na 3 mce a teraz dowiaduje sie ze po 3 miesiacach dostała umowe na stałe. Co z moim powrotem do pracy ? czy firma może mnei zwolnić po powrocie z urlopu macieżyńskiego + urlop + chorobowe ( bo musze je wziąśc zeby wyszło równe 8 miesiecy.

Gość może tak to już jest

Gość wszystko dzis mozna
moze, ale to nie znaczy ze cIE ZWOLNIA! Moze poprostu etatjeden wiecej bylpotrzebny:) A masz umowe na stałe? Bo jak tak to nie bardzo moga:)

Gość np. za wypowiedzeniem mogą
Pewnie tamta dziewczyna się sprawdziła. Ona też chce mieć pracę a pracodawca pracownika, który będzie w pracy. Niestety pracodawca to nie jest instytucja charytatywna.

Ja jestem na L4 og 6 tc. Kiedy skonczylo mi sie zwolnienie chcialam wrocic do pracy, ale przyjeto juz na moje miejsce inna dziewczyne. Podobno na zastepstwo do czasu kiedy wroce z mazierzynskiego, ale podejrzewam ze dostala umowe na stale. Wiec poszlam do dyrektora i zapytalam wprost czy bede miala dokąd wracać ... podobno etat mam pewny, ale kto to wie .... moze warto o to zapytac wprost?

u mnie tez przyjeli najpierw w leasing a teraz na stale dziewczyne na moje zastepstwo wracam do pracy za 2 tyg i juz sie nie umieja doczekac nawet mi podwyzke daja :> to zalezy od pracodawcy ale zwolnic moga :)