Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość te mohery

niby dzis jakies swieto?????

Polecane posty

Gość te mohery

mieszkamy z mezem w duzym domu razem z babcia i dziadkiem no i wczoraj zaczelismy malowac. Dzis maz mial skonczyc. Rano mi mowi, ze dzis nie skonczy bo jakies swieto i babcia bedzie sie rzucac ze w swieto maluje!!! Nosz kurwa mac!!!! Co za moherowe podejscie!!!! Powiedzialam, ze jak on nie skonczy malowac to ja po pracy skoncze i w dupie mam jakies mini swieta koscielne, ktore tak naprawde sa co kilka dni:O:O:O Ciekawe, czy pomaluje... ale ja slowa dotrzymam, nawet jak babka bedzie sie krzywo patrzec ze to jakas obraza boga malowac w domu w takie swieto jak dzis!!! Tylko ja sie pytam, jakie do cholery dzis swieto jest????????????????

Gość Poważnie dzis jest jakieś
święto?:o

nima, babcia cie w chuja zrobiła :P

Gość święto
Świetego Stanislawa

Gość te mohery
nosz kurwa, dzis od rana msze jakeis, juz do kosciola na 6 byla, dzwony bija tak jak w niedziele:P:P:P

Gość te mohery
ja wiem ze dzis stanislawa, ale zeby od razu swieto robic????? to tak moznaby codziennie:O

Gość te mohery
ja do kosciola chodze jak mi sie zachce, srednio kilka razy w roku:D Maz chodzi czesciej, ale mi nie narzuca zebym z nim chodzila. Ale babka to sie na mnie boczy jak nie wiem co:D

no jutro będzie świętej katarzyny, pojutrze świętego jana a popojutrze niedziela i ni chuja malować nie skończycie :P

Gość Aż sprawdziłam w kalendarzu
dziś nie ma żadnego święta, wczoraj było!

Gość święto
To jest takie święto jak dzień Sw. Szczepana (w 2 dzień świąt Bożego Narodzenia). Tyle, ze Św. Stanisława nie zbiega się z innymi świętami i ten jest tylko swiętem kościelnym. Na zasadzie takiej, że jak jesteś wierząca to pójdziesz dziś do kościoła ale taż masz obowiązek pójść do pracy bo z drugiej strony to normalny roboczy dzień. Ciekawa jestem czy ta babcia miała za swojej młodości taki nawała zajęć i informacji jak my mamy dziś? Nie przejmuj się.

Gość te mohery
wlasnie meaa, to samo mowilam rano mezowi:P ale ja dzis skoncze, ni chuja bede dzis malowac! kiedys w sobote tez bylo jakies niby swieto a ja tam mam gdzies takie swieta, okna mylam to taka mialam pogadanke o bogu, szacunku no a przede wszystkim co sasiedzi powiedza ze ja okna w swieto mylam:P:P:P Normalnie zaczelam sie smiac, nie moglam sie powstrzymac

Gość te mohery
tylko ze babka ma taki kalendarz kosciolowy i tam co drugi dzien to na czerwono:D:D:D

Gość te mohery
ja sie jej moherowym podejsciem nie przejmuje, ale z tym malowaniem to mnie wkurwia bo syf w calym domu i spokojnie nie moge szybko sprzatnac tylko czekac bo siweto?????

Gość To już przesada
niby mieszkam w religijnej społeczności ale tu dziś wszyscy pracują i nikt do kościoła nie leci.;)

Gość święto
Dzień zwycięstwa jest jutro. 9 maja. ja bym sprzątała dzisiaj i jestem wierząca. I nikt mnie nie zwolni z harówki słuzbowej dzisiaj z okazji święta. Pozdrawiam.

Gość te mohery
no ja tez w pracy.

Gość te mohery
w ogole to jakos tak dziwne to wszystko, bo maja rodzina w ogole nie chodzi do kosciola, ja w liceum chodizlam, na studiach nie, a rodzina mojego meza to typowe mohery, chociaz nie narzucaja swoich przekonan ( poza babcia:P). Ciekawy mix:P:P:P

Gość to jakis rodzaj
11 swieto-zielone swiatki

Gość te mohery
znowu dzwony bija na msze:P

te mohery-->> to Ty nie wiedziałaś,że cały maj jest uświęcony???? I tak jak mea napisała, macie po prostu przesrane.Powodzonka .

Gość te mohery
ja mowilam, ze jak maz nie pomaluje dzis, to ja to zrobie po przyjsciu z pracy. Niewiele zostalo, iec mam to gdzies jakies tam swieta dla moherow co to tylko msze ogladaja w tv trwam i lataja do kosciola codziennie:P

właśnie też się zastanawiałam czy dziś święto bo do chuja biblioteka dziś nieczynna u mnie na uczelni z "powodu święta" ale zajęcia normalnie są ;/

Gość jestem z Wroclawia
Dzien Zwyciestwa :) 9 maja obchodziło sie ten dzien 9 maja. Teraz 8 maja. Ale czy to powod zeby nie mozna było pomalowac ? :O

Gość jestem z Wroclawia
9 maja obchodziło sie ten dzien 9 maja - miało byc ze 9 maja obchodzilo się ten dzien za czasow PRL-owskich ;)

Gość te mohery
malowac zawsze mozna, ale tego starej babci nie przetlumaczysz:D Dzis swieto koscielne sw stanislawa, msze jak w niedziele:P

Światowy Dzień Czerwonego Krzyża

Gość te mohery
wlasnie z ciekawosci zadzwonilam do meza spytac sie co robi:D MALUJE:P:P:P A co na to babcia???? Nic, bo poszla do kosciola:D:D:D

Gość taaaaaakkk
dziś święto dyszla jest :O

Gość KOBIETKA WESOŁA
Ale Europa nie obchodzi "po rusku"... tylko 8 maja!!!!!