Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kataharsis

Nie dla panow

Polecane posty

Gość kataharsis

Zaczynam stosowac tampony, ale boje sie ze sznureczek sie przerwie. Czy ktos stosuje tampony?? Napiszcie wady i zalety noszenia tamponu.

Gość kataharsis
Napiszcie co sadzicie

Gość mishkka
ja uzywam. sznureczki sa porzadne nigdy mi sie zaden nie urwal. przy tamponach mam poczucie wiekszej higieny i komfortu. pozdrawiam,

Gość ona-taka-ja-ty
Nie martw sie....tamponiki są tak zrobione żeby nic sie nie przerywało...wiec bez obaw mozesz uzywac ich dalej...wiadmo ze główna zaleta to komfort... którego nie da ci żadna podpaska ze skrzydelkami;)...a wada to czesto powoduje u kobiet nadżerke przez otarcia-> spowodowane aplikacją i wyjmowaniem tamponu.

Gość kataharsis
kurcze nikt nie narzeka a ja sie obawiam ze nie wyjme go albo niewiem

Gość kataharsis
zaczelam uzywa tampo super plus o bardzo duzej chlonnosci. czy ktos takich uzywa?? jakie polecacie??

Na twoi miejscu zaczeła bym od małych, tymbardziej ze wielkosci tamponu uzywa sie w zaleznosci od obfitosci krwawienia miesiaczkowego. Jesli to poczatek i jest niewielkie to moga byc mini albo normal, na obfite te super, no a na koncówke tez mini. Dostosuj indywidualnie do swoich potrzeb, pamietaj o higienie przy aplikacji, bo sie swinstwa jakiegos nabawisz, zawsze myj rece przed i po, zawijaj po wyjęciu tampon w papier toaletowy lub cos innego i wyrzucaj do kosza, kultura osobista :) Nie widze przeciwwskazan do stosowania, no chyba ze jestes dziewicą to co innego. Ale powiem wam, ze i ja stosowałam tampony, własnie ze wzgledu na komfort, ale potem zrezygnowałam i wróciłam do podpasek, tampony wzmagały u mnie bóle menstruacyjne, za bardzo mnie bolał brzuch w trakcie okresu by je stosowac, a podpaski ten ból niwelowały. Pozdrawiam.

Gość kataharsis
jestem dziewica :/ ale duzo dziewic stosuje tampony z tego co slyszalam. dzis mam obfite krwawienie bo to 1 dzien.

Gość kataharsis
co jaki czas wymienia sie tampon (mniej wiecej)