Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorianna83833

cesarka na życzenie poznań

Polecane posty

Gość dorianna83833

gdzie w poznaniu lub okolicy mozna ja zrobic? za ile itp?? nie piszcie ze mam sie zastanowic itp bo juz sie zdecydowalam

Gość Zaraz matki polki
cię zjadą, że jesteś wyrodną matką!:o

Gość dorianna83833
wiem, ale nasluchalam sie juz i mnie to nie interesuje ;)

Gość pojdzpo szpitalach i popytaj

Gość dorianna83833
po panstwowych? nie wywala mnie jak tak wprost zapytam? wiecie, nie chce sie stresowac ;)

Gość -------------------------
wiesz zastanów sie jeszcze nad cesarka,,ja tez chciałam ją mieć ale teraz dziękuje Bogu ze jej nie miałam.Lezałam z dziewczynami po cesarce ,naprawde az mi ich zal było,,,a ja wstałam za pare godzin,,i brzuszek bez blizny..A te rany po cesarkach sie długo goją i ropia się

Gość dorianna83833
pisalam juz ze jestem ZDECYDOWANA i nie bede sie juz zastanawiac :) ale dzieki za odp

Gość pojdz po szpitalach i popytaj
a za co cie moga wywalic? jak sie obawiasz to twoj maz czy chlopak moze pojsc za ciebie. albo zadzwon. nie wiem co jeszcze. w duzym miescie miexzkasz. przejdz sie do kliniki uniwersyteckiej

Gość ja miałam
Ja miałam cc, 4 lata temu i bede miała w tym tygodniu drugie (najpradopodobniej) na Polnej. wszystko zalezy od lekarza, chodzenie po szpitalach moze nic nie dać, lepiej poszukac lekarza z konkretnego szpitala i z nim pogadać, wtedy płacisz za to ze on jest przy tobie nikt inny cie nie bada i on robi ciecie. Mam troche inne doświadczenie na temat cc i kobiet po sn, ja mogłam siadać , chodziłam lekko zgieta ale tylko chwile po wstaniu, polewalam szew kilka razy dziennie woda utlenioną i mam maleńką blizne (kreseczka na włosami ), a dziewczyny po sn miały jakies płukanki krocza, ledwo siadały i chodziły, naprawde przy nich wygladał jakbym nie rodziła wcale, a do tego miałam dobrze wyczyszczona macice i po dwóch dniach uzywałam wkładek hig. a nie giga podpasek. aha, cc miałam ok 22, rano (2 dzień) ok 8 byłam pod prysznicem (asekurowana przez położna) i dość dużo chodziłam od początku, może miałam szczescie ze tak to zniosłam a może nie ma co panikowac. cewnik miałam wyjety oczywiście przed prysznicem. No cóż powodzenia a za mnie trzymajcie kc\uki bo jak nie zajrze popołudniu to może za m-c. papa

Gość Nowa Ufliczka
do autorki,dobry wybór lepsza cesarka niż całe życie miec dziurę wielkości wiadra miedzy nogami był tu juz topic o tym jak to laski marzą o plastyce pewnych czesci ciała bo przyznają że są za luźne no a poza tym to wygodniejsze, przerszłam to i polecam a matek polek nie suchaj bo mają żal do całego świata że zeszpecone są na całe życie i wszystkim tak życzą.

Gość dorianna83833
no dla mnie wlasnie bol blizny jest zupelnie do zniesienia w przeciwienstwie do pocietego krocza :) a moglabys mi podac nazwisko tego lekarza, albo gdzie przyjmuje? i czy mialas jakies wskazania medyczne, czy typowo na zyczenie to bylo, no i ile placilas?

Gość do nowej ufliczki
ale jestes głupia ja nie mam zadnego wiadra pomiedzy nogami i nie jestem oszpecona. przynajmniej rodziłam jak prawdziwa kobieta a nie tak jak ty tchórzu. ale nikogo nie namawiam do sn bo to kazdej wybor.

Gość do nowej ufliczki
ty masz chyba zal ze maz cie nie szanuje bo sie nic nie nameczylas przy porodzie-o ile cc to mozna nazwac porodem

Gość hahaahahahaa
mnie maz szanuje nie zaleznie od tego czy wole bol krocza czy brzucha, nie musze tez dla niego przez 20 godz sie wydzierac, nie dla kazdego jedynym osiagnieciem w zyciu jest porod sn, zeby poczuc sie prawdziwa kobieta tez nie musze rodzic pizda, bo wazniejsze to jak bede kochac i wychowywac dziecko a nie ktoredy wyjdzie, widac za to, ze ty w sobie milosci za duzop nie masz, wiec dziecko pewnie szczesliwe nie jest

Gość jest szczęśliwe
i mąż mnie szanuje bo wie ile się nacierpiałam. kiedyś jedna znajoma sie wyżaliła mi bo chciała by mąż pomógł jej przy dziecku bo jest obolała a on jej na to że nic sie nie nacierpiała jak inne bo miała cc. i tak to bywa czasem.

czego ja sie to dowiaduje:o ze kobieta jest kobieta kiedy 20godzin lezy rozkraczona i cierpiaca z bolu:o aha.... a maz pomoze jak zobaczy ile sie kobieta wycierpiala... no prosze

Gość no to super masz
takiego bym kopnela w dupe, a maz pomaga mi przy dziecku, nie musz ani go prosic ani podawac powodu, to tak samo jego jak i moje dziecko, a decyzja o cesarce byla wspolna, dla mnie facet ktory chce zeby jego kobieta podczas porodu cierpiala to jakis sadysta, moj chcial mi jak najwiecej oszczedzic, a jak sam by mogl to dal by sie pokroic w solidarnosci ze mna

Gość czyliiii
za nim urodzilas to cie nie szanowal tak? a jak w ogole nie moglabys miec dzieci to jak w sredniowieczu by cie zostawil, tak? nie ma sie czym chwalic

Gość klllerrrrr
do nowej ufliczki - cc nie jest porodem ? a co to jest??????????? "rodziłam jak prawdziwa kobieta \" Jak prawdziwa kobieta czyli z rozlozonymi nogami, wijąca sie z bólu, wymiotujaca,oddajaca kał i mocz, popekana albo ponacinana i w wlasnej krwi . Tak to jest kobiecosc twoim zdaniem..

Gość jest szczęśliwe
szanował mnie wcześniej i nie chcciał żebym tak cierpiała. koniec dyskusji z wami. i to nie mnie nie pomógł tylko jednej znajomej tak powiedział jej mąz czytajcie posty uważnie a potem odpisujcie.

Gość tak czuje sie dowartościowana
po naturalnym porodzie

Gość czyliiii
no a ty podajesz ten tekst jako argument przeciw cc, czyli ci sie podoba

Gość klllerrrrr
czytamy uwaznie. ale po co ty wogole przytaczasz slowa jakiegos dupka???? i moze jeszcze sie z nim zgadzasz????????????

Gość klllerrrrr
jezeli po porodzie naturalnym czujesz sie dowartosciowana to sorry ale chyba chyba jestes masochostka...

Gość a dla mnie
obojetnie jaki porob nie jest powodem do dowartosciowania sie, to moment w ktorym przychodzi na swiat nowe zycie i to jest glowny cel, a nie to zeby po godzinach krzyku powiedziec o sobie "no ale sie dowartosciowalam"

Gość no powinien pomóc ale
miał rację ze nic się nie nacierpiała. poza tym co to za poród umawianie sie z lekarzem o konkretnej porze i wyjęcie dziecka :D

Gość a co wy myslicie
ze cc zupelnie nie boli? a jak kobieta przy sn wezmie zzo to tez juz sie nie nacierpi i jest beee, tak? super podejscie macie zakompleksione baby

Gość klllerrrrr
a twoim celem w zyciu jest cierpiec??????? żal ci dupe sciska ze ty takiego porodu nie mialas????

Gość klllerrrrr
zakompleksione to malo powiedziane

Gość nowa ufliczka
hahahaha mąż mnie nie szanuje bo nie rodzilam naturalnie hahahaha pęknę ze śmiechu zaraz.blondyki jesteście głupsze niż hemoroidy w dupie gratuluje. do autorki, ja miałam cesarkę, bo musiałam, a nie z wyboru czy tchórzostwa, ale cieszę się że tak się stalo. W szpitalu gdzie rodziłam, cesarkę robią na życzenie bez dodatkowych kosztów. na śląsku no i tyle mogę ci powiedzieć bo wiadra ATAKUJĄ,HAHAHA