Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie numer 397609

Związki z różnicą wieku

Polecane posty

Gość pytanie numer 397609

Witajcie napiszcie co sądzicie o związkach, w których kobieta jest młodsza o około 6 - 8 lat. Załóżmy, że on ma lat 28, ona jest w okolicach 20. Zaznaczam, że chodzi o poważne związki, a nie kilkutygodniowe przygody. Znacie takie pary lub macie jakieś doświadczenia w takich związkach? Uważacie, że mają one przyszłośc i sens? Myślicie, że lepiej szukać kogoś w zbliżonym wieku czy też warto stworzyć związek z taką różnicą? Jakie są szanse na przetrwanie takiego związku, jeśli uważacie, że kończy się to rozstaniem - dlaczego? Kto częściej odchodzi? I jakie są perspektywy takiej miłości?

Gość jajajajajjajaj
ja jestem w takim zwiazku :)

Gość to nie jest żadna różnica
gdyby on miał 38 to byłoby dużo

Gość smutna159
u mnie jest 4 lata róznicy znam ludzi co jest 10 i wiecej są napawde szczesliwi....

Żadna róznica wieku, jakby to było 15- 20 latek róznicy to sie zgodze, ale tak eee. Norma w dzisiejszych czasach, tymbardziej ze kobiety wczesniej dojrzewaja emocjonalnie i starsi troche mezczyzni są idealni dla nich wtedy.

Gość MALAMIIII
ja mialam 20 jak poznalam mojego ukochanego ktory mial wtedy 28 teraz ja mam 23, on 31 i..jestesmy szczesliwi roznica wieku terefere i co z tego

Gość miravva
moj facet jest starszy o 10 lat ode mnie ja mam 20 a on 30 jestesmy rok razem jest ok :P

Znam związki z większą różnicą wieku, np. on starszy o 12 i o 19lat...w obydwu związkach są już dzieci :)

Gość ja mam gorzej
jestem starsza od niego :(

ja tez jestem w takim zwiazku ja 21 moj narzeczony 27. mi tam pasuje taki wiek tylko chcialabym z nim mieszkac a z czego sie doloze na studiach dziennych jestem...no ale za pare lat nie bedzie to problem jak pojde do pracy;)

Gość picu picu mój dziedzicu
możecie sobie gadać ile chcecie a związki gdzie różnica wieku jest większa niż siedem lat są patologiczne i to jest prawda tylko tu pieerdolicie farmazony

Gość picu picu mój dziedzicu
i lepiej gdy kobieta jest starsza

Gość hmmm ale z
ale z drugiej strony wyobrazcie sobie: ona dopiero zaczyna studia, przed nia jeszcze mnostwo nowych przezyc, znajomych, doswiadczen, czy nie slusznie nalezaloby się obawiać, ze w koncu zakocha sie w kims jeszcze? Czy nie jest jeszcze za mloda na taka milosc do konca zycia?

Gość m....
jest za młoda. zdecydowanie. przerabiałam to wiem;)

Gość ZUZIA21
A WEDŁUG MNIE RÓŻNICA WIEKU NIE MA ZNACZENIA JEŚLI SIE KOGOŚ NAPRAWDĘ KOCHA TO WARTO WALCZYĆ O DRUGA OSOBĘ. W MOIM ZWIĄZKU JEST RÓŻNICA WIEKU 7 LAT. JESTEŚMY SZCZĘŚLIWĄ PARĄ . POZDRAWIAM

związek o zbyt dużej różnicy wieku, wymaga od partnerów, dużego wyrozumienia , zaufania, szacunku. Byłem razu pewnego w towarzystwie biesiadnym i była para, on starszy ok 50, ona 20 kilka, dogryzali sobie nawzajem, on koszmarnie zazdrosny, ona już tym znudzona, a ogólnie niemiła biesiada z takim towarzystwem, ale to tylko moje subietywne spostrzeżenie, i nie musi być prawdziwe

Wazne jak sie ludzie czuja ze soba, czy maja wspolne tematy do rozmow, hobby,moga na sobie polegac,ufaja sobie, kochaja...itp Jesli TAK , to nie ma zadnych przeciwskazan!Nie ważna jest roznica wieku, tylko to jak sie czujemy w swoim towarzystwie. Moj narzeczony jest starszy ode mnie o 10 lat:) I nikomu to nie przeszkadza, a napewno nie nam!W ogóle nie zauważamy tej różnicy!Jestesmy razem 3 lata, a w przyszłym roku pobieramy sie:) Pozdrawiam Serdecznie!

Nikt nie obiecuje, ze będzie łatwo. U mnie zwiazek z 8letnią różnicą wieku sprawdza się znakomicie. Młodszego już bym nie chciała:P

Gość u mnie 9 lat roznicy
ja 25 a on 34 i jest w miare ok to wlasnie on sie obawia ze znajde sobie mlodszego za jakis czas :-P

Gość Siulaaa
U nas jest17 lat różnicy. 5 latrazem.

tez uwazam ze taka roznica wieku jest idealna.. faceci niestety dojrzewaja duzo pozniej, chociaz sa wyjatki :) poczytaj na forum ile bylo watkow jestesmy ze soba 7 lat a on nie chce slubu, zareczyn etc.. Kobiety jednak szybciej wiedza czego chca faceci-niekoniecznie :)

ja jestem starsza od swojego faceta, jakby mi ktos wczesniej powiedzial ze tak sie stanie to bym nigdy w zyciu nieuwierzyla, a stalo sie i jestem najszczesliwsza osoba na swiecie jestesmy razem 3 lata w przyszlym roku slub data juz ustalona:))