Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asik482

obcięty kawałek palca na krajalnicy, co robic???

Polecane posty

DZiewczyny wczoraj robilam mezowi kanapki i wciagnelo mi pracy kciuk do krajalnicy. Zcieło gdzies tak z 2 mm w kazdyn razie do miesa. W szpitalu poweidzieli ze to odrosnie ale ja jednak mam watpliwosci bo to bylo dosc glebokie. Czy ktoras z Was wie moze jak dlugo i w jaki sposob sie cos takiego goi? ???

Gość hmmm..........
Ja soobie tak odcięłam kawałek paluszka nożem. I ten kawałek przyklepałam z powrotem do palca , zabandazowałam i się zrosło:) Z tym, ze w tym kawałeczku nie mam czucia. Powinno się szybko zagpićdobrze by było, zebyś dała rance pooddychać. Np jak robisz opatrunek, to zostaw lukę mie dzy rana i bandazem. Staraj się też , gdy nic nie robisz, odkrywać rankę.

o matko pierwszy raz slysze o takim \"przyklejeniu\" palca:D Wiesz na pogotowiu dali mi opatrunek i poweidzieli ze 2 dni nie mam tego ruszac, mocno sciagneli zeby zatamowac krwotok:/ Moze potem bede musiala wietrzyc... ile to sie goi??

ja w ogole dostalam skierowanie do poradni chirurgicznej na zmiane opatrunku?? Czemu tego nie moge robic w normalnej przychodni??

Gość DOTTY
Moja mama kiedys sobie obcięła kawalek kciuka za pomoca metalowej tarki (tarła kapustę na obiad ;) ). Ucięty kawałek przyłozyła sobie do zmasakrowanego kciuka i się zrosło!!! Nie ma śladu, żadnej blizny, nic ;) A był to całkiem duży kawałek, więc szczerze wątpię, żeby sam odrósł :O

no wlasnie sie tym martwie, lekarz mowil ze to skora i odrosnie ale znam tez przypadki ze nie do konca odroslo :/

wyobrazcie sobie ze poszlam dzis na zmiane opatrunku do osrodka zdrowia, dodam ze ze swoim bandazem i gaza, a kobieta do mnie ze one opatrunkow nie zmieniaja:/