Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhyhy

Problem zmatka i rodzenstwem

Polecane posty

Gość hhyhy

Mma 21 lat moja siostra 18.I NIGDY!!! ani razu w zyciu ani jakbyłam młodsza ani teraz w trakcie kłótni moja matka nie staneła po mojej stronie.Zawsze trzyłama strone sistry tłumaczyłam to sobie jeszcze jakos jak byłysmy młodsz ja byłam starsza ona mała wie c wydawało mi sie to logiczne ale teraz?W jakiej kolwiek kłótni zawsze to ja jestem ta zła.Czy to możliwe że ja nigdy nie miałam racji i wszytsko było moja winą? Wszystkie problemy, bałagan to oczywiście moja wina...Po weściu do domu nie mówi "nie posprzatałyscie"tylko "nie posprzatałaś" ja zwracam jej uwage ze jestesmy dwie...odpowiada zdawkowo "ona też"a na drugii dzien jest to samo.Dzwoni domofonem i chce żeby ktos wyszedł z psem ja chodziłam cały wekend majowy a siostra nie wiec mówie że nie pojde bo w domu jest jeszcze jedno dziecko.siostra oczywiscie tez nie poszla.I jak zwykle w awanturze wszytsko było moja winą "to ja nie poszłam"""to ja jestem leniwa"itp itd

Gość hhyhy
to jeszcze nie koniec.jak jest np w bałagan w łazeince i widzi moje rzeczy awantura woła mnie że mam sprzatać....ok...Ale obserwuje co robi jak widzi balagan z winy siostry..Otóz nic słowa nie powie tylko sprzata sama:O

Gość hjhjhjhjhjk
a moze poprostu siostra umie matke podejsc i dlatego robu mniej

Gość hjhjhjhjhjk
ja tez jestem mlodsza,tyle ze moja siostra przesadza czasami.bo ona jest po studiach i ma tylko niemeczocy staz a ja mam teraz mature wiec wiadomo ze jej bedzie kazala cos zrobic w domu

Gość hhyhy
otóz nie...ona nic nie robi nie jest jakas lizuska czy cos....obserwuje to i napewno nie o to chodzi .Gdyby nie to że jestem podobna do matki pomyslałabym ze jestem adoptowana

Gość hjhjhjhjhjk
tyle ze zaznacze ze sprzatam co tydzien dom

Gość hhyhy
u nas generalnie to chodzi tylko o sprzatanie po sobie.Mój bałagan w pokoju jest zawsze zauwazony....jej nigdy nie a ma wiekszy odemnie

Gość hjhjhjhjhjk
no widze ze u ciebie nieco inaczej bo ja poprostu czasami tak ich ugadam ze nie maja jak odmowic.fakt siostrze ostatnio wiecej obowiazkow dali ale kupili jej samochod wkoncu,nie kazda dorosla osoba dostaje auto od rodzicow wiec chyba nie ma tak zle

Gość hjhjhjhjhjk
u mnie zauwazaja balagan i maja do mnie o to pretensje i fakt czasami mi posprzataja jak wiedza ze tego nie zrobie

Gość hjhjhjhjhjk
mojej siostrze chodzi o to ostatnio ze jej kaza myc codziennie naczynia a mi nie

Gość hhyhy
u mnie generalnie to jest wszystko dziwne.Wszystkie neiszczescie wdomu to moja wina.Nigdy nie byli po pojej stronie.NIGDY a mam już 21 lat.....ona jest nietykalna świeta.

Gość hhyhy
NP:matka sie awanturuje do mnie "znowu twoje ciuchy lezą u mnie wpokoju""to nie ejst mieisce na ciuchy"!!Krzyki wrzaski że jestem bałaganiara "Chodz i je zabierz"jak przychodze patrze i mowie że to znowu nie moje tylko siostry nagle spokoj matka bierze spokojjnie ciuchy i zanosi jej do pokoju nie mowiac nic!!

Gość hjhjhjhjhjk
uczysz sie jeszcze?

Gość hhyhy
studiuje dziennie

Gość hjhjhjhjhjk
to faktycznie dziwne

Gość hjhjhjhjhjk
u mnie moja siostra uwaza ze mama ma do niej pretensje jak delikatnie zwroci jej uwage ze cos zrobila zle

Gość hhyhy
pisze prace lic a siostra jest w 2 klasie LO

Gość hjhjhjhjhjk
a jaka jest twoja siostra wygadane cicha czy jaka?

Gość hhyhy
w domu cicha ale jak jej cos nie pasuje strasznie pruje jape.strasznie podczas kłotni krzykliwa ja w sumie podobnie

Gość hjhjhjhjhjk
czyli w sumie ty masz wiecej pracy niz ona,bo u mnie to ja mature pisze a siostra juz po studiach

Gość hhyhy
no wiec własnie.nie wiem wiec zczeo wynika takie zachowanie..

Gość hjhjhjhjhjk
moze ciagle mysli zesiostra jest mala.a moze porozmawiaj z mama co cie boli w jej zachowaniu

Gość
ja mam to samo - to ja jestem zła, a mój brat 2 lata starszy to królewicz co od małego palcem w bucie nie kiwnął aby pomóc w domu, ale to do mnie zawsze pretensje bo jestem DZIEWCZYNĄ. do tego jeśli on mi dokucza, zaczepia a ja np krzyczę to na mnie są wściekli, że ja krzyczę a nie na niego że on mi coś robi, a potrafi złośliwie robić takie akcje jak są goście w domu :/ poza tym jest na poziomie 12-latka ;/