Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuuuula

nadzerka a okres

Polecane posty

Gość kasiuuuula

dziewczyny, mam pytanie... mam nadzerke 3 stopnia i czekam na okres zby po nim zaczac leczenie (gynalgin), okres spoznia mi sie 2 dni... czy to moze byc spowodowane nadzerka? nie panikuje i wiem ze 2 dni to nic, tylko wkurza mnie to strasznie... bo dopiero co wyregulowal mi sie okres po leczeniu i znowu chyba wraca to samo:/

Gość kasiuuuula
odswiezam bo mi zalezy...

Gość taka sobie pewna pani
najprawdopodobniej to nerwy. Musisz sie uspokoic i czekac, na pewno przyjdzie.

Gość kasiuuuula
nerwy raczej nie... kurde ale od 2 lat mam problemy z okresem, potem ginekolozka robila mnie w jajo i jak poszlam do drugiej to powiedziala ze mam ta nadzerke 3 stopnia... ale sprawa taka ze jak leczylam sie u tej pierwszej to mialam wreszcie normalnie okres, a teraz jak sie lecze u tej drugiej to znowu zaczyna mi sie rozregulowywac...:( cholera mnie juz z tym bierze... to mowisz ze to nie przez nadzerke?

Kasiula...okres może spóźniać sie do 7 dni i wszystko jest w normie! To może wynikać ze stresu, diety, przeziebienia itd...

Osobiście radzę Ci poszukać dobrego ginka bo kłopoty z @ to poważna sparwa...Możę to byc poczatek zespołu polcystycznych jajników...Zrób sobie badanka hormonalne!!!!

ja tez mialam nadzerke 3 stopnia i okres mi sie nie spoznial. Nawet po zabiegu laserowym usuwania jej nie spoznila mi sie. Ale u kazdej osoby inaczej to moze przebiegac. Poczekaj jeszcze troche i nic sie nie denerwuj. Jak ja usuniesz, to zobaczysz czy wszttsko gra czy nie. Na pewno bedzie dobrze.

Gość kasiuuuula
robilam hormony juz 2 razy (na estradiol) i wszystko w normie... ale chyba zmienie tego gina bo babka jakas dziwna jest... i kazala mi "brac" ten gynalgin co dwa dni, to dobrze? nie trzeba codziennie?

Gość kasiuuuula
tak, tylko to usuwanie dopiero gdzies za 2 miechy, bo musze wybrac ten gynalgin na stan zapalny... i powiedziala ze bedzie mi usuwac jakims plynem, a nie laserem czy tez wymrazac...

a jak duza jest ta nadzerka ?

Kasiula...nie wiem ile masz lat ale trzeba zrobić pełen komplet badań aby powiedzieć, ze coś jest ok lub nie. Trzeba zrobić: LH, FSH, prolakyna, testosteron, DHEAS, TSH, fT4, progesteron, 17-OHP, estradiol...i to najlepiej pare razy w cyklu...tak monitorujesz cykl...wtedy wiesz czy jest ok czy nie...Pojedyńcze badanka są bez sensu!!!! Wiem bo kiedys sama przerabiałąm ginka naciągacza...ktory zamiast leczyć \"patrzył mi głęboko w oczy\" i brał kasę!

Gość kasiuuuula
19 lat mam... a nadzerka jest "sporawa" jak powiedziala pani ginekolog... (sporawa pewnie dlatego ze ta pierwsza gin jej nie zauwazyla:/ )

W tym wieku okres juz powinien byc wyregulowany...Hm...radze odszukać dobregi ginka...wyleczyć nadżerk i...potem zrób te badanka! Problemy z okresem potem moga odbic sie problemami z zajściem w ciążę!

wiesz, podejrzewam, ze ona nie chce ci jej laserem zrobic, bo nie rodzialas jeszcze dziecka. Ale moj lekarz powiedzial, ze jesli nadzerka jest duza i do tego 3 stopnia, to wymrazanie juz nie wchodzi w gre. Bo tak nazderki sie nie wyleczy. I ja dlatego mialam robiona laserem. Te leki chyba dobrze ci zapisala, bo na grzybice sie bierze codziennie. A tak chyba nie trzeba codziennie. Jesli chodzi o badania to Astat ma calkowita racje. Trzeba zrobic wszystkie. I naprawde skonsultuj sie z jakims inym lekarzem. Ale jakims dobrym.

Gość kasiuuuula
dobra dzieki dziewczyny! poszukam dobrego gina... eh... a teraz musze juz isc, dzieki jeszcze raz i papapa:*