Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmhmhmhmhm

SEPSA w szkole

Polecane posty

Gość hmhmhmhmhm

Ostatnio zmarła jedna z uczennic, z którą moja córka chodzi do klasy. Diagnoza - Sepsa. Szkoła udaje, że nic sie nie stało, pomimo faktu, że do klasy z dziewczynką chodziło jeszcze prawie 30 uczniów. Poza tym do tej samej szkoły chodzi rodzeństwo owej dziewczynki. Jak myślicie, jaka decyzja jest najrozsądniejsza w takiej sytuacji? Nie puszczać dziecka do szkoły? Szczepić? Chryste nie wiem nic na temat tej choroby. Jakie jest ryzyko, że dziecko może się zarazić, że JUŻ się zaraziło??? Jestem przerazona. To wszystko stało się tak szybko, parę godzin i dziewczynki nie ma :(

Idź z dzieckiem do przychodni i przedstaw o co chodzi. Napewno dostanie leki osłonowe i to załatwi sprawę. U nas w szkole tak było..

to straszne. Wyobrażam sobie co czujesz bo ostatnio u mojej córki w przedszkolu też były podejrzenia sepsy. ale okazało sie że jednak nie.

Gość hmhmhmhmhm
w przychodni mówisz? Otóż w tej przychodni (wiejskiej) stwierdzono, że dziecku nic nie jest. Rodzice jednak zawieźli ją do powiatowego szpitala, gdzie też lekarze skłaniali się ku temu, aby ją wypisać. Po paru godzinach stan dziecka pogorszył się tak bardzo, że zawieźli ją do szpitala wojewódzkiego. Tam zmarła. Boję się naszych lekarzy. Ostatnio podali kobiecie zastrzyk z lekiem na który ta była uczulona. Kobieta dostała wstrząsu i zmarła. Żadnej odpowiedzialności. To nie jest mała wieś, ale ludzie wolą nie zadzierać ze służbą zdrowia :(

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ktora to szkoła??

ja moją zaszczepiłam na pneumokoki i meningokoki.sepsa to nie jest choroba którą można się zarazić. można sie zarazic jakimiś zjadliwymi bakteriami i wirusami, kóre osłabiony organizm mogą doprowadzic do sepsy, ale nie muszą

Ja tez moja na to zaszczepiłam Trzeba przestegac podstawowych zasad higieny i uczyc dzieci zeby jak to sie mowi niedawaly łyka obcym Moja choc ma dopiero 3 lata wie ze niedaje sie innym dzieciom.....tym bardziej jezeli sa chore