Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niniusia

operacja, zasiłek, pomoc...co mi sie należy?

Polecane posty

Gość niniusia

Gość niniusia
wiec pracuje w Anglii i narazie mam czasowy kontrakt- 3 miesieczny. Niestety tydzien przed jego koncem ide na powazna operacje kolana i nie bede w stanie conajmniej 6 mcy pracowac i dobrze chodzic. Prosze powiedzcie czy mi sie coś z tego wzledu nalezy? Mma na utzymaniu mieszkanie,oplaty i przez pol roku bez pracy z czego? Na przedłużenie kontraktu nie licze raczej ale czy z tego wzgledu moge sie starac o jakąś pomoc ? A jakie mam prawo jako pracownik czasow na takim kontracie??

Gość a czy nalezysz do jakis
zwiazkow zawodowych????

Gość niniusia
nie , jestem tu od niedawna i nie mam pojecia o takich rzeczach czy moglby mi ktos pomoc

Gość ujdcjhxhgiuowayhy
Jestes tu od niedawna, ledwo zaczelas pracowac, a juz ci sie cos nalezy? Wlanie przez takie jak ty, mamy taka a nie inna opinie wsrod angikow. Puknij sie w leb, moze troche zmadrzejesz, a po operacji radze zabrac sie za jakies zajecie i zapracowac, na to co ci sie ewentualnie moze nalezec!!!!

Gość narkotyk80
ludzie spokojnie, bez takich.ja rozumiem,ze czlowieka zlosc bierze jak inni tylko na benefitach jada podczas gdy my zarabiamy sie jak szaleni,ale przeciez wszystko moze nam sie przydarzyc. ja rowniez mialam operacje w anglii.ale do rzeczy wszystko zalezy od tego jak masz skonstruowana umowe i tak np. jesli jest to umowa o dzielo to przykro mi,ale nie nalezy ci sie nic,robota ma byc zrobiona i tyle.jesli jest to normalna umowa to powinno ci sie cos nalezec.ja mam umowe na stale wiec dostalam wszytsko tak jak trzeba z tym,ze bylam nieobecna tylko przez okres niecalego miesiaca.