Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradzcie prosze

Jak usunac SKUTECZNIE rozstepy???

Polecane posty

Gość Doradzcie prosze

???Piszcie prosze co zadziala na stare rozstepy.Musze je usunac.Cena nie gra roli...

Gość zalatana marchewka
Jedyna terapia definitywna to operacja polegająca na wycięciu dotkniętego rozstępami kawałka skóry, co wiąże się oczywiście z pozostawieniem blizny, nie wspominając o tym że nie daje ona żadnej gwarancji na przyszłość pozostając wyłącznie leczeniem objawowym. Inne metody to stosowanie lasera. Początkowo był to laser hel-neon, ze zmienną ogniskową. Jego działanie polega na stymulowaniu fibroblastów do syntezowania kolagenu. Z kolei laser argonowy używany był do rozjaśniania rozstępów czerwonych. Niestety te i inne opracowania protokołu terapeutycznego z użyciem lasera skończyły się pełnym niepowodzeniem. Inne terapie to mikrodermabrizacja z kryształkami tlenku aluminium. Jej znaczne ograniczenie związane jest z możliwością wystąpienia keloidów. Dosyć efektywny, zwłaszcza na rozstępy czerwone jest kwas retinowy- w praktyce działający od stymulacji produkcji czynników wzrostu po stymulację angiogenezy i aktywności fibroblastycznej.

Gość Doradzcie prosze
Dziekuje Ci za odpowiedz.Moje rozstepy sa stare,maja nascie lat.Co mi radzisz ?Jestem w stanie zaplacic kazde pieniadze ale chce sie w koncu pozbyc tego swianstwa.Od 12 lat nie bylam na plazy bo wstydze sie rozstepow....

Gość zalatana marchewka
proponuje zapoznac sie z ofertami gabinetow kosmetycznych w Twoim miescie ..na pewno niektore przeprowadzaja zabiegi majace na celu usuwanie rozstepow ...w internecie bedzie pewnie tego mnostwo...osobiscie nie jestem w stanie nic konkretnego doradzic :)...ale mozesz poszukac na forum czy jakas z dziewczyn nie ma za soba tego typow zabiegow ..i dowiedziec sie o cenie i skutecznosci :)...

Gość zalatana marchewka
..a zanim sie na cos zdecydujesz moge jedynie doradzuc stosowanie peelingow...czy kremow przeciw rozstepom..nie sadze by pomogly na istniejace ale moga zapobiec powstaniu kolejnym:)

Gość Doradzcie prosze
No wlasnie czytam i jakos nei trafilam na metode opisana jako 100 %. Juz myslalam o peelingach kwasem ale ponoc w moim przypadku (stare rozstepy) mogloby nie zadzialac :( wiec mysle dalej....

Gość Doradzcie prosze
Nastepne to juz nie maja gdzie powstawc,chyba ze na nosie 😭 bo wszedzie juz mam