Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ookokokokokok

matura ustna

Polecane posty

Gość ookokokokokok

ile jest czasu na mature ustna z polskiego?? 15 min bez pytan komisji czy z pytaniami?kto juz miaol moze sie wypowie??

ja bede miała :) teraz w czwartek no i powiem Ci ze te 15 minut to jest opowiedzenie twojej prezentacji a pytania od komisji po tych 15 minutach

Gość ookokokokokok
up

Gość Pkuuu
15 minut mówisz, 15 minut na pytania komisji czyli w sumie mniej wiecej pól godziny tam siedzisz;]

Gość ookokokokokok
aaa no to chyba dobrze. tzn ja mam prace tak na 10 min ale jak czytam a wiadomo ze tam sie zajakne cos zapomne to mysle ze te 10 min jest ok??

Gość ookokokokokok
ja mam kurcze w srode :O boje sie strasznie pytan komisji ze cos mi zadadza a ja nic

Gość ookokokokokok
tak juz rozumiem :P juz mi sie mozg lasuje od tych matur i nie wiem co gadam :P

Ja mam we wtorek...załamka. Jescze nic nie umiem. Zaraz właśnie uciekam się uczyć:D

nie te 10 min nie jest ok...niestety trzeba gadac bite 15 minut bo jak mniej to sie mało punktow za prace dostanie!! a maks za prace 5 punktów a 15 za rozmowe z komisja a niestety zeby zdac trzeba miec 6 pkt i wiem ze obowiazkowe jest miec prezentacje na 15 minut no ale mozesz dlugo i wolno gadac:P

Gość gdgd
ja ja miałam dzisiaj. bylo tragicznie wyszlam prawie z płaczem:O pytania sa najgorsze:O

Gość ookokokokokok
co ty gadasz moje kumpele tez maja albo po 10 min albo 12-13.

no być może mają ale nas w szkole tak uczyli i tak nam mówili na spotkaniach przedmaturalnych

i co zdałaś??? no pytania są stresujące ale mysle ze jak ktos pisał sam prace i czytał te lekturki i te opracowania to sie jakos wybroni:)

Nie no dziewczyny nie przesadzajcie. U mnie też ludzie niektórzy już zdawali i niektórzy mieli na 10 minut. Prawie kazdy dostał maxa albo 19 lub 18 pkt. Najsłabiej miała koleżanka i dostała 13 pkt ale mówiłą,zę praktycznie nie odpowiedziała na pytania komisji. Ja mam temat: Fascynacja brzydotą w różnych tekstach kultury. Omów zagadnienie w oparciu o analizę wybranych dzieł. Temat strasznie mi sie spodobał i od razu wiedziałam, że go wezmę:). No ale niestety nie jest taki prosty a poza tym moja wychowawczyni mówiła,ze do tego tematu mogą zadawać trudne pytania...

Gość ookokokokokok
ja mam psychologiczne aspekty zbrodni.omow na wybranych tekstach literackich

ja mam w środę:D Destrukcyjny wpływ totalitarnej władzy na los człowieka. Omów problem na podstawie wybranych dzieł literackich. może ktoś poda pytania jakie zadaje komisja? :)

uuu no to rzeczywiście dosc ambitny temat ja mam "Człowiek w systemach totalitarnych faszyzmu i stalinizmu."Bardzo ale to bardzo jestem z tego tematu zadowolona mam jeszcze do prezentacji kupe fajnych zdjęć wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze:)

a dziewczyny weźcie mnie torchę pocieszcie:D bo ja mam maturę ustną we wtorek i kurde jescze w ogóle nie umiem pracy...Wyszła mi na 4 strony czcionką 12. MYślicie,ze dam radę do wtorku isę nauczyć??:D powiedzcie,ze tak:P

Gość ookokokokokok
tendera ja tez mam w srode :P

o widze ze koleżanka wyżej podobny temat do mojego:) a jakie lekturki masz w swojej pracy:>??

Gość ookokokokokok
ja?? mam balladyne makbeta i zbrodnie i kare

nooo..hmmm....y...no myśle ze dasz rade:>!!tylko zamiast siedzieć na kompie to idź sie ucz::P:P:P bo sama nauka pracy nic nie da musisz jeszczze lekturki ogarnąć:)

martunia2002 temat z tej samej beczki mniej więcej :D jakie masz książki? ja mam: 1. Herling-Grudziński "Inny Świat" 2. Nałkowska "Medaliony" 3. Borowski "Wybór opowiadań" 4. Orwell "Rok 1984"

Gość ookokokokokok
teraz zobaczy;lam wyzszy wpis i to nie do mnie:D:D

ooo a ja mam też "Inny świat" Orwella ale "Folwark zwierzęcy", "Opowiadania Borowskiego" nie wszystkie tylko kilka no i jeszcze mam wiersz T. Różewicza "ocalony":)