Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfghfhfhf

jak sie robi NASIADOWKE?

Polecane posty

Gość hfghfhfhf

szujkam szuka i nigdzie nie pisze. a chcialabym zrobic nasiadowke z rumianku. prosze o odpowiedz:)

Gość wlej do wiadra
napar, usiądz na to tyłkiem i siedz- to jest nasiadówka

Gość ale prawdziwa
;)

No a jaka , siadasz na nocniku, albo wiaderku, zioła paruja , wnikaja do organu poddanemu parowaniu ziół i już! jak przestaja grzac wstajesz i idziesz spac.

Gość zaciekawiło mnie to
a co to jest nasiadówka? Po co się ją stosuję?

Gość hfghfhfhf
dziekuje. tak myslalam,ale wydawalo mi sie to dosc zabawne..tak zawisac nad miska...wiec wolalam sie upewnic

Gość hfghfhfhf
ałaaaaaaa siadłam i dupe chyba sobie oparzyłam, strasznie goracee,nie da sie siedziec, naprawde sobie dupe poparzyłammmmm

Gość NASIADÓWKA to zanurzanie
Jeden z oryginalniejszych zabiegów wodoleczniczych z repertuaru kuracji metodą Kneippa. Sam autor tak mówi o tym zabiegu: ‘Nasiadówka należy obok kąpieli połowicznej do najznakomitszych i najskuteczniejszych zabiegów przeciwko cierpieniom brzucha’. Jest też zabiegiem wybitnie hartującym i zapobiegającym hemoroidom. Wykonanie zabiegu polega na zanurzeniu dolnej połowy ciała w kąpieli stojącej (wanienka, miednica), której temperatura dostosowana jest do możliwości pacjenta. Najpierw stosuje się nasiadówki ciepłe, potem letnie, w końcu zimne. http://www.emedycyna.ovh.org/?q=nasiadowka

Gość to nie ma parować
trzeba się zanurzyć w tej kąpieli o przygotowany napar nie może być zbyt gorący. A stosuje się np przy zapaleniach pęcherza

jak to sobie poparzyłas? Wlewasz ponizej połowy zbiornika na nasiadówke (wiaderka, albo nocnika!), siadasz ostroznie , co nagle to po diable!, jak Ci sie juz tyłek przyzwyczai, to siedzisz i grzejesz sie na parze.

Gość ....finka
NASIADOWKA ----nad para - ki lka lyzek ziol zalac ok 3 litrami wrzatku , gotowac 10 min . Garnak wstawic do sedesu i siedziec nad nim 20 min.Uwaga ! aby ziola nie byly za gorace ale parujace . Nasiadowke najlepiej wykonywac przed snem. Ziola do nasiadowek zaleznie od dolegliwosci ..... Mozna tez leczniczo, zapobiegawczo...

Gość ....finka
NASIADOWKA---leczy skutecznie przewlekle stany zapalne pecherza i cewki moczowej , przydatkow i jajnikow , stany zapalne pochwy, stany zapalne i powiekszenie prostaty. .4 lyzki Septosanu lub Vagosanu, 2 lyzki miety gotowac przez 5 min w 3-4 litrach wody.Dla wygody wstawic garnek do muszli klozetowej , otulic sie recznikiem .Uwaga !siadac na nie za goracych ziolach ale parujacych.Przy ostrych stanach zapalnych nasiadowki mozna na poczatku stosowac codziennie. .Jezeli do ziol doda sie 3 lyzki skrzypu , mozna urodzic kamienie z pecherza moczowego , nawet u mezczyzn. Nasiadowki najlepiej wykonywac przed snem.

Gość cholkaa
a mi nasiadówki nie pomogły na zapalenie pęcherza, choć myślę, że robiłam je prawidłowo. pomogła dopiero furagina, a potem brałam jeszcze przez 2 miesiące prouro, żeby nic nie nawróciło.