Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Micitanka

Ja glupia albo On-osadzcie

Polecane posty

Sluchajcie sprawa wyglada nastepujaco.. Spieram sie z moim Chlopakiem,czy dotacje z Urzedu Pracy to to samo co dotacje z Unii Europejskiej. On twierdzi, ze tak i ze to Urzad Pracy przyznaje dotacje najpierw ze srodkow unijnych a potem z wlasnych zasobow, jak tamte mu sie wyczerpia,ja natomiast w internecie spotkalam sie z dwoma typami dotacji, jedna z urzedu pracy a druga unijna z agencji rozwoju regionalnego symbole 2,5 promocja przedsiebiorczosci i 3,4 mikroprzedsiebiorstwa.Bardzo prosze o porade, bo kwestia ta jest o tyle wazna, ze zakladamy wlasny biznes i nie chce, zeby cos zawalic, a wiadomo,ze obie te dotacje by sie przydaly. Moje pytanie ..Czy to sa te same dotacje, czy tez nie, a jesli nie to czy moga byc rownoczesnie przyznane?Dziekuje

Gość asdasdas
Dotacja z UP to jedna sprawa - środki UP, dla bezrobotnych, ok 12 tyś. Środki z UE to coś innego - zupełnie innego. Ale przy ubieganiu się o środki UE nie możecie mieć innych dotacji - zasada dotacja + wkład własny i to wszystko z odpowiedniej proporcji. W tej chwili czekamy na przepisy, jak wejdą to Urzędy Pracy uruchomią konkursy dla operatorów, a Ci dla bezrobotnych. Dotacja wyniesie około 40 tyś pln/firmę.

Dziekuje pieknie, dotacje unijne slyszlam ze sa wieksze, ale trudniej je dostac. Co by Pan/Pani proponowala? To ma byc pizzeria i najpierw liczymy,ze dostalibysmy na rozpoczecie okolo14 tys,a po pol roku na pracownika, czy tez dwoch, czyli w sumie wyszloby te 4o tys, a na ta z Unii to nie wiem czy bysmy sie doczekali wogole i chyba cala procedura trudniejsza do przejscia.Ja w czerwcu sie bronie, zarejestruje sie jako bezrobotna i do miesiaca moze by ise udalo ta dotacje dostac a ta z unii to niewiadomo kiedy.

Gość Nikt po miesiącu bycia
bezrobotną nie da Ci dotacji... Ustawę poczytaj.

Jestem teraz na 5 roku studiow dziennych, wiec musze je skonczyc,zeby sie zarejestrowac i w tym samym dniu moge zlozyc wniosek o dotacje, zalezy od polityki danego urzedu, akurat w moim tak jest, inne wymagaja 3 miesiecy

Gość Dostać dotacje nie jest tak
łatwo... Co więcej - nie możesz się odwołać od negatywnego rozpatrzenia Twojego wniosku.

Gość u mnie sprawa trwała od maja
do końca sierpnia. w maju złożyłam wniosek,w sierpniu otrzymałam pieniazki z UP.

Wlasciwie to w moim Urzedzie podobno przyznaja dotacje szybko i Znajoma mi mowila, ze bezproblemowo, bo musza te srodki uplynnic, lepiej,zeby zabraklo niz zostalo,bo dostaliby potem bure

w moim UP msiałam przedstawić biznesplan przed komisją, zadawali trochę pytań.w sumie około godziny to trwało. potem jakieś szkolenia w Centrum Innowacji Przedsiębiorczości no i czekanie na pieniądze

Wlasciwie to w moim Urzedzie podobno przyznaja dotacje szybko i Znajoma mi mowila, ze bezproblemowo, bo musza te srodki uplynnic, lepiej,zeby zabraklo niz zostalo,bo dostaliby potem bure

Jesli ja jestem po studiach jezykowych a planuje prace w gastronomii to jak mylisz na czym to szkolenie bedzie polegalo?Na jakie pytania odpowiadals ptrzed komisja?

na zebranie komisji tez trochę czekałam. życzę żeby Tobie poszło szybciej.