Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Pretensja

Oświęcim-siedzę i ryczę

Polecane posty

Obejrzalam wlasnie na Kino Polska cykl filmow dokumentalnych o Oswiecimiu.Siedze teraz i rycze,jak poysle o tych biednych,mordowanych dzieciach.....topionych zaraz po poprodzie w fekaliach....torturowanych....Boze,to nie moze byc prawda...Pztrze teraz na moja spiaca,trzymiesieczna coreczke i serce mi sie kraje na mysl o tych malenstwach,ktore w swoim krociutkim zyciu tyle wycierpialy....Oby ten koszmar juz nigdy nie powrocil....

Gość ammeeennn
polecam ksiazki i dokumenty o Stuthof :( ta sama tragedia...czytalam i ryczalam ...

Dla mnie jest niepojete,jak czlowiek mogl robic takie rzeczy drugiemu czlowiekowi!ja bym nawet psa nie kopnela,bo wiem ze sprawiloby mu to bol.....jak tak mozna...nie zasne teraz...

Gość ammeeennn
niestety ...sa ludzie i parapety :( pozdrawiam wszystkich normalnych :****

Jak taka esesmanka mogla zabic dziecko???Napewno miala swoja rodzine,gdzie byla kochajaca zona i matka.....kurcze,teraz bede o tym non stop myslec :(

Gość ammeeennn
w necie nie trudno znalezc filmy nie starzsze niz 10 laqt na ktorych zołnierz podcinaja garla mlodym chlopakow i nadziewaja male dzieci na pale :( wiec nie ma co plakac na Oswiecimiem jak wszedzie na swiecie tyle zla :(

Gość mój dziadek zginął w oświęcimi
:( spadł z wieżyczki:(

Bardzo zabawne ze Twoj dziadek spadl z wiezyczki:-O Zartowac sobie z czegos takiego to juz jest naprawde brak serca!

Gość luiza122
bleeee-nie lubie zydów.wszystkie knajpy i kamienice to zydów w krakowie. i ich to sławne powiedzenie "wasze ulice nasze kamenice!!szkoda ze ich hitler wszystkich nie wybił!!

Wiesz,dla mnie czlowiek to czlowiek,nie ma znaczenia czy Zyd czy nie Zyd!Powiedz mi,jakbys zobaczyl(a) Zydowskie dziecko to bez zbednych cerygieli zabilbys je???

Gość luiza122
z tego dziecka będzie kiedys dorosly czlowiek.

Gość moja prababcia była Żydówką
więc i ja jestem po części - zabiłabyś mnie?

Gość sa jakies filmy w necie na ten

Gość sa jakies filmy w necie na ten
temat? ciekawi mnie temat oswiecimu... zawsze duzo czytalam na ten temat :)

Gość Marysia_83
popatrzcie na wypowiedź Luizy i nie zadziwiajcie się tak nad hitlerowcami, których szkolono do zabijania. U nas pierwsza lepsza strzela taką wypowiedź że jakby ją dano w szeregi hitler. to pewnie nie miałaby skrupółów. Po prostu żal to komentować i wydaje mi się że nie ma sensu jej coś tłumaczyć no bo jak ktoś nie ma serca....

Gość luiza122
nie mieszkacie w krakowie to nie wiecie.dzielnica "kazimierz" wszystkie restauracje żydów ,hotele,sklepy i kamienice.chodzą z tymi brodami i pejsikami i cepkami na glowach.wszedzie pisze po zydowsku.bleeeeeeeeeeeeeeeeee.

Gość malutka-okraglutka
Ludzie ludziom zgotowali ten los :( mi bardzo trudno jest to zrozumiec do tej pory. ale rozumiem ze to jest historia i mam nadzieje,ze sie nigdy,nigdy nie powtorzy. Bo nie umiem sobie wyobrazic strachu ludzi, rodzin, dzieci kiedy bedac w obozach wiedzialy, ze jedyna ucieczka stad jest przez \"komin\". Ja ogladalam milon razy \"Liste Schindlera\". Jednym slowem byli pomiedzy tymi Niemcami jacys normalni ludzie.

Gość malutka-okraglutka
luiza jestes smieszna. to nie o chodzi co do kogo nalezy? temat jest o tym co sie dziala dawno temu? nadal tego nie rozumiesz? a co do Zydow to mam nadzieje,ze zadnych filmow amerykanskich nie ogladasz, bo wielu producentow, aktorow, rezyserow ma wlasnie pochodzenie zydowskie!

Gość luiza122
tak jakby nie hitler to caly kraków bylby przejety przez zydów.Zyd to zyd.

Gość moja prababcia była Żydówką
bardzo często bywam w Krakowie...

Kobieta rodziła na drodze, w błocie i deszczu. Zauwazył to esesman, gdy dziecko wychodziło poszczuł na nie psa. Pies rozszarpał jeszcze nie do końca urodzone dziecko, a później Niemiec zabił matkę.

niestety, to prawda... to i wiele innych nazistowskich zbrodni... ale niektórzy wolą o tym nie pamiętać, lub nie wiedzieć. bo tak jest łatwiej. a Niemcy to taki \'rozwinięty\' kraj. tylko kosztem innych narodów...

Gość Marysia_83
ja oglądałam kiedyś film, nie pmiętam tytułu ale jedna scena utkwiła mi w głowie i nie mogę jej zapomniec, wciąż mnie gnębi. Otóż, jak Niemcy wieszali dzieci (6 czy 7 letnie) w Oświęcimiu a przed tym je rozbierali do naga i dawali zastrzyk. Te dzieci wiedziały co je czeka bo widziały tamte wieszane. Siedziały kwiliły, nawet nie płakały w głos.

Gość Marysia_83
aha i żeby było jasne. Nie mam nic do Niemców jako dzisiejszego narodu bo jak same widzicie na przykładzie Luizki można być Polakiem i być nieludzkim. Można być Niemcem i mieć serce:)

Marysia, pewnie że w każdym narodzie zdarzają się wyjątki ;)

no to fakt tez jestem z krakowa i cos nie cos wiem o tym.nie bylam nigdy w restauracji na \"kazimierzu\"nie zapuszczam sie w tamte strony.kamienice takie zaniedbane co niektore ale pod kamienicą knajpa full wypas.mnie to przeraża.zydzi dbają tylko o Siebie.

Gość smutne to co piszecie
w Łodzi też jest dużo Żydów, bo i było to kiedyś najbardziej mieszane narodowościowo miasto w Polsce. I co??? Teraz bardzo często można spotkać napisy - Żydzi do gazu. Jednak nie potrafimy uczyć się w oparciu o doświadczenie poprzednich pokoleń.