Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola____

antykoncepcje po 40-stce

Polecane posty

Gość jola____

Jak się zabezpieczacie po 40-stym roku zycia.Prosze podzielić sie doswiadczeniami.

Gość ___Karolinka...
Dokladnie tak samo, jak i wczesniej. Zreszta, najlepiej metode skonsultowac w ginekologiem, bo zalecenie odpowiedniej metody zawsze jest sprawa indywidualna. A wybor jest bardzo duzy i nie ma z tym problemu

Gość do jola____
Poszukaj sobie na necie o sposobach zabezpieczenia i zrób rozeznanie sama. Ja wiem że na ginekologa nie ma co liczyć często w tej sprawie. Jak trafisz na dobrego ginekologa to owszem ale jak trafisz na lenia to będzie ci wciskał pigułki. Mojej mamy koleżanka miała 4 wpadki bo całe życie wyliczała dni płodne kalendarzykiem. Ale poszła do lekarza żeby jej zalecił coś, no to jej od ręki wypisał pigułki. Kobieta też po czterdziestce. Nawet z nią wywiadu nie zrobił, że już o badaniach nie wspomnę. Dwa miesiące nie minęło a ona znowu w ciąży. Nie wiem czy zapomniała tabletki czy co ale w każdym razie ten sam doktor spytał ją czy pali papierosy i jak ona powiedziała że tak to powiedział że to przez papierosy bo one osłabiają działanie tabletek. No ale co kobieta zrobi. Wychowa 5 dzidziusia i tyle, bo pan doktor którego obowiązkiem jest informować o wszystkim nie poinformował jej o niczym. Więc nie daj się leniom lekarzom. Z tymi papierosami to nie wiem czy prawda: wiem że zwiększają ryzyko zachorowań w połączeniu z tabletkami.

Gość jola____
Szkoda, ze zadna pani po 40-stce sie tu nie chce wypowiadac.Dziękuje za dotychczasowe wypowiedzi. Palaczki stosujące antykoncepcje hormonalna narazone sa na zakrzepice,dlatego taka antykoncepcja nie jest im polecana.

moja matka stosowała wkładkę wewnątrzmaciczną i sobie chwaliła te metodę

Ja jestem po 40-ce i mam założoną Mirenę - to jest wkładka hormonalna. Jak chcesz to możesz poczytać mój topik \"klub Mirenowiczek\", tam jest wiele i za i przeciw, zapraszam:D