Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elevita

Krwawienia w pierwszych tygodniach ciąży

Polecane posty

Gość elevita

Moja 40-to letnia znajoma jest w ciazy (pierwsze dziecko) i zaczęla od kilku dni podkrwawiać. Czy cos jest nie tak? Lekarz jak ją badał kilka dni temu nie zauważył nic niepokojacego, krew była brunatna, teraz robi sie czerwona.

Gość bbbbbbb255
ja poronilam, okazalo sie ze ciąża byla obumarla..:( mam nadzieje ze u znajomej to co innego..

Gość elevita
w czwartek była na usg i podono wszystko było ok (5-6 tydzien ciazy)

Gość sweethoney
Jak najbardziej Twoja znajoma powinna się śpieszyć do lekarza!!!!bo może się to dla niej i dla dziecka źle skończyć zwłaszcza że nie jest pierwszej młodości!

Gość sweethoney
Ja zaczęłam (tylko) plamić w 7 tygodniu ciązy i od razu mnie posłali do szpitala byłam na podtrzymaniu ciązy!!!

Gość elevita
a co się dzieje, jesli wystepuje krwawienie? co robi lekarz??? bo ten jej nawet zwolnienia nie chciał wystawic...

Gość offfa
Robi usg.Ta sytuacja przypomina ronienie....

elevita a znajoma mieszka w Polsce ?? ja zaczęłam plamić i okazało się, że ciąża obumarła :( było to maleńkie plamienie, tylko widoczne na papierze toaletowym! znajoma powinna iść do lekarza! na ostrydyżu! często udaje się uratwoać ciąże w przypadku gdy jest zagrożona, a jeżeli nic nie zrobi, to potem będzie miała do siebie pretensje!

Gość elevita
niestety, mieszka w USA, jutro dopiero idzie na USG, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok..

Gość elevita
no niestety, nie poszło ok :(

Gość straciła ciążę
?????????????????? :(

elevita bardzo mi przykro :( słyszałam, że w USA, podobnie jak w Anglii i ogólnie na zachodzie Europy nie podtrzymuje się wczesnych ciąż :(

Gość elevita
no niestety, poroniła :( a u nas myslicie, że cos by pomogli? nie za wcześnie na podtrzymanie???

nie wiem czy by pomogło :( nikt z nas tego nie wie, ale chociaż by spróbowali! wiem jak czuje się teraz Twoja przyjaciółka :( bardzo jej współczuję! a to dla jej Aniołka

Gość elevita
dzieki gawit ❤️

Gość fgjdkgjdkg
40 lat to za pozno na ciaze! dziecko bedzie mialao 20 lat a matka 60??? przestancie!!!!!!!!!!!!! ale jak jej zalezalo na pracy i kasie to pozniej tak jest, pewnie sie zalamalamala, bo to smutne i z calego serca wspolczuje ale mogla sie pospieszyc z ta ciaza! lepiej miec 16 lat i byc w ciay niz 40!!!!!!

a wzielas pod uwage to ze moze wczesniej byla sama i nie chciala byc samotna mamą może niedawno założyła rodzinę albo poprostu wcześniej nie była na to gotowa Ja życzę żeby następnym razem się udało i żeby była szczęślliwą mamusią

Gość elevita
nie wiem czemu sie jej czepiacie... skoro nie znacie... nie ułozyło jej się w zyciu, niedawno poznała faceta, chcieli załozyc rodzinę...

Gość elevita
czy to cos strasznego miec matkę 60-cio letnia w wieku 20 lat? no tak pewnie lepiej jak matka ma 30 a dziecko 15...

hej elvita niech toja znajoma się nie poddaje napewno będzie jeszcze mamusią. I może niech jesli bedzie w pl lekarz jej przpisze jakies leki ktore na poczatku pomagaja podtrzymac ciążę ja takie bralam od 7 tygodnia bo leciutko raz plamiła brałam przez m-c i mam kochaną córeczke.

Gość fgjdkgjdkg
wspoczuje! ale lepiej miec mloda mae niz babcie 60!!!! a jak cos jej sie przyadarzy w zyciu i co 10 letnie dziecko zostanie sierotkja?? poza tym wiadomo ze po 40 gorzej jest z utrzymaniem ciazy itd bo mniej jest hormonow itd

sierotka mozna zostac nawet majac młodą mame. Moja ciocia ma corke w moim wieku(24) a sama ma 65 i na tyle nie wyglada i jest bardzo fajna mama sama nie raz ide do niej po rade:)

Gość rooola
Klamka zapadła kobita ma 40 lat nie ma co gdybać .Zdecydowanie może być szczęśliwą matką i niekiedy lepsza niż niektóre zafajdolone 30-stki nieodpowiedzialne małpy które wychowują bandziorów albo tłuków podwórkowych.Ja trzymam kciuki za kobitke i uważam że nie wiek czyni Matke mądrą odpowiedzialną a rozum i chęci posiadania i wychowania dziecka.Wole 40 lATKE ZAPATRZONĄ W DZIECKO JAK W OBRAZEK NIŻ 20 , 30 LATKE pchającą wózek ze szlugiem w gębie ....to dopiero rodzicielstwo pożal sie Boże.. 40 Latka życze Ci szybiego szczęścia w rodzinie i miłości z dzidziusiem i to nie jednym :)

Gość fgjdkgjdkg
haha nawet 40-latka mzoe byc zla matka!!!! wiec nie gadaj ze 30 latki sa zle itd ja bym nie chciala miec takiej starej matki , kurcze jakby poszla na zebranie do skzoly to kazdy by myslal ze babcia przyszla! ale dobra niech stara sie , tylko musi znalesc bardzo dobrego lekrza bo takie ciazy po 40 wymagaja wiecj uwagi powodzenia

Gość rooola
napisałam niektóre 30 -latki nie wszystkie...a pozatym 40 lat to nie fajna babka ? niejednej 20 -stce pimpong skacze jak widzi dojrzałą kobiete z klasą ...ale cóż u nas króluje tendencja dzieci rodza dzieci a dojrzałe rodzicielstwo to nowość...Ja nie skreślam wiekowo teraz mam 32 lata jedno dziecko ale planuje jeszcze dwójke a wiekowo nie wiem czy czasami nie szarpne o 40...nie martwie sie tym.My jako rodzina będziemy szczęśliwi a nasze dzieci podwójnie skosztują radości i szcześcia w domu nie wychowam je na bęcwałów wyrzekających sie matki....bo ma lata ech dziesiąte