Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moon__

Kto bierze ślub w sierpniu 2009 ?

Polecane posty

liczymy na relacje z pierwszej ręki :D allleeeeee się bedzie działo... dzisiaj miałam fajny sen, śniło mi się moja wiązanka, ale w kształcie parasola :/ Dziwno i śmieszno... ale tak prawde mówiac to często mi się śni wesele, slub, cała ta otoczka przygotowan! podobno to normalne, ale jak się wymęczę całą noc przy takich głupotach to w dzień normalnie nie mogę funkcjonowac :) Głowa pełna pomysłów i twardy dysk mi sie przegrzewa! [kwiat Miłej niedzieli... i może wybierzemy się na spacer? taka fajna pogoda :)

Eeejjjj.... dziewczyny z 15tego.... Glowa do góry:) To jest świetna data.. zawsze bedzie mozna spedzic mily dzien ze swoim kochanym mezem..:) Ja ślubuje 15tego i jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze.. Ja pochodze z malego miasteczka wiec jak fryzjerka i kosmetyczka uslyszaly, ze jesli otworzą zaklady to polowa gosci bedzie korzystac ich usług, to jakos odrazu minki im sie usmiechnely.. w koncu to niezly zysk.. Moje przygotowania stoja troszke w miejscu.. wszystko co mialo byc juz zalatwoine jest.. teraz zostaje suknia, zaproszenia, akohol.. Alkohol bede sprowadzac zza granicy dlatego juz od stycznia bedziemy kupywac po 10 butelek/miesiecznie:) A na wszystko inne jeszcze duzo czasu... Najwiekszy stres bedzie jak za produktami sporzywczymi.. bedzie trzeba niezle latac bo mam wesele na sali z kucharkami:/ No to milej niedzieli kochane i a do dziewczyn z 15tego- zobaczycie wszystko sie uda:)

Co do snow to ja raczej rzadko pamietam, ze cos mi sie snilo...ale juz jak mi sie cos przysni to tragedia :( gorszych snow to juz nie moglam miec. Najlepsze mialam sny przed zareczynami!snily mi sie zareczyny i za kazdym razem dostawalam inny pierscinek. Wszystkie byly olbrzymie i paskudne ;) Monika wiazanka w ksztalcie parasola - ciekawe ;) Ja widzialam wiazanke w ksztalcie torebki....czego to nie wymysla :D Z checia bym sie wybrala na spacerek :) Zwlaszcza, ze zapowiadaja nieciekawa pogode na nastepny tydzien. Trzymam kciuki za wszystkie 15 -tki :) Bedzie dobrze!!!!!

macie racje dziewczyny, nie ma co się dołowac i stresowac! zamiast cieszyc się, skakac z radosci ja rozmyślam i kombinuje, jak tu jeszcze sobie zycie bardziej skomplikowac! bedzie dobrze! napewno! 🌻

KITEK na pewno fajnie taki bukiet musial wygladac i zarazem bardzo orginalnie :) Co tam u Was dziewuszki??? jakas cisza nastala :( Ja sie musze przynac, ze troszke sie rozleniwilam przez ten weekend ......a tak na marginesie to nie lubie poniedzialkow! ;) Pozdrawiam Was cieplo 🌼

Gość aloiw22
Heja stare panny :D nie no zartuje... :))) Dziewczyny mam pytanie kiedy dajecie gosciom zaproszenia ??? dobijacie mnie tymi waszymi komentarzammi,o tym o tym o tym ja jeszcze nie zaczelam dbac o szczegoly....postanowilam ze zaczne to robic od stycznia :)) teraz tak naprawde jestem przejeta i podniecona wyszukiwaniem projektow(chcemy sie budowac) a moj narzeczony szukaniem jego samochodu marzen :)))) od razu sie tlumacze,zeby nie bylo ,, no i pochwalila ,tak to jest jak wszyscy daja i pomagaja,, otoz z czystym sumieniem nikt ale to nikt nam nie daje nic,nie jestem snobka ani zadna ąę ,poprostu potrzebujemy samochod z racji tego ze moj mezczyzna zmienil prace,i jest on niezbedny(oczywiscie uzywany) a dom.....pewnie jak zalozymy forum pod tytul;em ,, zostane babcia ,, to ja tak pomalu bede konczyla splacac kredyt :P:D a tak a propo tego, sami organizujecie slub i wesele ? my tak,i jestem ogrooomnie szczesliwa bouniknelismy tego spotykania sie z rodzicami,i obmawiania wszystkiego,moja kolezanka miala probleemy straszne.....ciagle klotnia,ze orkiestra za droga,ze sale moza wziasc taka i taka ...ze przyjaciol i znajomych zmniejszyc do min ...wrrrrr a tak na zakonczeniee.... bez imion i nazwisk,mala historyjka : byla sobie paniX i panY mieli sie pobierac w lipcu(2008) i panY na 2msc przed slubem poznal pania Z i postanowil odwolac slub....pani Z natomiast odwolala slub na 4tyg przed z panem R,i teraz w grudni pani Z i pan Y sie pobieraja ...... takze dbajcie dziewuszki o swoich chlopow :) a historia autentyczna,bo sukienka do tej pory lezy w szafie nie uzywana :))))) milego dnia,ale sie rozpisalam :):):):):):):

My chcemy pierwsze zaproszenia już w styczniu rozdać. Na jednych ludków musimy sobie zarezerwowac jedno popołudnie (najlepiej weekend), bo nie chcemy tak wpaść do kogoś, dać zaproszenie i leciec dalej - to trochę lekceważenie gości już na wstępie! Takie jest moje zdanie A wiosną każdy weekend będę mieć zawalony pracą. W tygodniu to też nie ma kiedy - ja mam w tygodniu tylko jedno popołudnie wolne. W naszym przypadku więc im wcześniej się za to zabierzemy tym lepiej. Jednak coraz częsciej ludzie rozdają zaproszenia 2, 3 miesiące przed ślubem.

My teraz się przeprowadzamy do domku. To jest rodzinny dom mojego męża, mieszkał tam do tej pory brat męża z rodziną, ale oni wybudowali sobie swój domek. Teraz stary dom "należy" do mojego męża. Ale czeka nas generalny remont -który, jak to w domkach, nie będzie miał końca.

Gość lolka ta od bolka
w rodzinie juz wszyscy wiedza ze slub w sierpniu, zaprszenia bedziemy zrozdawali pewnie od maja, zreszta to tylko formalnośc skoro kazdy juz wie.

KITEK dzieki! fajna :) a tak w ogole to zerknelam na inne zdjecia. Super! Widze,ze sobie niezle podrozujecie. Zazdrosze :) My sami nie organizujemy...pomagaja nam moi rodzice i mama narzeczonego. Jeszcze do zadnych spiec nie doszlo...ale jeszcze wszystko przed nami ;) zreszta nasi rodzice wychodza z zaalozenia ze to mlodzi wybieraja sobie co chc a oni moga jedynie doradzic.. Ja mam troszke gosci z zagranicy, wiec na pewno zaproszenia bede wyslac wczesniej...a pozostale pewnie 2/3 miesiace przed.Jeszcze zobaczymy. Mieszkamy dosyc daleko od domu rodzinnego wiec pewnie bedziemy musieli zaczac wczesniej zeby wszystkich gosci obskoczyc... A my z kolei remontujemy nie dom a mieszkanie :)

Miss_nessy Dzięki za komplement. Lubię podróżować, trzeba korzystać z życia póki nie mamy jeszcze dzieci. Potem to minie kilka lat, zanim pojedziemy gdzieś za granicę. Z maluchem to raczej nie wybrałabym się daleko na wczasy. Ale nie ma tego złego...; będziemy mieć potem okazję aby pozwiedzać Polskę. A wracając do tematu to już nie mogę doczekać się wakacji 2009 i wyjazdu na wczasy. Teraz remont, po nowym roku będę mieć masę pracy, do tego weselne przygotowania - na samą myśl to już bym chciała pojechać gdzieś, odpocząć. Najbliższy dłuższy wyjazd (kilkudniowy) będzie dopiero w majowy weekend. A wyjazd na urlop dopiero pod koniec sierpnia. Ja Tobie zazdroszczę tego, że pomagają Wam rodzice. Ja niestety nie mam już rodziców :( Już w sumie nie chodzi o pomoc w przygotowaniach, ale ogólnie o to, że w tak ważnym dniu nie będzie przy mnie rodziców :(

Gość aloiw22
dziewczyny skad macie zaproszennia slubne??? tzn z jakies stronki?

Hej dziewczyny. Ja również biorę ślub w sierpniu 2009. Dopiero w miniony piątek zamówiliśmy konkretną datę u księdza i salę. A teraz nie wiem za co się brać. Jeszcze nie mamy konkretnej wizji jak ma wyglądać cała ta impreza (nie wiem czym pojedziemy do ślubu, jak przystroić salę, czy brać fotografa, kamerzystę i takie tam duperele a jednak ważne rzeczy;) ) z jednej strony chcielibyśmy niepowtarzalnego wesela i ślubu a z drugiej zamknąć się w jak najniższych kosztach, dużo mamy innych wydatków, niekoniecznie związanych ze ślubem. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko bym dołączyła do waszego topiku, razem może łatwiej będzie mi przejść przez trudy przygotowań :) Pozdrawiam was gorąco dziewczynki :)

Gość lolka ta od bolka
cranberry u mnie zamowienie sali na przyszły rok w ciepłych miesiacach byloby bardzo trudne, lepiej szybko zamawiajcie bo naprawde co lepsze zespoły, kamerzysci to sa szybko rozchytywani. Drogie sa te zaproszenia na ellegro, tzn moze nei drogie ale jak zamowi sie ich iles tam sztuk to spora kwota wychodzi

My nie robimy dużego wesela, na ok 50 osób, góra 70. i o dziwo z salą nie było żadnych problemów. Praktycznie każda na taką ilość osób była wolna. Ta która się wymarzyła mojej mamie miała wolny termin na 22 sierpnia i nam to jak najbardziej pasowało:) Ja nie miałam jakiejś tak szczególnie upatrzonej, w trakcie szukania wpadła mi jedna w oko, prześliczna, jakby z XVII wieku, ta nie miała wolnych terminów prędko, ale była ogromna więc goście by na niej zniknęli zresztą już po fakcie dowiedziałam się, że podobno nie jest klimatyzowana i wesele w niej to koszmar. Więc nie żałuje. Z kamerzystą się nie śpieszę, mi na nim nie zależy, ale dla narzeczonego się zgodzę. Tylko że go nie popędzam, bo jak on się spóźni z jego wynajęciem i już żadnego nie znajdzie to mi jak najbardziej na rękę;) nie znoszę kamer.

Ja już napisałam wyżej, że jak byłam w Cartalii to cały komplet (zaproszenia, wizytówki, podziękowania dla gości, menu), który by mnie interesował kosztowałby 2tyś. A na allegro cały komplet, który mi się podoba, wyniesie mnie jakieś 500zł.

Gość 28.08.08
witam:) może i ja do was dołącze, wychodzę za mąz 15 sierpnia:) fajny topic i wiele cennych porad. Własciwie mamy juz sporo rzeczy załatwionych: -koscioł -sala -kucharka -muzyka -kamerzysta i fotograf -samochód Juz nie mogę sie doczekac...pozdrawiam wszystkie narzeczone:)

czesc lalki!!! :) witam wszystkie nowe wpisujące się narzeczone :D kitek280 pozwoliłam sobie bez pytania zajrzec na twoją stronkę ze zdjęciami! i jeste pod duzym wrażeniem! całosc zdjęc z cywilnego jest super!!! wiązaneczka tez extra! widac jak miłośc dodaje nam skrzydeł! blask w oczach mówi wszystko! musicie się bardzo kochac, bo obcy ludzie (jak ja na przykład) widzą to od razu!!!!!!! gratuluje! cranberry my też mamy małe wesele około 70 osób, może 80 ale to max! małe tez fajne! :D a wogóle to obiecałam sobie, że zrobimy grupowe zdjęcie z wszystkimi goścmi na sali weselnej! super pamiątka!!!! 25.08.08 my tez 15 sierpnia! :) ja też nie moge sie doczekac, wiec nie jesteś sama... to bedzie piękny dzień!!!! ;) i podobnie jak ty, my też mamy większosc załatwianych spraw! pozostało nam tylko czekac na przyszły rok i zaczynamy od nauk :\\ trzymajcie się cieplutko bo zima idzie! 🌻

Witam wszystkie nowe kolezanki :) Milo, ze do nas dolaczylyscie! 🌼 Ja wlasnie wrocilam z pracy i doslownie padam...odezwe sie pozniej :)

Apropo zaproszen to ja nie lubie udziwnien...proste, eleganckie - na pewno takie wybiore :) ostatnio wpadlam na pomysl aby naszym przyjaciolom dac takie jajcarskie ;) zobaczymy...narazie sie tylko rozgladam. Oczywiscie wszystkie w rozsadnej cenie..bo po co przeplacac ;) Nasze wesele tez nie bedzie zbyt duze 80/100 osob...Moniczko swietny pomysl z tym grupowym zdjeciem. Musze nad tym pomyslec :) Jeju u Was dziewczynki tez taka tragiczna pogoda? ;( Pozdrowionka 🌼 :)

KITEK bardzo ladne! jeszcze widze, ze w podobnym "klimacie" mozna zakupic zawieszki na alkohol,winietki, podziekowania....itd fajnie! Zaraz przegladne stronke Moniki :)

Mnie właśnie b. zależy, żeby dodatki też były w tym samym stylu co zaproszenia. Niestety wbrew pozorom b. trudno jest taki \"komplet\" znaleźć. Wesele będzie na zamku to też szukam zaproszeń w takim stylu jak te na allegro.

witajcie dziewczynki! kitek nawet fajne te twoje zaproszenia, szczególnie są na miejscu jeśli wyprawiacie wesele na zamku :) Oryginalne, klimatyczne, w dobrym stylu! A jak je wyslesz do ludzi? nie pogniotą się? szkoda by było! ja wybieram raczej stonowane, tradycyjne, proste... jak najmniej dodatków, zwyczajne zaproszenia, co do ceny to oczywiście bez szaleństw ale nie bede też skąpic! wkońcu to tylko ze 100 sztuk (wliczając gości zaproszonych tylko na sam ślub)... damy rade! jakbyście dziewczynki miały namiary na jakąś drukarnie w okolicach warszawy to wklejcie linka, chętnie obejrze w poszukiwaniu inspiracji! trzymcie się! :) pozdrawiam Was gorąco 🌻