Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eyes of night

Dlaczego ludzie tak szybko zrywają?

Polecane posty

W kolejnym związku z czasem pojawiają się te same problemy i z każdym razem przeważnie może być tylko gorzej

Gość Ju......
Bo chcą?

Fakt, wtedy chcą a potem kolejny topic Nie mogę o nim/o niej zapomnieć choć minęło x lat; myślę o nim/o niej codziennie sami na siebie bicz kręcą?

Gość Ju......
Rzadko się zdarza, żeby chciały dwie osoby naraz. Zazwyczaj jedna nie chce - i to ona cierpi. No ale uważam, że to jest słuszne - bo przecież zerwać niż sie z kimś męczyć.

Bo wtedy kiedy byli razem nie dorosli do tego akurat związku. Jednak uważam że w miare upływu lat idealizuje sie były związek, zapomina o tym co było źle... I zamiast rozpocząć cos od nowa patrzy sie wprzeszłość.

Gość loooooooollloooo jejku
czasami lepiej porozmawiac z a osoba wyjasnic co jest nie tak, dojsc do kompromisu, ale latwiej zerwac ...

tak często właśnie jest po co rozmawiać, starać się coś wyjaśnić, lepiej z góry załóżyć, że nic z tego nie będzie i zerwać, najlepiej przez telefon;) rozbroiła mnie historia przytoczona na kafe dziewczyna zobaczyła na mieście swojego faceta z jakąś panną i z puntku postanowiła zerwać z nim wszelki kontakt po latach i nieudanych związkach spotkali się ponownie i pobrali, są szczęśliwi "ale żal im straconego czasu - 15 lat" dobre;))) tylko gdzie zgubili głowy te naście lat wcześniej:P

Gość jolandaadams
Sama sporo razy zrywałam. Zawsze uważałam, ze gdy ludzie się kłócą, to znaczy, że się nie kochaja - i nie czułam żalu, gdy kolejny związek się rozpadał. Po latach, gdy mam już kogoś z kim wiem, ze jestem na dobre i na złe (czasem się kłócimy, choc bardzo rzadko) jestem wręcz pewna, że tamte zrywania wynikały tylko z niewłaściwego partnera. I cieszę się, że tamte nie wypaliły, bo dziś wiem, że nie na nich czekałam. A Ci, którzy kiedyś zerwali ze mną też mają teraz takie odczucia (przynajmniej Ci, z którymi utrzymuję kontakt). Także nie każde zerwanie jest złe. Choc w przypadku, gdy to ktoś z nami zrywa - boli jakby ktoś nas powoli zabijał. Ale przestaje. A nowe związki są lepsze o doswiadczenia z poprzednich :-)

"pojawiają się te same problemy i z każdym razem przeważnie może być tylko gorzej" te same? czyli jakie? pewnie 90% tych samych problemów to kwestia złego wyboru :D

a ja wygrałem życie masz dużo racji, bo dziwnym trafem na przykład kolejni faceci wybierani przez babkę są do siebie zaskakująco podobni