Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybka-27

zlatwienie formalności kościelnych w 2,5 m-ca mozliwe???

Polecane posty

Gość rybka-27

hej, najpierw ustalilismy, iż wezmiemy slub cywilny i własciwie wszystko zostało juz ustalone i przygotowane. teraz z róznych względów stwierdziliśmy, że wezmiemy slub kościelny. Czy zalatwienie wszelkich formalności związnych ze slubem konkordatowym jest mozliwe na 2,5 miesiąca przed wyznaczoną datą ślubu (abstrahąc od tego czy będzie inetersujący nas termin)? będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrowienia

Musisz zapytać w kancelarii parafialne. W mojej parafii jedyną przyszkodą byłyby nauki, ponieważ trzeba odbyć 10 spotkań + poradnia rodzinna, a one są tylko raz w tygodniu. A te nauki skrócone sa organizowane tylko raz na kwartał. Dlatego najlepiej jak dowiesz się na miejscu jak to jest u ciebie w parafii. Teoretycznie wszystko jest możliwe:D

pewnie ze tak ja zalatwialam 2 miesiace przed tyle ze mielismy juz nauki ale mozecie przeciez isc na wekendowe nauki sobota i niedziela my tak zrobilismy no i ustalcie date i godzine w kosciele:)

Gość ada co jej wypada
my zalatwialismy w styczniu. w marcu byl slub:)

Jest przepis, że od zapowiedzi do slubu musi upłynąć mion 3 miesiące. Pozdrawiam.

Gość Inglott
Nasze zapowiedzi wisiały przez 3 niedziele - ostatnia była tydzień przed ślubem.

Gość pytamipytam
ja za dwa miechy slub i zapowiedzi w mojej parafii dopiero sie skonczyly i teraz ida w parafi mojego narzeczonego wygloszenie ich trwa nie wiecej niz 2-3 tygodnie wiec pierwszy raz slysze ze jakies trzy miesiace hehh