Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tak

czy któraś z was poryczała sie z bólu przy porodzie?

Polecane posty

Gość ja tak

chcialam ale nie umialam bo mi pzreszkadzalo to w oddychaniu :)

hmm ja tylko mdlalam, ale nie ryczalam:) i bylam jak w amoku, wszystko widzialam przez mgle. nie slyszalam placzących pań na porodówce, raczej wrzeszczące :)

ja nie płakałam bo miałam znieczulenie:) Płakałam przed podaniem znieczulenia przy bólach:(

Gość ja tak
ja płakałam i wrzeszczałam naraz

ja płakałam z bezsilnosci i,ze nie mogę się już wycofac:D

ja nie płakałam, darłam się na całą porodówkę

a ja nie płakałam ani nie krzyczałam tylko porządnie oddychałam i dlatego szybko urodziłam :P

ja plakalam. tzn krzyczalam a łzy mi same lecialy. ale to nie bylo jakies szlochanie czy cosik. tak poprostu łzy mi ciekly i raczej ze zlosci niż z bólu. bylam wkurzona ze tyle to wszystko trwa :D:D:D

Gość pytająca20
kiedy powinno się oddychac przed skurczem czy w trakcie bo jakoś nie wiem znaczy kiedy można wstrzymywac oddech ? wiadomo że wstrzymanie oddechu przy bólu to normalna reakcja, ale że nie powinnos ie tego robic by dziecko nie było niedotlenione... więc jak to jest ?

eee nie wiem nie mam pojecia... nie zastanawialąm sie nad tym... nie mialam problemów z oddychaniem...

Gość ja nie wiem bo dostałąm tlen
do oddychania

jak masz bole w pierwszeji drugiej fazie porodu to powinnas oddychac gleboko-wtedy bol sie zmniejszy. A jak juz sa parte to nie potrafisz oddychac bo musisz przec i nie ma jak... Ja nie plakalam i nie krzyczalam wogole. nie mialam znieczulenia,ale tak bardzo chcialam urodzic,ze chyba dlatego nie bolalo za bardzo. Ogolnie polog byl dla mnie koszmarem,a porod wspominam bardzo milo :D

Pamietam ze przy skurczu trzeba bylo wciagac gleboko powietrze nosem unosząc przy tym brzuszek, a wydychac buzia. To troche rozluźnialo i pomagalo przetrwac skurcz.

Gość tośka24
ja krzyczałam i choć się zarzekałam że nie będę to to był silniejsze ode mnie popłakałam się jak po 12 godz. porodu lekarz zdecydował o cesarce

Gość pytająca20
czemu Ci lekarze są tacy pkropni że każdą kobietom tak długo cierpiec ? ciągle słyszę opowieści jak lekarze czekają ileś tam godzin zanim wreszcie podejmą decyzję o cesarce....

czasami poród przebiega normalnie a dopiero pod koniec wystąpią komplikacje i trzeba robic cc. Dla mnie to najgorsza opcja porodu-wymeczyc sie a na koniec zostac cietym:(

Gość tośka24
u mnie po 8 godz już wiedzieli że Małemu główka się źle wstawiła ale liczyli że się jeszcze przekręci - ogólnie wspomnienie porodu to horror - następny to cesarka od razu

a ja mialam super poród mimo iz rodzilam bez znieczulenia SN, mam nadzieje ze nastepny bedzie rownie szybki i bezproblemowy:)

Gość Malina truskawkowa
ja tez cos zaczynalam plakac ,ale niedarady bylo ,bo bole byly takie mocne ze niewychodzilo plakanie

Gość teraz inaczej bo wstyd
zemdlałam, krzyczałam, płakałam, znowu zemdlałam :O

Ryczałam jak się rozwierało, znaczy się łzy mi poleciały. Parte nie bolały, zmęczona byłam, to pamiętam ;)

Ja nie płakałam bo miałam znieczulenie rozpłakałam się w momencie jak mi córeczke dali na ręce ale to ze szczęścia i tak z pół godziny napewno płakałam:)

Ja płakałam, jak z moim wielkim brzucholcem gramoliłam sie w brodziku pod prysznicem...zmieścić sie nie mogłam:) I płakałam jeszcze jak zwymiotowałam na podłogę w łazience i głupio mi było, więc znalazłam jakąś szmatę i w bólach sprzątałam swoje wymiociny:o:o:o Ale głupia byłam:o

Gość kamuflara
ja sie rozplakalam kiedy po 40 godzinach skurczybykow (w tym przez ostatnia godzine co minute) polozna powiedziala...uuuu tylko 3 cm rozwarcia :O. Wylam i pytalam: Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego?!!!

Gość 3 cm.
ja miałam już 5 cm. jak sie poród zaczął