Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kewcia

Alkomat- jaki kupic???

Polecane posty

Witam! Chce zakupic alkomat:) i zastanawiam sie jaki wybrac? czy ktos moze polecic jakis? nie zdawalam sobie sprawy z tego ile ich jest. szukam takiego do 200zl!

Gość w mixplusie to jest
też sie zastanawiam, bo każdy producent zachwala swój :-0 najlepiej w/g mnie cyfrowy :-0 ale za 200 zł to już powinien być dobry :classic_cool:

ja sie zbytnio nie orientuje w tym temacie. dlatego pytam:) jakie firmy wogole sa dobre, zeby to badziewie jakies nie bylo:)

Gość brzuch112
Ja własnie kupiłem na akomaty.net.pl serii CA i musze przyznac,ze testy nie kłamia. Jest naprawde dobry,dlatego wróc uwage włąsnie na poszczególne modele serii CA.

Gość co wy kurde wiecie
alkomat policyjny kosztuje kilka tys.; te poniżej 200 zł to chińskie zabawki, jak ktoś im chce wierzyć to może stracić prawko :P

Gość co wy kurde wiecie-masz racje
Kuoiłam alkomat na allego dałam 159 zł.Co za gówno!!Mąż wypił 3 piwa,a alkomat całe czas wskazywał 0.Pieniadze poszły się ......

Na pewno nie warto kupować najtańszych alkomatów. psują się i co ważniejsze - są niedokładne :/ A to raczej ważne przy takim sprzęcie. na stronie sklepu hadron.pl widziałam alkomat DA-3000M za 140 złotych. I w takiej cenie już na pewno warto kupić takie urządzenie.

Gość Kamil-jo
Jak ktoś chce kupować tester za 200 zł to już lepiej bawić się internetowymi alkomatami jak ten http://alkomatonline.pl , bo są za darmo a wyniki dają o podobnej wiarygodności ;) Już ktoś wcześniej napisał, że tanie to chińskie zabawki, sprawdziłem to na własnej skórze.

Gość Sebastian_marchel
Ja mam w barze od niedawna alkomat AL 4000 V z Lcd i sobie chwalę. Klienci też sobie chwalą, a to najważniejsze. I co ciekawe – dużo ludzi się sprawdza. To w sumie krzepiące. ;) jest to urządzenie elektrochemiczne, z dokładnością wyniku 0,01 promila. A do badania wykorzystywane są zamiast ustników słomki do napojów. Szybko mi się w sumie zwróci ta inwestycja. Ja akurat zamawiałem ten model poprzez stronę www.expertmarket.pl. Taniej alkomatów o podobnych parametrach nie udało mi się znaleźć niż u nich.

Gość gość
Ja swój kupiłem na neomaniak pl to jest strona nowego importera alkomatów i żeby się wbić na rynek widać, że sprzedają alkomaty w cenach dampingowych. Taniej nigdzie nie znalazłem. Myślę, że jak już wypłyną na głębokie wody to ceny podniosą ale teraz można skorzystać ;-)

Gość gość
Odpowiadam za badanie alkomatem pracowników na hali produkcyjnej w dość dużym zakładzie. Używamy od niedawna alkomatów dostarczonych przez http://sendpol24.pl i jest znacznie lepiej pod względem trwałości. Wcześniej musiałem wymieniać mniej więcej po 3 miesiącach regularnych pomiarów. Teraz nie ma z tym problemu.

Gość kafejot
Jeśli chodzi o badanie większej ilości osób, na przykład w pracy, to warto pomyśleć o alkomatach z lejkiem, jak alkohit x50 czy x60, ewentualnie któryś z wyższych modeli. Poza tym alkohit daje 6 lat gwarancji na urządzenie, wiec na pewno nie będzie potrzeby wymiany po 3 miesiącach, co najwyżej może się przydać kalibracja bo wyjątkowo częstym użytkowaniu.

Gość gość
Ja kupiłem znajomemu na prezent alkomat u https://alkolab.pl/. Bardzo dobre jakościowo i cenowo alkomaty, które każdy powinien mieć w domu żeby dbać o swoje bezpieczeństwo i nie zasiadać z kierownicę po alkoholu.

Gość gość
Również mam od https://alkolab.pl/. Chyba maja jedne z najlepszych, już nie raz widziałam jak ktoś polecał, ja również śmiało mogę je polecić. :)

Gość Irka9991
Ja mam alkomat AlcoFind Expert5 kupiony w dobrej cenie w tym sklepie http://alkomaty-sklep.eu . Podoba mi się, że jest miarodajny i nawet mąż mi go podbiera. Kalibracja w tym wypadku kosztuje 55zł i robią ją w 24h.

Gość mikiii

Te z overmax są bardzo dobre. Mam obecnie alkomat AD-02- Overmax kupiłam go za około 80zł i jest rewelacyjny. Mały wygodny można go wziąć ze sobą wszędzie.  Dodatkowo to co najważniejsze wskazuje zawsze bardzo dobry wynik. 

Gość jacgac

nie wierzę ze coś za 80 zł może dawać wiarygodny wynik, jak kupowałem dla siebie sprzęt to przejrzałem kilkanaście rankingów, zestawien i w każdym alkomaty, które pomylnie przeszły testy to minimum po 400-500 zł kosztowały, przecież dobry sensor musi kosztowac, przy tego typu urządzeniach nie ma co oszczędzać bo potem przy zakłamanym wyniku można mieć duże problemy, ja wybrałem elektrochemicznego alkohita x60, działa świetnie, jest niewielki, wiem że w tygodniku Motor zajął pierwze miejsce i myślę ze całkowicie zasłużenie

Gość SzerlokW

Alkomat za 80zł, szybko zaczyna okłamywać właściciela. Ba, może od początku podawać złe wyniki. Pół biedy, jeżeli zawyża. Sens ma zakup tylko alkomatu elektrochemicznego, właśnie od około  400 zł  w górę. No i oczywiście ważna jest okresowa kalibracja i nie pozostawianie urządzenia w samochodzie. Zwłaszcza latem i zimą, bo alkomaty nie lubią mrozu i upalu.

Gość anntonia

Myślicie ze alkomat na prezent to doby pomysł? Dobry kolega z pracy ma 30tkę, chcemy mu w pracu zrobić jakiś wiekszy prezent, wiemy że lubi imprezy, no i raczej cos tam lubi podrinkować. Alkomat plus jakiś dobry alko chyba powinen być ok?

Gość Mika

Jak najbardziej, Sporo zależy od budżetu. W domu mamy alkohita x8. Mały, poręczny, dokładny. W każdym razie rozejrzyj się za alkomatem elektrochemicznym, bo te są najdokładniejsze. Nieco więcej kosztują alkomaty z lejkiem, który można używać zamiennie ze zwykłym ustnikiem. Fajne rozwiązanie.

Gość adele

My mamy x60 z lejkiem. Fajny na imprezy, jak sporo osób chce dmuchać. Wtedy szybciej idzie z lejkiem niż zmieniać co chwilę ustniki. No i dokładnie taki sam widziałam u naszego majstra na budowie, jak sprawdzał pracowników. Też jest to jakaś opcja.