Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klementynka888

Pomózcie proszę wybrać model aparatu!

Polecane posty

Wiem, że takich tematów było już baaardzo dużo, ale i tak nie mogę się zdecydować. Zależy mi na opinii kogoś, kto choć trochę się na tym zna.

a jak już wybierzesz daj znać :) aj jeszcze muszę poczekać jakiś miesiąc ale obserwuję i się zastanawiam :) Na razie moim no 1 jest olypmus sp560 uz

Gość jeśli wyjaśnisz
co oznacza "do użytku domowego" :( , to może coś podpowiem ;) jeszcze się z takim określeniem przeznaczenia aparatu nie spotkałem :)

No cóż, póki co o aparatach nie mam zielonego pojęcia. Ale myślę, że szybko złapię bakcyla ;-) Więc do użytku domowego: do fotografowania imprez okolicznościowych, bliskich i dalszych członków rodziny, zwierząt, sesji w plenerze.

Ten panasonic też mi się podoba ;) Te trzy modele wybrał mój braciszek, ale nie chce cały czas mu truś dupki, stąd to pytanie ;-)

Gość trochę wyjaśniłaś
zakładam, że tego co opisałaś, się będziesz trzymać - przynajmniej przez jakiś czas w takim razie potrzebny będzie szeroki kąt (odpada S5 IS) , a jeśli zdjęcia w pomieszczeniach możliwość zamontowania lampy błyskowej czyli obecność gorącej stopki, czego chyba dwa pozostałe modele nie zapewniają, niestety :( Chociaż przy tym przeznaczeniu jakie opisałaś, ale przy większych kosztach niestety (od biedy do 2 tys. zł), może warto rozważyć zakup lustrzanki z zewnętrzną lampą błyskową ? Jeśli nie, może więc nowszy P80 uznanej firmy ? Choć warto by trochę poczekać (o ile możesz i nie potrzebujesz aparatu na gwałt ;) ) na opinie użytkowników.