Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwdwqfewf

gdzie dziecka ma miec wpisane, ze jest wczesniakiem?w ksiazeczce zdrowia?

Polecane posty

Gość dwdwqfewf

w książeczce zdrowia - wszytskie inf - dot. porodu jego przebiegu i stanu dziecka po urodzeniu, poza tym, jeśli jako wczesniak było w szpitalu - ppowinien byc wypis ze szczegółowymi informacjami :)

ja nie dostalam zadnego wypisu mam tylko ksiazeczke zdrowia i tam jest wszystko o tym kiedy jak i w jakim stanie sie urodzil

ale jeśli dziecko jest wcześniakiem i przebywa jakiś czas na oddziale to wtedy ma też wypis ze szpitala. to zależy jaki wcześniak - np taki, który urodził się w 36 tygodniu i od razu do domku, czy taki, który urodził się sporo wczesniej i po urodzeniu został w szpitalu :)

urodzilam w 35 tc a maly ma wpisane ze 34tygodniowy, bylismy tydzien po porodzie w szpitalu nie mam wypisu, moze faktycznie dzieci np z 30tc albo jeszcze wczesneijsze maja wypisy

Gość niekoniecznie ma wypis
Ja tez byłam z dzieckiem po urodzeniu kilka dni dłużej w szpitalu i nei dostałam wypisu. W książeczce odnotowano jaki był powód, co zdiagnozowano i jakie dziecko miało wyniki przy wypisywaniu ze szpitala.

Gość a u mnie jest tak
Ja urodziłam synka w 35 tc byliśmy w szpitalu ok 10 dni, do ostatniej strony ksiązeczki mam dopięta kartę informacyjna z opisem tego c osię działo,wynikami badań, zaleceniami. itd.

Mój akurat nie jest wcześniakiem.Urodził się zdrowym chłopcem a wypis dostałam.

więc co spzital to obyczaj :) ja dostałam wypis, ale to inna historia, bo nie wczesniak, tylko zapalenie płuc i dwa tygodnie w szpitalu :(

Moja córka jest wcześniakiem (35 t.c.), leżała na oddziale 16 dni i dostałam książeczkę i wypis ze szpitala z całym opisem dziecka, podawanych leków itd.