skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 cześć dziewczyny! Chciałam zapytać, czy któraś z was kiedykolwiek próbowała odchudzić sie mieszkając a Anglii czy Irlandii? Odżywiam sie zdrowo, chodzę na basen i siłownię a jednak ciągle mi przybywa po trosze!!! przyjechałam tutaj na rok, wiec jestem leciutko zaniepokojona:/ wcześniej, kiedy studiowałam, spędzałam tu tylko 2-3 miesiące w roku a i tak zawsze wracałam z delikatnym nadbagażem;) nie wiem jak to sie dzieje?! myślicie że jedzenie( mam na myśli zwykły chleb czy mięso) jest tutaj czymś jeszcze podprawiane? Dodam że nie jem żadnych gotowych dań, sama gotuję dla siebie i narzeczonego. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana by schudnąć 0 Napisano Maj 13, 2008 Hej hej Ja mieszkam w Anglii od 3 lat. przez ten czas przybylo mi jakies 10kg. Ale bylo to spowodowane nieregularnym trybem zycia. Pozno jadlam obiady(przez prace), troche folgowalam z fast foodami, slodyczami i chipsami-moja wina zdecydowanie. Do tego malo ruchu mialam,tyle co w pracy non stop na nogach. Jesli chodzi o doprawiane mieso to nie sadze, ze jest doprawiane wogole. Chleba angielskiego nie jadam bo dla mnie jest nie do przelkniecia. moze to twoje tycie spowodowane jest zmiana klimatu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 13, 2008 Ja przez dwa lata pobytu w Irlandii przytylam 15 kg wiec nie jest to delikatny nadbagaz. Teraz staram sie z tym walczyc,ale z roznym efektem. Mysle,ze oni maja tutaj za duzo take awayow a ja niestety uwielbiam niezdrowe jedzenie i to mnie zgubilo. Ale teraz staram sie gotowac sama, nawet hinduskie jedzenie przyrzadzam sama,bo jednak jest duzo zdrowsze kiedy sama je zrobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana by schudnąć 0 Napisano Maj 13, 2008 Aaaa i zapomnialam dodac. Teraz jestem na diecie i do tej pory schudlam 5kg. Ale nie na angielskim jedzeniu. Z miesa jadam tylko kurczaka glownie. Ryby owszem ale bez sosow(dla Anglii typowe wszystko z sosami:P). Lubie tez dania wegetarianskie. Chleb tylko ciemny-w polskim sklepie kupowany , ewentualnie Wasa. Jadam jogurty angielskie w wersji light-dobre sa. Ale ogolnie malo jadam angielskich typowych rzeczy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 właśnie, coś jest na rzeczy, prawda?Ja tu jestem dopiero od dwóch miesięcy, dlatego na razie to \'delikatny nadbagaż\":)ale bierzemy ślub za rok a nie chce wrócić dwa razy większa...teraz myślę, że to może przez to, ze piję więcej alkoholu niż normalnie. Bo co tu robić jak pada, do pubu albo na kanapę, eh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 13, 2008 Na pewno alkohol tez jest jedna z przyczyn w moim przypadku, bo ja nigdy nie pilam tak duzo jak tutaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość corazgrubsza Napisano Maj 13, 2008 oj ja tez 4 kilo w ciagu roku .. nie wiem co sie dzieje :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość corazgrubsza Napisano Maj 13, 2008 upodabniamy sie do tutejszych... :D hahahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 13, 2008 Mnie niestety juz to nie bawi, b w tej chwili to jestem grubsza od ,,tutejszych,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana by schudnąć 0 Napisano Maj 13, 2008 Ufff to myslalam, ze to tylko ja tak mam:) W moim przypadku alkohol nie moze byc przyczyna, bo za duzo to go nie pijam. Ale siedzenie przed tv w deszczowe dni jak najbardziej. Ja nie chce sie upodabniac do tutejszych. Brrrr... Normalnie ostatnio robilam zakupy w Lidlu:same warzywa(na diecie jestem) a tu taka dziewczyna jakos 3 x razy wieksza ode mnie(w sensie szersza) w koszyku same slodkosci, frytusie, ciasteczka... Po prostu mnie zamurowalo jak mozna swoje cialo do takiego stanu dopuscic. Ja rozumiem, ze to moze byc choroba np ale nie bez przyczyna robila TAKIE zakupy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 Ja wiedziałam co sie będzie święcić, wiec zawczasu powiedziałam mojemu Chłopu ze ma mi kupić roczny karnet na basen i siłownię. Połowa wypłaty na to poszła, ale teraz przynajmniej pieniędzy szkoda i nawet jak lenistwo złapie to się człowiek mobilizuje! A wiecie co jest najśmieszniejsze?! Sami Słowianie na siłowni:) jeżeli jakaś Irlandka sie pokaże to jest po czterdziestce i w miarę szczupła. Te młodsze w ogóle sie nie przejmują. miłości własnej im nie można odmówić:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 ja kiedy przyjechałam tu na pierwsze wakacje, dwa lata temu, mieszkałam z Irlandczykami, więc miałam okazję trochę poobserwować...Po pierwsze dziewczyny są stuprocentowo zadowolone z tego jak wyglądają bo są zupełnie akceptowane przez otoczenie. U nas Grube Dziecko ma przerąbane od małego, dzieci się z niego śmieją, na WFie nauczyciel się wydziera, rodzice starając sie wprowadzać dietę też nie zawsze są super delikatni. Wiem bo mam przyjaciela który był gruby jako dziecko i tak właśnie było, chłopak sie zawziął i teraz jest chodzącą reklama zdrowego stylu życia:) Tutaj nie ma czegoś takiego jak pokazywanie paluchem czy parskanie na widok grubasa. U nas jest przegięcie w druga stronę, ale to już inna sprawa. Tutejsze jakie by nie były, zakładają te złote miniówki, doklejają rzęsy i daaawaj! A ze chętny sie zawsze znajdzie, maja dziewczyny potwierdzenie swojej atrakcyjności i zero kompleksów.Proste. Ja nosze rozmiar 38, czasem 40 a raz mi sie zdarzyło że taka piętnastka obsługująca w galerii handlowej w Krakowie powiedziała: ale my tu mamy tylko małe rozmiary:)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 właśnie, coś jest na rzeczy, prawda?Ja tu jestem dopiero od dwóch miesięcy, dlatego na razie to 'delikatny nadbagaż":)ale bierzemy ślub za rok a nie chce wrócić dwa razy większa...teraz myślę, że to może przez to, ze piję więcej alkoholu niż normalnie. Bo co tu robić jak pada, do pubu albo na kanapę, eh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 właśnie, coś jest na rzeczy, prawda?Ja tu jestem dopiero od dwóch miesięcy, dlatego na razie to 'delikatny nadbagaż":)ale bierzemy ślub za rok a nie chce wrócić dwa razy większa...teraz myślę, że to może przez to, ze piję więcej alkoholu niż normalnie. Bo co tu robić jak pada, do pubu albo na kanapę, eh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 ojej, przepraszam za zaśmiecanie, coś sie stało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 13, 2008 Wlasnie moim problemem jest to,ze ja przytylam pierwsze 5-7 kg to wcale nie bylam gruba na tle Irlandek,ale jak juz pojechalam do Polski to tak. Tylko ja na przyklad nie uwazam,ze dziewczyny,ktore maja 175cm wzrostu powinny wazyc 50 kg,bo to jest anoreksja. Ja mysle,ze rozmiar 38 jest zdrowym,ladnym rozmiarem wiec wlasnie to jest moim celem,ze znowu nosic rozmiar 38 a nie 42... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość upssss Napisano Maj 13, 2008 tylko w Pl 38 to nadwaga... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 13, 2008 No wiem,ale kurde dziewczyny nie dajmy sie zwariowac! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0901 0 Napisano Maj 13, 2008 czesc dziewczyny ja wlasnie zaczelam od wczoraj swoje zmagania z waga mieszkam w ANGLII od roku duzo nie przytylam moze z 2-3 kg ale moja figura sie calkowicie zmienila wielki brzuch wystajacy ze spodni ramiona jakies szerokie blee ohyda. zaznaczam ze gotuje w domu ale na pewno popijanie pepsi pizza czesciej niz w polsce rozne slodycze chociaz nie jem ich duzo robia swoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0901 0 Napisano Maj 13, 2008 czesc dziewczyny ja wlasnie zaczelam od wczoraj swoje zmagania z waga mieszkam w ANGLII od roku duzo nie przytylam moze z 2-3 kg ale moja figura sie calkowicie zmienila wielki brzuch wystajacy ze spodni ramiona jakies szerokie blee ohyda. zaznaczam ze gotuje w domu ale na pewno popijanie pepsi pizza czesciej niz w polsce rozne slodycze chociaz nie jem ich duzo robia swoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 ja postanowiłam zacząć od lekkiego oczyszczania się:) zakupiłam ziółka rożne, bardzo polecam serię ziołową Twiningsa, nawet jeśli nie lubicie ziół, te maja super smaki, jest np rumianek z limonką czy żeń szeń z czarną porzeczką. Odstawiam alkohol i wszystko co przetworzone. I jak najczęściej do sauny:) zobaczymy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0901 0 Napisano Maj 13, 2008 dziewczyny czy uzywacie jakis angielskich kremow na rozstepy jesli tak to jakie i gdzie kupujecie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 ja mam krem vichy, działa-sprawdziłam:) tylko ze smarowałam 2 razy dziennie! miałam kilka rozstępów z boku piersi. Teraz ich nie widać. W dotyku da się wyczuć niestety, ale to i tak dobrze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 nie jest on angielski oczywiscie, ale to dobra firma i w kazdej aptece maja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0901 0 Napisano Maj 13, 2008 no wlasnie czy wiecie jak taki krem sie nazywa w anglii ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MORRISSON Napisano Maj 13, 2008 za miesiąc jadę do Anglii, cały ostatni rok tam byłam i przytyłam 10 kg. Normalnie az mi słabo jak o tym pomyslę. Teraz jadę na 2 miesiące i chciałam się dowiedzieć, czy widziałyście może w Morrissonie łososia w puszkach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 13, 2008 do aska0901: rozstępy to stretch marks albo striae, wiec szukaj takich opisów na opakowaniu, na tym z vichy jest napisane "anti stretch marks", taka duza biała tubka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0901 0 Napisano Maj 13, 2008 dzieki wielkie o to wlasnie mi chodzilo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skoczka 0 Napisano Maj 14, 2008 no i stało się, kochanie wieczorem przyniosło winko i sie wypiło...a miało byc bez alkoholu! uch ja to czasem sama siebie zadziwiam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelina1985 0 Napisano Maj 14, 2008 Skoczka ja wczoraj o 21 zjadlam wielkiego kebaba i duuuzo grubych frytek :) Od dzis rozpoczelam diete i bede twardzielem teraz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach