Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina planujaca

kto wie - w ciagu ostatniego roku przytylam 5 kg ponad moja normalna wage-to czy

Polecane posty

Gość Karolina planujaca

mozliwe jest ze jak bede w ciazy to przytyje jeszcze tylko 5-6kg? A nie 10-15 tak jak to jest w ciazy? wolalabym uniknac dodatkowych 10 kg. Ktos potrafi mi cos odpowiedziec? z gory bardzo dziekuje.

Gość wszystko wskazuje że
masz tendencję do tycia ... moja koleżanka też przytyła przed ciążą ponad 5 kg i w 6-mies wygląda na 8-9 :-0 Ale może być różnie ...

Gość nie jest dobrze
haha ona ma tendencję do tycia? Przytyć w ciąży 5-6 kg to bardzo mało! 10 kg to norma

Gość Karolina planujaca
raczej nie mam tendencji. po prostu mialam jakis czas bardzo siedaca prace i jadlam 3 posilki dziennie, ostatni o 21. kazdy by przytyl:) ciekawi mnie przyczyna tycia w ciazy, czy organizm magazynuje tluszcz i jesli tak to po co. Bo ze brzuszek rosnie to wiadomo czemu, a i wody plodowe swoje tez waza.

ale ona przytyła już przed ciążą , a że przytyje w ciąży ponad 10-20 kg to oczywiste ...

Gość Karolina planujaca
jeszcze nie jestem w ciazy niestety:(

Raczej marna szansa żebyś uniknęła 10 kg w ciąży. Prawie 10 to jest dziecko, łożysko, piersi, wody płodowe itd. Reszta to tłuszczyk, zatrzymane wody w organizmie itd.

Gość Karolina planujaca
no wlasnie - jak mam juz teraz 5 zbednych kilogramow to czy organizm musi zgromadzic kolejne 10? jak to jest? bo odchudzac sie w czasie stran nie bede przeciez.

karolinko , ja mam taki przypadek u koleżanki ... dopuki pracowała to była szczypła 52, a potem przytyła jak starali się o dziecko i teraz w 6-tym waży ponad 65 kg ...

Gość Karolina planujaca
ok. ale dziecko i wody to po porodzie ze mnie zejdzie. Wiec tym sie nie martwie:) Cos za cos:)

najważniejsze żebyś sama się dobrze czuła :-) ćwicz , ćwicz , ćwicz i dużo spaceruj , nie jedz po 18 -stej ;-)

Ale to, że je sobie zmagazynowałaś to nie jest zapas na ciąże. Tutaj masz co ile mniej więcej waży: dziecko 3–4 kg powiększona macica 1 kg łożysko 0,5–1 kg płyn owodniowy 1–2 kg większe piersi 1–2 kg wzrost objętości krwi i innych płynów ustrojowych 3 kg pozostałe kilogramy to tkanka tłuszczowa

Gość Karolina planujaca
nie wiecie moze gdzie moglabym cos poczytac na ten temat? wszystko wskazuje że - no coz:(...najwyzej pozostanie mi odchudzenie sie po wszystkim:)

ja ważyłam 49 kg , pod koniec ciąży miałam ok 70 kg Jak urodziłam to ważyłam 56kg ... i niestety choć było to ok 4 lat temu nie mogę stracić a wręcz mam 60 kg :-0 nic na siłę i za mało mam ruchu ...najlepiej iść zaraz do pracy ;-)

karolinko , jak już będziesz w ciąży to waga napewno najmniej będzie cię interesować ;-)

Gość co tu czytać
na aptetyt nic się nie poradzi ;-)

Gość Karolina planujaca
okokoko - dzieki za pocieszenie:) moja kolezanka wazy teraz mniej niz przed ciaza ale kurka nigdy nie wiadomo na kogo padnie;) ale nie dam sie:) dzieki dziewczyny za wszystkie wpisy. jak cos wam sie ejszze przypomni to piszcie:)

Zgadzam się z koleżankami, że jak już zajdziesz w ciąże, to ten problem nie będzie urastał do takiej rangi jak teraz. Będziesz się mnieuj przejmowała wagą. Owszem nie musisz wciskać w siebie wszystkiego co ci wpadnie w ręce, a jeść zgodnie z zaleceniami itd. Ale prawda taka, że nawet to nie zawsze pomaga.

Gość Karolina planujaca
okoko - co czytac pytasz- to o czym napisalas, skad masz te wagi?

Gość leniwa trzydziestka
Nie martw się są takie dziewczyny które do 4 miesiąca chudną bo cia gle mają mdłosci. Jeśli zajdziesz to muszisz jesc mądrze a teraz dużo sie ruszaj i odżywiaj zdrowo.

Co? "co czytac pytasz- to o czym napisalas" nie bardzo rozumiem. Domyślam się skąd mam te normy, które napisałam. Są w książkach, na stronach internetowych itd.

Gość Karolina planujaca
leniwa trzydziestko ;) masz super nicka:) staram sie teraz racjonalnie schudnac. nawet mi niezle idzie bo przez 1,5 tygodnia zwracania uwagi na to co jem i prawie codziennego jezdzenia rowerem zszedl mi 1kg. pewnie szybko odszczekam to co zaraz napisze gdy mi sie przydazy - ale nawet troche licze na te mdlosci;) mzoe dlatego ze nigdy nie bylam w ciazy wiec nie wiem do konca o czym mowie:)

Gość nie rozumiem jak można
myśleć, że jeśli przytyło się 5 kilo w ciągu roku, to nie ma się tendencji do tycia:O oczywiście, że to są tendencje do tycia! ja mam 30 lat i od 15-go roku życia cały czas mam tę samą wagę około 50kg, a przecież moje życie zmieniało się na przełomie lat, bo inaczej było w liceum, potem na studiach i gdy poszłam do pracy, a jednak wagę mam wciąż taką samą od lat i rzeczywiście tendencji do tycia nie mam a jeśli chodzi o okres ciąży, to nadprogramowe kilogramy SPRZED CIĄŻY nie mają nic do okresu ciąży i najlepiej przed zajściem w ciążę jednak pozbyć się ich

Gość Karolina planujaca
nie rozumiem jak można - uzyj wyobrazni:)

Gość Karolina planujaca
a poza tym to troche nie na temat

50 kg???? jestes chuda jak patyk i nie ma czym sie chwalic

Gość Karolina planujaca
laski! jak gadacie na moim topiku:) to na temat poprosze

Gość leniwa trzydziestka
to nie nick, to szczera prawda :-) wiele dziewczyn się boi utyc w ciąży, w sumie ja również, ale gdy się chce mozńa wszystkiego dokonac, potrzebna tylko silna wola i dobry plan działania najważniejsze jest jednak zdrowie Twoje i Twojego przyszłego dzieciaczka co do tycia to niestety kwestia hormonów...jedna pani się chwali że całe życie ważyła 50 kilo....ja też kiedyś byłam tak szczupła że nie wierzyłam jak można byc grubasem....gdy skończyłam 18 lat nagle w ciągu pół roku utyłam 15 kilo.....i tak z 55 kilo nagle zrobiło się 70