Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAKOŻE

Ubiór w pracy...

Polecane posty

Gość JAKOŻE

Witam wszystkich... Być może ktoś z Was się orientuję w temacie dotyczącym oddzieży w pracy. Mój pracodawca wymaga aby każdy miał na sobie białą koszulę z kołnierzykiem. Czy w takim przypadku nie powinnien on dofinansowywać/pokrywać koszty jej zakupu ??? Proszę o odpowiedź.

Gość z komornikiem da rade ugadać
mnie też tak zmuszali z zapewnieniem, że jak podpiszą ze mną umowę na czas nieokreślony ubiór zostanie finansowany, nie dotrzymali słowa, więc łażę tak jak mi się podoba :)

Nie, nie musi dofinansować. Odpowiedni strój w pracy jest obowiązkiem pracownika. A koszula z kołnierzykiem przeważnie kosztuje porównywalnie lub taniej niż jakiś "markowy" wyciruch, wyglądający jak po przetarciu nim zabłoconej podłogi

Gość z komornikiem da rade ugadać
ale to pracodawcy zależy na wizerunku, ja mogę biegać w trampkach, koszulce i dżinsach.

Gość JAKOŻE
Hm... No właśnie bo gdyby wymagał tylko stroju eleganckiego, bez żadnych konkretów to spoko - można bez dofinansowania. Ale jeśli mam narzucone, że może być to jedynie biała koszula... to wydaję mi się, że powinnien to zapewnić... Po kolejne wymagają wczepiania "pinsów" z logo firmy (jest to dość gruby bolec), który mimo wszytsko niszczy moje własne ubrania... Co sądzicie o tym???

Gość JAKOŻE
???

Gość Brzechwa
A kiedyś byłem w urzędzie skarbowym. Dwie młode stażystki siedziały tak , że pokazywały mi swoje majty.Gorąco było nie tylko na dworze........ ; gacie miały białe , a ja lubię chabrowe. Mogły ich też równie dobrze nie mieć.

Gość Brzechwa
dążąc do meritum po prostu chcialem napisac ze sobie strzepalem przy nich kapucyna i jestem z siebie dumny