Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda84

Marzę o ciąży - pomocy!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Magda84

Bardzo chcę dzidziusia ale mam problem z zajściem w ciążę ! Od 5 miesięcy bardzo intenstywnie z mężem nad tym pracujęmy i co NIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nigdy nie prowadziłam kalendarzyka, nie mierzyłam temperaturki, moje cykle nie są do końca regularne przeważnie 27 ale zdarza się 24 lub 28 dni.

Gość dshjkik
wspulczuje ja pierwszy raz pruba i jest. najgorzej to czekac a tu przychodzi ciota zycze siły i wytrwałosci, moze zgłos sie do gina zeby zrobila badanie nie czekaj długo ztym

Gość Magda84
tylko problem jest w tym że lekarz pomaga gdy starania nie przynoszą owoców przez 12 miesięcy

Magda to może jednak zacznij obserwować swój cykl, mierzyć temperaturę... to naprawdę pomaga i przynosi efekty...:)

albo kup sobie testy owulacyjne. tylko nie na allegro!!!

Ja ci powiem to co poradził mi mój ginekolog, jeszcze przed staraniami. Sama miałam nieregularne cykle, bardzo długie po odstawieniu tabletek. Powiedział, to teraz nie myśl o dziecku, tylko korzystaj z przyjemności związanej z seksem. Ma być on przyjemnością, a nie drogą do dziecka. Do tego dokupiłam sobie test owulacyjny, ale taki wielokrotnego użytku (taka lupka), pełen relaks i za pierwszym razem się udało. Spróbuj testów owulacyjnych, ale nie tych paskowych, dla mnie one są beznadziejne. I pełen relaks. Na nieszczęście jest tak, że im bardziej się chce, tym trudniej zajść. Życzę wytrwałości i powodzenia.

Gość Magda84
A masz może materiały które mi w tym pomogą

Gość A ja proponuję jakiś wyjazd
lub może urlop?? Nam się też poszczęściło, udało się za pierwszym razem, a dziś mamy kilkumiesięcznego szkraba:)m ale akurat udało się, gdy oboje byliśmy wyluzowani - była przerwa swiąteczna i urlop. Wiem, ze wielu osobom pomaga, wyjazd, zmiana otoczenia, bo to wpływa pozytywnie na psychikę. Trzymam kciuki , będzie dobrze!

ManiMani A kupowałaś testy na allegro i się nacięłaś?? Ja kupiłam tam właśnie i sie martwie teraz bo nie wykrył mi owulki. Plis odpisz

polecam portal 28 dni, wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć...tylko pełen dostęp jest płatny...:)

Gość Magda84
baderka a jaki jest koszt zapisania się na ten portal

kupilam na allegro robilam caly miesiac i nie wykazal owulacji... za to w ciaze zaszłam :D:D bez owulacji :D:D:D super te allegrowe testy. Istne czary :D:D:D

Gość Magda84
Dziewczyny a może są jakieś tabletki pomagające zajść w ciążę ? Bo powiem szczerze że nawet nie wiem o jaki leki pytać lekarza.

MaMani, ja kupiłam w aptece i było to samo :). W ciążę zaszłam, test - lupka wykazał ciążę, bez problemu. Nie zastanawiałam się nad interpretacją, która moim zdaniem przy jednorazowych jest dowolna :D

Gość Magda84
okokokokoko A jaka jest nazwa tego testu ? ja używałam tych paskowych (nie pamiętam nazwy) wykazały dni płodne ale nic z tych dni płodnych nie będzie

magda ja poszlam do lekarza po chyba 9 cyklach i udalam ze to juz 12 :P zrobila mi usg stwierdzilą ze to chyba wina pecherzyków i przepisala clostilbegyt bo podobno pecherzyki mialam za male. Po pierwszym cyklu z clostil udalo mi sie zajść ale... to wygladalo tak ze do tych proszków mialąm monitoring i mi lekarka powiedziala ze w tym cyklu odpuszczamy bo nie ma szans... wiec pojechalismy sobie na wakacje :D:D a wrócilismy z maluszkiem w brzuchu :D:D Takze zgadzam sie z tym ze wakacje i pelen luz i bedzie ok :) daj sobie jeszcze 3 cykle ale takie bez stresu i nerwów a poxniej idz do lekarza.

MaMania Dzięx, pocieszyłaś mnie, bo ja już sie tak martwiłam. Jak teraz nie zaszłam , to pójde i kupie w aptece jak bóg przykazał

Przyznam się szczerze, że nie pamiętam. Poprosiłam o test owulacyjny wielorazowego użytku i dostałam taki. Zaczekaj może zaraz znajdę na allegro. O jest, ten jest drogi, ja kupiłam dużo tańszy, w jakiejś aptece na totalnym odludziu. Ale w sumie jest wielorazowy a opakowanie jednorazówek to koszt około 40 zł za 5 sztuk :) http://www.allegro.pl/item359300570_mikroskop_owulacyjny_donna_test_plodnosci.html

u nas sie udalo po 15 cyklach po 5-6 nieudanych probach zajscia zaczelam sprawdzac wszystko co mozliwe:) siebie i partnera. okazalo sie ze jest nasienie niezbyt dobre-wiec tez partner bral salfazin nie wiem czy pomogl salfazin, czy wyjazd ---- bo z niego wrocilismy juz w trojke :)

A dlaczego magia ? łatwiutko się to odczytuje, bałam się, że nie zauważę, a zauważyłam :D Nie dało się tego z niczym pomylić :D

magda weidź na 28 dni i poczytaj, tam jest wszystko napisane...:) albo zrob tak jak Mamani u lekarza;)

Gość a moze jestes bezplodna
Magda84 tz. mialem tak kolezanke ktora chcial zajsc w cizae i to bardzo miala z tego podowdu wielka deporesje sie starala ponad 10 lat teraz ma 30 lat nie moga zajsc w ciaze a co sie okazalo pozniej ze mezulek byl bez plodny i to ukrywal.

Gość co za bzdury
a mówia ze tylko kobiety po 30-tce maja problem z zajściem w ciąze. bo jak widze 84 to twoj rocznik chyba

Gość Magda84
Tak to mój rok urodzenia

Gość mieszko
Magda84 moja siostra ma 30 lat i urodziła piekne i zdrowe dziecko to jest moj Siostrzenica jest naprawde jest przesliczna...... buzka ladan okragla nosek maly zgrabny duze oczy bardzo aktywna ruchliwa czesto sie usmiecha ma miesiac...... bardzo ja kocham....

ja tam sobie wypraszam, czasem kobiety z 30-stką na karku zachodzą w ciążę za pierwszym razem i rodzą zdrowe bobaski...;)

Gość Magda84
Nie ważny jest wiek ! Ja mam 24 lata staram się od prawie 6 miesięcy i nic !

Gość Magda84
Na każdą z nas przyjdzie ten czas ! Czy to w wieku 24 czy 30 lat. Ja już teraz zapragnęłam zostać mamą