Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sytuacja

moj facet i jego byla

Polecane posty

Gość dziwna sytuacja

krotki wstep: jestem z facetem i wszystko sie pieknie uklada do czasu...wystarczy ze na horyzoncie pojawi sie jego byla to on do niej leci a ja sie czuje jakbym nie istniala :/ troche czasu razem byli i sie przyjaznia ale zaczyna mnie denerwowac ta ich zazylosc i musze z bolem serca przyznac ze dziewczyna wyglada jak panna z okladki ckma czyli jest niezla; wiecie o co chodzi - nie chce sie w kompleksy wpedzac wiec zosteniemy przy tekscie "niezla" i co ja mam zrobic...? walczyc z nia a moze sie zaprzyjaznic ...chociaz slabo mi sie to widzi :/

Gość SUDi
rozmawiać z facetem na ten temat poważnie aż do bólu. a w międzyczasie uważnie się im przyglądać,a szczególnie jemu. jeśli to nie pomoże i ta ich zażyłość pójdzie jeszcze bardziej do przodu, grzecznie się pożegnać i poszukać innego, nie czekając na skutki "przyjaźni". ale nie wróżę nic dobrego z tego. strzelam, że pewnie to ona go rzuciła a teraz bawi się nim albo co gorsza coś czuje do niego. napisz coś więcej o Was i o nich :)

Gość dziwna sytuacja
wlasnie o to chodzi - ona kiedys go kopnela w dupe lub wywinela jakis numer nie wiem dokladnie wole nie pytac...w kazdym razie jak ja widzi to leci do niej ...i do tego ona ma faceta ale nie wiem czy on ma swiadomosc co sie dzieje jak go nie ma :/

nie ma czegoś takiego jak\"przyjaźń faceta ze swoją byłą\", po prostu nie ma i tyle. Nawet sie nie łudź, że to jest czysty układ w takich sytuacjach się nie rozmawia, tylko stawia sprawę na ostrzu noża - albo kończy z nią definitywnie, albo Ty kończysz z nim nie daj sie robić w konia (a na bank Cię robią lub będą robić)

Gość dziwna sytuacja
ale jak postawie sprawe na ostrzu noza to musze rozwazyc wszystkie warianty lacznie z tym ze wybierze przyjazn z nia :( a ja go kocham

Gość dziwna sytuacja
wiecie ze to nie jest takie proste kopnac faceta w dupe i powiedziec "wypierdalaj nic dla mnie nie znaczysz"... :(

Gość dziwna sytuacja
ale bierzcie pod uwage ze on jest ze mna a nie z nia czyli cos do mnie czuje jednak

Gość arbeitmachtfrei
Nie wyobrazam sobe bycia z facetem, ktory leci na zbity pysk, bo byla zadzwonila:O Za bardzo siebie szanuje...

"ale jak postawie sprawe na ostrzu noza to musze rozwazyc wszystkie warianty lacznie z tym ze wybierze przyjazn z nia a ja go kocham" no cóz, moja droga, desperacja rządzi się swoimi prawami - podejrzewam, że już dawno masz rogi przystawione, no ale skoro Tobie to pasuje, to przymykaj sobie oczy na takie rzeczy jeżeli sama siebie nie szanujesz, to tym bardziej nie wymagaj tego od innych

"ale bierzcie pod uwage ze on jest ze mna a nie z nia czyli cos do mnie czuje jednak" nie rozśmieszaj mnie :D Z tego, jak się zachowuje mozna spokojnie wywnioskowac, czemu z Tobą jest - bo prawdopodobnie tamta nie chce z nim być. Podejrzewam, że wystaczy tylko jedno jej słowo, i po Tobie :) (niestety, tak to jest z przyjaciółkami ;) ) zapewne przyjaciółeczka Twojego faceta tkwi w jakims wygodnym układzie - ma stabilizacje ze stałym facetem, flirt i zainteresowanie ze strony Twojego

Gość SUDi
klaudka 27 perfektnie to ujęła, nic dodać nic ująć. i niestety ale wg mnie na 95% taka jest prawda. laska jest b.ładna a Twój ciągle o niej nie zapomniał. on ma nadzieję na coś a ona się dowartościowuje lub po prostu bawi facetem. szkoda że nie znasz przeszłości ich związku, wiele by to pomogło w zrozumieniu sytuacji. spróbuj się coś więcej dowiedzieć, to może być dobry wstęp do rozmowy o tym drażliwym temacie. Jak dobrze przeprowadzisz rozmowę to może koleś otworzy się i wynurzy prawdę. A Tobie jak wraca od niej to co mówi? zdaje relację czy zdawkowo porusza temat? jakie Ty masz wrażenia?

Gość no gooood
przeszłosc sie zamyka! bylam w podobnej sytuacji. przyjaznili się. Kazalam wybierac. wybrał ją. przynajemniej nie jestem z kims kto mnie nie kocha.

Gość maaaaartusia
zadne ultimatum! bo facet bedzie Cie mial za zaborcza wredna krowe powiedz mu co czujesz, ale zaznacz, ze nie bedziesz mu niczego zabraniac-nie jestes jego nianią ani mamą ma prawo robic co zechce, to jego życie a zwiazek to nie klatka po prostu jesli nie bedziesz umiala tego zniesc i bedzie Cie to bolalo zbyt bardzo to odejdziesz podziała niech facet wymysli jakies rozsadne rozwiazanie, powinniscie szczerze o tym rozmawiac, mozesz mu cos zasugerowac lubi ja? ok-ma prawo niech natomiast wezmie pod uwage, ze mogą Cie bolec zbyt czeste spotkania z nia- wiec powinien je ograniczyc a dodatkowo np zaproponowac spotkania we trojke? nic zlego w tym,ze wyjdziecie w trojke pogadac przy piwku niech facet ruszy mozgownica albo odejdz i tyle

"zadne ultimatum! bo facet bedzie Cie mial za zaborcza wredna krowe" za to teraz dla odmiany ma ją za naiwną idiotkę, a to, co Ty jej doradzasz tylko pogłębi ten stan rzeczy (plus satysfakcja tamtej, kiedy się będą spotykać we trójkę i pod stołem albo za ścianą będą się raczyć tym, co powinna dosawac autorka) owszem, związek to nie więzienie, ale też nie samowolka

Gość lolowo jest
nie zgadzam sie z tym ze nie ma przyjazni miedzy byla a bylym. wiem co mowie.... bylam z facetem 5,5 roku, bylo nam razem fajnie, ale po jakims czasie cos zaczelo sie psuc.najpierw on zostawil mnie, powrot,potem ja jego, powrot.itp. w koncu ostateczni sie z nim rozstalam choc nie bylo latwo.odeszlam do innego. od tamtego czasu minelo 2,5 roku, tyle samo jestem z moim obecnym facetem-kocham go i zaden inny facet mnie nie intersuje!moj byly tez od jakiegos czasu z kims sie spotyka.co nie przeszkadza nam wyskoczyc na piwko czy mila kawe raz na jakis czas, pogadac na gg albo czasem z naszymi wspolnymi znajomymi (czyt. wieksza grupa, nie sam na sam)wyskoczyc na jakies balety. ja lubie jego on lubi mnie...ale na lubieniu sie konczy!!!!!czasem tylko wspominamy stare czasy i smiejemy sie do rozpuku ale raczej dla zartow niz z tesknoty za tym co bylo bo kazde z nas ma wlasne zycie:)ale te 5,5 roku cos dla mnie znaczylo i nie chce urywac kontaktu. i przysiegam ze spotykajac sie z nim nic poza czysta sympatia nie czuje,on chyba tez! co wiecej nasi znajomi nas podziwiaja za to i mowia ze jest to super:)tez tak uwazam! ale rzeczywiscie nie u wszytskich wyglada to tak jak u mnie. jedyne co przychodzi mi teraz na mysl to zrobienie super odmiany (fryzjer,kosmetyczka, fajny ciuch).pokaz swojemu facetowi jaka jestes wyjatkowa i to samo pokaz jej. jak kiedys sie z nia spotkasz podejdz z ogromna pewnoscia siebie, usmiechnij sie od ucha do ucha, przedstaw sie (jesli sie nie znacie)i pod zadnym pozorem nie daj jej pokazac ze czujesz sie gorsza!!zachowasz klase i jednoczesnie zobaczysz jak to z nimi jest!bedzie ciezko ale mysle ze warto sprobowac. a robienie awantury i stawianie chlopakowi ultimatum nic nie da bo on jesli bedzie chcial to i tak za Twoimi plecami bedzie sie z nia spotykal. obseruj ich poprostu!!!!!! trzymaj sie cieplo!!pozdrawiam:)

Gość ech wspolczuje
ci, najgorsze ze to ona go zostawila a nie on ja. tak jak dziewczyny radza, musisz z nim pogadac powaznie. nie mozesz ulegac i godzic sie na taka sytuacje

Gość marrtuuniaaa
ale nie chodzi o to,zeby ona sie na wszystko zgadzala klaudka-czytaj ze zrozumieniem niech mu powie, nie bede zabraniac, ale nie wiem ile tak wytrzymam jak facetowi zalezy i ma cos w glowie to sam cos wymysli a ona moze mu zasygnalizowac rozne rzeczy nie moze mu natomiast stawiac ultimatum, zwiazek nie polega na ultimatum, on ma po prostu zechciec zrobic z tym porzadek, a tak bedzie tylko i wylacznie wtedy,gdy ona mu powie co czuje i powie,ze to szkodzi ich zwiazkowi i moze go skonczycx

Gość no gooood
marrtuuniaaa przeszlosc sie zamyka raz na zawsze.

marrtuuniaaa ---> widocznie mało jeszcze wiesz o związkach i o facetach. Owszem, związek buduje sie na kompromisach, zaufaniu, rozmowach, ale są pewne sytuacje bezdyskusyjne, w których negocjacje tylko pogłębią problem, a nie rozwiążą. Taką stuacją jest najprawdopodobniej ta, którą opisała autorka - bawienie sie z nim w "rozmowy" tylko dprowadzi do tego, że będzie się bardziej pilnował, ukrywał z tym, co robi i tyle poza tym chodzi tez o podejście dziewczyny do pewneych spraw - mężczyzna musi wiedzieć, że kiedy jest kochana, czuła i ufna to jest, ale kiedy przeginie, to jest stanowcza, zdecydowana i realnie patrząca na to, co sięwokół niej dzieje. W pewnych kwestiach nie ma negocjacji, bo jak zacznie z nim negocjować w sprawach ewidentnych, to pokaże, że jest słaba, a tym samym, że ma ją w szachu ( bo istotnie tak jest, o czym świadczy jej wcześniejsza wypowiedz:"ale ja go kocham"). Facet to w takiej sytuacji wykorzysta, i w zasadzie trudno się dziwić, bo to ludzka rzecz, że chce się "mieć ciacho i zjeść ciacho" (zwłaszcza jesli mowa o mężczyznach) albo kończy definitywnie coś, co w ogóle nie powinno mieć miejsca, i to w momencie, bez żadnego ugadywania się z przyjaciółeczką, albo nie ma szans na uczciwy, czysty związek takie jest moje zdanie

Gość chwilka prawdyy
zawiodła go - bo go w d..ko[pneła i on ja nayzwa przyjacioklka???? nie szastajcie slowem przyjazn! to zwykle koleznatsow! pozaa tym byl sex miedyz nimi a on wyklucza przyjazn ot tacy kumple itp.

Gość Anna Bella
Mądry facet wie kiedy baba nim manipuluje. A ta ex pogrywa sobie. Wie ze jak jest z nia..ty sama.. Wiec robi to specjalnie. Odgrywa sie. zabieramu czas, nianiczyc sie chce ale twoim kosztem. bardzo nieładnie

Gość dziwna sytuacja
nie bylo mnie trochena kafe sorki... moze powinnam powalczyc a nie poddac sie bez walki; moze zapomni o niej, moze ona zajdzie w ciaze ze swoim facetem, moze wyjedzie do innego miasta i inne "moze"

Gość dziwna sytuacja
moze jakims cudem ona sama uciknie z jego zycia?! moze to i glupie ale co mi zostalo...

Gość dziwna sytuacja
ratujcie bo nie wiem co robic

Gość taktaktakklkl
kobieto on cie robi w konia , spojrz na to trzezwym wzrokiem

Gość dziwna sytuacja
ale moze zmadrzeje - po co mu jego byla ktora mu jakis numer kiedys wyciela; po co sie z nia przyjazni...moze miec mnie a kocham szczera miloscia....moze to naiwne ale jeszcze zostala mi wiara w czlowieka

Gość bez powodu nigdy..
a może on Ciebie nie kocha szczerą miłością :O a z ty że ona jemu to czy tamto to nie bierz tak tego do siebie.. bo nie wiesz i nigdy się nie dowiesz jak było naprawdę :O zadziwiające że kobiety wierzą w takie historyjki o ex jakie to one były złe kobiety(przecież on tak mówi tylko po to żeby Cię uspokoić i tylko to co Ty chcesz usłyszeć) ...a potem im się zupełnie zmienia i nagle nie mogą bez tych 'wrednych potworów" żyć 😭 ON CI MÓWI TYLKO TO CO CHCESZ USŁYSZEĆ!!!!

Gość Tak to juz jest
Facet zawsze poleci za ladniejsza... I taka co miala na niego wyjebane.